ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΣΗ του ΣΥΡΙΖΑ : Μην Τολμήσετε Να Κάνετε Πίσω!

Τις τελευταίες ώρες εξελίσσεται ύστατη πρωτοβουλία της τρόικας για να αποφευχθεί το δημοψήφισμα με μια θολή υπόσχεση για διευθέτηση του χρέους και να επιτευχθεί το σχέδιο της να ταπεινωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε μετά να ανοίξει ο δρόμος για μια υποτακτική κυβέρνηση «εθνικής ενότητας».

Η κυβέρνηση φέρεται να συνομιλεί και να συζητά αυτή την πρόταση. Η στάση αυτή έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το αγωνιστικό μήνυμα της χτεσινής πολύ μεγάλης συγκέντρωσης, πολλών δεκάδων χιλιάδων λαού στην Πλατεία Συντάγματος και σε πλατείες άλλων μεγάλων πόλεων. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κατανοήσει αυτό που συνειδητοποιούν οι πλατιές μάζες της εργατικής τάξης, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων: βρισκόμαστε πλέον σε πόλεμο με την τρόικα και την ελληνική άρχουσα τάξη και το καθήκον μας είναι τώρα να απαντήσουμε άμεσα με ακόμα πιο μαζική δράση, αλλά και με τα απαραίτητα μέτρα και το κατάλληλο σχέδιο για να αποκρουστεί η τρομοκρατική επίθεση κλεισίματος των τραπεζών και στραγγαλισμού του βιοτικού επιπέδου του λαού.

Γι’ αυτό, τούτη τη στιγμή οι ανοικτοί «δίαυλοι» συζήτησης με τους εκβιαστές πάνω σε σχέδια μνημονιακών συμφωνιών, οι εκκλήσεις για παθητική «νηφαλιότητα», η απροθυμία για τη λήψη ριζοσπαστικών μέτρων και την εφαρμογή ενός προγραμματικού σχεδίου που θα εγγυηθεί το «Όχι» και θα δώσει προοπτική στο λαό για την επομένη μιας νίκης στο δημοψήφισμα, συνιστούν μια απόλυτα επιζήμια στάση, που αν δεν μεταβληθεί άμεσα, θα αποδειχτεί μοιραία και θα ανοίξει το δρόμο για μια μεγάλη ήττα!

Πιο συγκεκριμένα, αν αυτή η στάση συνεχιστεί και κάθε μέρα που περνάει αφήνεται αναπάντητη η τρομοκρατία του «μαύρου μετώπου» τρόικας - ελληνικής ολιγαρχίας, θα προστίθενται ποσοστιαίες μονάδες στο «Ναι» από τις τάξεις των απελπισμένων μικροαστών και γενικότερα των πιο καθυστερημένων τμημάτων της κοινωνίας και θα δημιουργείται σύγχυση και απογοήτευση στις τάξεις των πιο μαχητικών και πρωτοπόρων τμημάτων της εργατικής τάξης και της νεολαίας, που τώρα τάσσονται ενθουσιωδώς με το «όχι».

Φυσικά, είναι περιττό να αναφέρουμε ότι μια υποχώρηση για την υπογραφή συμφωνίας με τους τρομοκράτες – εκβιαστές, είτε με ματαίωση του δημοψηφίσματος, είτε με αλλαγή της κυβερνητικής θέσης από «Όχι» σε «Ναι», θα αποτελεί μια επονείδιστη, ανοικτή προδοσία του εργαζόμενου λαού. Οι προηγούμενοι πέντε μήνες και κυρίως η παρούσα τρομοκρατική επίθεση στο λαό με το κλείσιμο των τραπεζών και τον στραγγαλισμό του βιοτικού του επιπέδου, έδειξαν και δείχνουν ότι καμία συμφωνία με τους εκβιαστές δεν μπορεί να είναι έντιμη. Κάθε νέα συμφωνία με την τρόικα θα αποτελεί μεγάλη ήττα και θα φέρει νέα δυσβάσταχτα βάρη για τον εργαζόμενο λαό.

Καιρός λοιπόν να τελειώνουν επιτέλους οι «διαπραγματεύσεις» και η παθητικότητα! Είναι ώρα για έργα και πράξεις με σκοπό τη σωτηρία του λαού από τον ανελέητο πόλεμο των δυναστών του. Η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει επείγουσα έκκληση στην ηγεσία του κόμματος και την κυβέρνηση να προχωρήσουν στα ακόλουθα μέτρα:

  • Άμεση εθνικοποίηση των τραπεζών για να προστατευτούν οι καταθέσεις μικρών και μεσαίων αποταμιευτών, με μεθόδους διαφάνειας και κοινωνικού ελέγχου που μπορεί να εξασφαλίσει μόνο η αποφασιστική συμμετοχή σε ανακλητές διοικήσεις εκπροσώπων της κυβέρνησης, αλλά και των τραπεζοϋπαλλήλων και των μαζικών οργανώσεων της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων .
  • Η σύνδεση των τραπεζών με το (σύμφωνα με τα πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας της Βουλής «παράνομο») κρατικό χρέος επιβάλει τη μονομερή διαγραφή του, σαν απαραίτητο μέσο για την άμεση εξυγίανση τους.
  • Η εξάρτηση των μεγαλύτερων κατά κλάδο και δραστηριότητα επιχειρήσεων της χώρας από τις τράπεζες και η διαπλοκή τους με αυτές, επιβάλει την άμεση έναρξη ενός πλάνου εθνικοποίησής τους με εργατικό έλεγχο,ως το μόνο μέσο για να θωρακιστούν οι θέσεις εργασίας και το βιοτικό επίπεδο των εργαζόμενων σε αυτές και να προστατευτεί ο σκελετός της οικονομίας από τα συντριπτικά χτυπήματα που απειλεί να του επιφέρει η τρομοκρατική επίθεση του «μαύρου μετώπου» τρόικας – ολιγαρχίας.

  • Τις επόμενες μέρες μια σειρά επιχειρήσεων θα επικαλεστούν πραγματικά ή υποτιθέμενα κωλύματα για την κανονική πληρωμή μισθών. Πρέπει με τον συντομότερο δυνατό τρόμο να θεσμοθετηθεί τώρα ο εργατικός έλεγχος στις επιχειρήσεις για να αποκαλυφθεί η πραγματική τους κατάσταση. Οι μεγάλες επιχειρήσεις που αποκαλύπτεται ότι επικαλούνται ψευδή στοιχεία, εμπλέκονται σε απάτες, σε φοροδιαφυγή ή εισφοροδιαφυγή θα πρέπει να εθνικοποιούνται –κρατικοποιούνται άμεσα.
  • Οι συντάξεις και τα επιδόματα στις συνθήκες αυτού του ανελέητου πολέμου δεν είναι εξασφαλισμένα και οι συνταξιούχοι και οι δικαιούχοι επιδομάτων στοιβάζονται στις ουρές για μερικές δεκάδες ευρώ, χωρίς να γνωρίζουν αν θα έχουν εισοδήματα την επόμενη βδομάδα. Επίσης αναπόφευκτα, τις επόμενες μέρες θα αρχίσουν να εμφανίζονται ελλείψεις στα νοσοκομεία και το κρατικό σύστημα Υγείας. Για να βρεθούν τώρα οι αναγκαίοι πόροι για να καταβληθούν στο ακέραιο συντάξεις και επιδόματα και να εξασφαλιστούν χρήματα για την Υγεία θα πρέπει να επιβληθεί άμεσα ειδική βαριά εισφορά έκτακτης ανάγκης στα μεγάλα εισοδήματα και τις μεγάλες περιουσίες και να απαλλοτριωθεί το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων της Εκκλησίας και των Μοναστηριών, αλλά και οι ιδιωτικές μονάδες Υγείας.
  • Για να εξασφαλιστεί η επάρκεια σε τρόφιμα και φάρμακα απαιτείται άμεση εθνικοποίηση των μεγάλων βιομηχανικών ομίλων τροφίμων και φαρμάκων με εργατικό έλεγχο, καθώς και των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ.
  • Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι η παραμονή στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ την ώρα που αυτοί οι καπιταλιστικοί θεσμοί – μηχανισμοί και όλες οι ευρωπαϊκές αστικές κυβερνήσεις από κοινού έχουν κηρύξει τον οικονομικό πόλεμο στον ελληνικό εργαζόμενο λαό είναι αδύνατη και κάθε μέρα που περνά θα αποδεικνύεται όλο και πιο επιζήμια. Χρειάζεται τώρα ένα σχέδιο μετάβασης σε εθνικό νόμισμα για την ανάκτηση της νομισματικής ανεξαρτησίας από τους εκβιαστές της ΕΚΤ και η έξοδος από την καπιταλιστική συμμαχία συλλογικής εκμετάλλευσης των ευρωπαϊκών λαών, δηλαδή την ΕΕ, με ταυτόχρονο κάλεσμα σε όλους τους ευρωπαίους εργαζόμενους για μια νέα προοπτική ενοποίησης χωρίς τους ευρωπαίους καπιταλιστές και τον καπιταλισμό, σε μια αληθινά ισότιμη, σοσιαλιστική βάση. Το σχέδιο μετάβασης σε εθνικό νόμισμα θα πρέπει αυτονόητα να προβλέπει την πληρωμή όλων των εκκρεμούντων και των έκτακτων φόρων από τους πλούσιους και τους καπιταλιστές σε ευρώ, για τη δημιουργία ενός αναγκαίου συναλλαγματικού αποθεματικού για εισαγωγές και αυτονόητα να συνοδεύεται από τη μονομερή διαγραφή του κρατικού χρέους, που αν δεν επιβληθεί, το χρέος με το νέο νόμισμα θα πολλαπλασιαστεί.

Τα ριζοσπαστικά αυτά μέτρα χρειάζεται να αρχίζουν να εφαρμόζονται από αύριο και για να έχουν βιώσιμη προοπτική, θα πρέπει να είναι μέρος ενός συνολικότερου προγραμματικού σχεδίου σοσιαλιστικού μετασχηματισμού της κοινωνίας, όπως αυτό που έχει καταθέσει έγκαιρα η Κομμουνιστική Τάση στα συλλογικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η μαζική δράση της εργατικής τάξης και της νεολαίας που ξεκίνησε χτες με τις μεγάλες συγκεντρώσεις, θα πρέπει να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί. Οι δυνάμεις τις αντίδρασης πρέπει τώρα να εμποδιστούν να λάβουν την πρωτοβουλία στους δρόμους και να ματαιωθεί το σχετικό σχέδιο αντιδραστικών κινητοποιήσεων που παρουσίασε χτες ο Σαμαράς στη Βουλή, μέσα από την εντατική, καθημερινή μαζική κινητοποίηση των δυνάμεων του «όχι». Ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τα συνδικάτα θα πρέπει να διοργανώνουν καθημερινές μαζικές συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις και να καλέσουν για συνελεύσεις σε όλες τις γειτονιές και τους εργατικού χώρους, που θα εκλέξουν επιτροπές αγώνα για το «Όχι», συντονισμένες πανελλαδικά για να αντιμετωπιστεί οργανωμένα ο οικονομικός πόλεμος του «μαύρου μετώπου» και να εξασφαλιστεί η νίκη την Κυριακή.

Ο πρωθυπουργός προσωπικά πρέπει να απαντήσει στη χτεσινή απόπειρα της τρόικας μέσω των Γιούνκερ και άλλων αστών ηγετών να παρέμβουν στο δημοψήφισμα καλώντας σε ανοικτή υποστήριξη του «Ναι» και να ζητήσει με ειδικό διάγγελμα προς όλους τους ευρωπαίους εργαζόμενους τα ακόλουθα:

  • Μαζικές συγκεντρώσεις συμπαράστασης σε κάθε μεγάλη ευρωπαϊκή πόλη και συντονισμένη, πανευρωπαϊκή απεργιακή κινητοποίηση τις επόμενες μέρες για την υπεράσπιση των θεμελιωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού.
  • Συμμετοχή όλων των μαζικών εργατικών και λαϊκών οργανώσεων της Ευρώπης σε μια Πανευρωπαϊκή Διάσκεψη Αγώνα ενάντια στη Λιτότητα και την Τρομοκρατία του κεφαλαίου, για την Έμπρακτη Αλληλεγγύη στον αγώνα του ελληνικού λαού, που θα πρέπει να διοργανωθεί άμεσα στην Αθήνα.


Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ 30/6

1 σχόλιο:

  1. Ψήφισε στη στήλη δεξιά εδώ

    http://giatinalitheia.blogspot.gr/

    οτι θα ψηφίσεις στο Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015

    Κάνουμε τη δική μας δημοσκόπηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή