ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ * η απελευθέρωση της εργατικής τάξης είναι έργο της ίδιας..............Karl Marx * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Κυριακή, 19 Ιουλίου 2015

Κάλεσμα Για Δημιουργία Επιτροπής Υπεράσπισης Του ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ

Το όχι του λαού δεν είναι ναι στα μνημόνια στη λιτότητα στη φτώχεια…

Το δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου θα γραφτεί στην ιστορία σαν ένα παράδειγμα μιας μεγάλης καιακηδεμόνευτης αντίστασης ενός μικρού λαού. Σαρωτικό ΟΧΙ του κόσμου της εργασίας, των ανέργων, των φτωχών τηςνεολαίας, των αγροτών, απέναντι σε ένα άγριο συντονισμένο μηχανισμό που συμπεριλάμβανε το ιερατείο της ΕΕ και της Ευρωζώνης, τα πολιτικά κόμματα και τα ΜΜΕ της ολιγαρχίας, τους πλούσιους και που επιχείρησε να τοντρομοκρατήσει και να κατευθύνει την ψήφο του με κάθε αθέμιτο μέσο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετέτρεψε μέσα σε λίγες μέρες το μεγαλειώδες ΟΧΙ του λαού σε ένα ταπεινωτικό ΝΑΙ,καταπατώντας τη λαϊκή βούληση και, μαζί με τα κόμματα της ολιγαρχίας ΝΔ – ΠΟΤΑΜΙ - ΠΑΣΟΚ, οδήγησε σε ένα τρίτοαντεργατικό και αντιλαϊκό μνημόνιο καθαρά νεοφιλελεύθερου χαρακτήρα που θα εντείνει την ύφεση της οικονομίας, την ανεργία, τη φτώχεια και θα επιτείνει το ντροπιαστικό καθεστώς επιτήρησης που απεμπολεί ολοκληρωτικά κάθελαϊκό κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας.

Διαμορφώνονται πλέον στη χώρα μας 2 στρατόπεδα. Το ένα εκφράζεται από τις δυνάμεις που συνυπέγραψαν στοσυμβούλιο των πολιτικών αρχηγών την μετάφραση του ΟΧΙ σε «πάση θυσία συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση». Τακόμματα που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα εφαρμόσουν το 3ο μνημόνιο.

Υπάρχει, όμως, ένα δεύτερο στρατόπεδο, μιλώντας πάντα για τις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις, αυτό τηςυπεράσπισης του ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ σε μνημόνια, ευρωεπιτροπεία και λιτότητα. Αυτό το στρατόπεδο αποτυπώθηκεστη δυναμική της λαϊκής κινητοποίησης αλλά χρειάζεται συντονισμό και συγκρότηση για να έχει κεντρική πολιτικήέκφραση.

Η αποτυχία της «διαπραγμάτευσης» της κυβέρνησης έχει δείξει ότι μόνη δικαίωση του ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ είναι οιμονομερείς ρήξεις με το χρέος, την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το δίλημμα είναι ρήξη ή υποταγή. Άλλοςδρόμος δεν υπάρχει.

Σε αυτή τη βάση θεωρούμε αναγκαιότητα:

Πρώτον τη συγκρότηση άμεσα μιας πανελλαδικής επιτροπής υπεράσπισης του όχι. Δηλαδή ενός ευρύχωρου φορέαυπεράσπισης του ΟΧΙ ως καθολικής απόρριψης κάθε μνημονιακού τύπου συμφωνίας και απόφασης για ρήξη με ταδιεθνή και ντόπια πλαίσια που επιβάλουν μόνιμα τη διαρκή επιτήρηση και τη μνημονιακή κόλαση. Η ανάγκη μιαςτέτοιας συλλογικής προσπάθειας έχει αναδειχθεί εδώ και καιρό. Οι πρωτοβουλίες, επιτροπές συνελεύσεις για το ΟΧΙ πουδιαμορφώνονται σε γειτονιές και περιοχές αυτή τη δυναμική δειχνουν και πρέπει να στηριχθούν. Σήμερα, όμως, ηπροσπάθεια αυτή είναι επιτακτικότερη από ποτέ, στο να συντονιστούν τόσο το κοινωνικό μπλοκ όσο και οι πολιτικέςδυνάμεις, οι διανοούμενοι, οι αγωνιστές που θα συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη της εξόδου από τις μνημονιακέςπολιτικές.

Δεύτερον, να επεξεργαστούμε τις αναγκαίες μεταβατικές λύσεις και εναλλακτικές πολιτικές για ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση προς όφελος των εργαζομένων και του λαού, στην κατεύθυνση της παραγωγικής ανασυγκρότησης, τηςπλήρους απασχόλησης, της κατοχύρωσης των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και τηςαποκατάστασης της κυριαρχίας της χώρας και του λαού.

Σχέδιο που – όπως είναι πια φανερό - ξεκινά από την παύση πληρωμών στο εξωτερικό χρέος, την ανάκτηση εθνικούνομίσματος, την εθνικοποίηση των τραπεζών, την ανατροπή όλου του πλέγματος μνημονιακών και νεοφιλελεύθερωνμέτρων υπέρ των εργαζομένων, την παραγωγική ανασυγκρότηση με επίκεντρο τις εργαζόμενες τάξεις.

Η άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης στο ΝΑΙ και η προδοσία του ΟΧΙ θα βρει μπροστά το λαό που απαιτεί σεβασμότης βούλησης του και όχι αποστασία της κυβέρνησης από αυτήν. Θα βρει απέναντι της τις κοινωνικές και πολιτικέςδυνάμεις που θα υπερασπιστούν ενιαία και με κάθε τρόπο το περήφανο και γενναίο ΟΧΙ προβάλλοντας ταυτόχρονα τοπρόγραμμα και το σχέδιο του άλλου δρόμου χωρίς ανεργία, φτώχεια, μνημόνια, χρέος, ευρώ και Ε.Ε

Αλαβανος Αλέκος
Αλεξιου Θόδωρος
Αλεξιανάν Γιάννης
Ανδρικόπουλος Κώστας
Αρέστης Γιώργος
Βασσάλος Γιωργος
Γαλάνης Νίκος
Γεωργακάκης Βαγγέλης
Γιάκος Δημήτρης
Δαμέλος Πάνος
Δρίτσας Σπύρος
Δουλφής Γιάννης
Ευαγγελίδου Μαρία
Ελευθεράτος Διονύσης
Ζαντιώτης Γιώργος
Ζωγραφάκη Ειρήνη
Καλαρά Γεωργία
Καλτσώνης Δημήτρης
Κανταρτζής Φώτης
Καραγιαννάκης Χρίστος
Καραχάλιος Γιάννης
Κουτσιανάς Πάνος
Λιντζέρης Πάρης
Λιόσης Βασίλης
Μακρής Βασίλης
Μαριόλης Θόδωρος
Μαριόλης Δημητρης
Μητρόπουλος Δημήτρης
Μπαρδάκης Κώστας
Μπελαντής Δημήτρης
Μπούας Σπύρος
Μωρίκης Χρίστος
Παπουλής Κώστας
Πατέλης Δημήτρης
Πατούχας Χρίστος
Περακάκης Γιάννης
Πετρόπουλος Δημήτρης
Πολυχρονιάδης Δημήτρης
Ραχιώτης Γιάννης
Σακελαρόπουλος Σπύρος
Σαραφιανός Δημήτρης
Σωτήρης Παναγιώτης
Ταφλαμπάς Αλέξανδρος
Τζήμας Θέμης
Τσίχλη Μαριάννα
Χελάκης Γιώργος
Χονδροκούκης Μιχάλης
Χουλιάρας Φώτης

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου