ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΝΑΡ : Στο Μαύρο Μέτωπο Του ΝΑΙ Η ΓΣΕΕ! Ντροπή!

Ανακοίνωση της Εργατικής Επιτροπής του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Εκτός από εργοδοτικός-κρατικός και υποταγμένος, ο συνδικαλισμός της ΓΣΕΕ είναι και άκρως επικίνδυνος για τα εργατικά συμφέροντα

Σε μια μνημειώδη και κατάπτυστη ανακοίνωση-απόφασή της για τις πολιτικές εξελίξεις και το δημοψήφισμα, η ΓΣΕΕ τάσσεται υπέρ του ΝΑΙ, μαζί με τον ΣΕΒ, τις υπόλοιπες εργοδοτικές οργανώσεις και σύσσωμη βέβαια την μεγάλη εργοδοσία, τις πολυεθνικές και τους ομίλους. Χέρι-χέρι με τους Γιούνκερ, Σόϊμπλε, Μέρκελ.

Την ώρα που η εργοδοσία ξεσαλώνει με λοκ-άουτ, παύση πληρωμών μισθοδοσίας και ωμούς εκβιασμούς στους εργαζόμενους για να μην ψηφιστεί το «Όχι», η εν λόγω ανακοίνωση-απόφαση της διοίκησης της ΓΣΕΕ, αποτελεί αντιγραφή και επανάληψη των ανακοινώσεων των μνημονιακών δυνάμεων του μαύρου μπλοκ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Ποταμιού! Στην απόφασή της η ΓΣΕΕ ορκίζεται στην ΕΕ, αυτή τη λυκοσυμμαχία των πολυθενικών, το επιτελείο της αντεργατικής επίθεσης. Ορκίζεται στο ευρώ, το νόμισμα της λιτότητας,της φτώχειας και της εξαθλίωσης των λαών και των εργαζομένων της Ευρώπης.

Η ΓΣΕΕ, αποκαλύπτοντας για άλλη μια φορά το ρόλο της, παίρνει σαφή ταξική θέση: με την εργοδοσία, τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Κόντρα στα συμφέροντα, τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις της εργατικής τάξης. Στέκεται απέναντι από τον κόσμο της δουλειάς.

Όπως επισημαίνουν πολλά χρόνια τώρα οι ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος και η ανατρεπτική Αριστερά, αυτός ο συνδικαλισμός του κοινωνικού εταιρισμού έχει πάρει οριστικό διαζύγιο από τις ανάγκες των εργαζομένων, από την ανάγκη της οργάνωσης των αγώνων και της πάλης για την ανατροπή της βάρβαρης αντεργατικής επίθεσης.

Καλούμε τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη τους στον υποταγμένο συνδικαλισμό και στα φερέφωνα των εργοδοτών και των ταξικών μας αντιπάλων, με όποια σφραγίδα και όνομα και αν εμφανίζονται.

Η τάξη μας, οι εργαζόμενοι και οι νέοι, οι άνεργοι και οι απόμαχοι της δουλειάς θα πουν για άλλη μια φοράένα μεγάλο ΌΧΙ σε όλα τα μνημόνια, όπως έκαναν με τους μεγάλους και σκληρούς αγώνες τους τα τελευταία 5 χρόνια. Διαφορετικό από το μισό και ταλαντευόμενο διαπραγματευτικό όχι της κυβέρνησης. Θα πουν-και στις 5 Ιουλίου-ένα περήφανο, ταξικό και μαχητικό ΌΧΙ:

  • Όχι στα βάρβαρα και κανιβαλικά μέτρα-προτάσεις-συμφωνίες ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ
  • Όχι στα αντιλαϊκά μέτρα-προτάσεις και συμφωνίες της κυβέρνησης
  • Όχι στο χρέος, την ΕΕ και το ΔΝΤ, στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.
  • Ναι στους μεγάλους ανατρεπτικούς αγώνες για ρήξη με το κεφάλαιο, για να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν, να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν και αξίζουμε. 

Εργατική Επιτροπή του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, 1/7/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου