ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΣΗ του ΣΥΡΙΖΑ : Η Ψήφιση Νέου Μνημονίου Μετά Το Λαϊκό "Όχι" Θα Είναι Κοινοβουλευτικό Πραξικόπημα

Πριν 5 μέρες ο λαός ψήφισε «Όχι» στα Μνημόνια. Η ψήφιση νέου Μνημονίου από τη Βουλή θα είναι κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Να καταψηφιστεί η μνημονιακή κυβερνητική πρόταση από τους αριστερούς βουλευτές, να απορριφτεί από το κόμμα! Μαζική κινητοποίηση των εργαζόμενων και της νεολαίας!

Η κυβέρνηση μέσα σε κατάσταση πανικού από τις απειλές της τρόικας για «Grexit» επέλεξε να αθετήσει την ουσία της νωπής λαϊκής εντολής του δημοψηφίσματος της περασμένης Κυριακής και να υποβάλει στους εκβιαστές - «θεσμούς» μια πρόταση για νέο Μνημόνιο λιτότητας. Η κυβερνητική πρόταση περιέχει τον γνωστό «κορμό» των προηγουμένων απαράδεκτων προτάσεων προς την τρόικα, δηλαδή έμμεσες περικοπές μισθών και συντάξεων μέσα από αύξηση των εισφορών, μεγάλη αύξηση των αντιλαϊκών έμμεσων φόρων σε βασικά είδη κατανάλωσης, άνοδο ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ, σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις και αποδοχή του άθλιου ισχύοντος μνημονιακού καθεστώτος.

Με την πρόταση αυτή - ανεξάρτητα από την απάντηση που θα δώσει η τρόικα - η κυβέρνηση μετατρέπεται και επίσημα μέσα σε 5 μέρες από πολιτικός εκφραστής του αντιμνημονιακού «Όχι» σε υπερασπιστή του μνημονιακού «Ναι». Αλλάζει στρατόπεδο και τάσσεται με το μέρος εκείνων που η ίδια κατηγορούσε ότι μεθόδευαν την πραξικοπηματική παραχάραξη της δημοκρατικής βούλησης του λαού για την επιβολή νέων μνημονίων λιτότητας. Έτσι δεν δικαιούται στο ελάχιστο να εμφανίζει την πιθανή καταψήφιση της πρότασή της από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σαν «άρνηση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης σε μια αριστερή κυβέρνηση», αφού το πρόγραμμα το οποίο δεσμεύεται να εφαρμόσει με αυτή την πρότασή για τα επόμενα 3 χρόνια είναι ένα δεξιό, μνημονιακό πρόγραμμα.

Ο κυβερνητικός ισχυρισμός ότι τα μέτρα που προτείνονται είναι «κοινωνικά δίκαια» και ότι «πληρώνουν για πρώτη φορά οι έχοντες» είναι ψευδεπίγραφος, γιατί η κυβέρνηση επιβάλλει προφανείς «κοινωνικά άδικες» μειώσεις μισθών, συντάξεων και αυξήσεις έμμεσων φόρων και γιατί η γενική εντολή που έχει λάβει από το λαό δεν είναι «να πληρώσουν όλοι με νέα μέτρα», αλλά συγκεκριμένα να καταργηθούν τα Μνημόνια και η λιτότητα, να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του χρέους και να πληρώσουν για την κρίση μόνο οι πλούσιοι και το μεγάλο κεφάλαιο.

Η κυβέρνηση μεθοδεύοντας την αστραπιαία έγκριση της μνημονιακής της πρότασης από τη Βουλή με ειδικό σχέδιο νόμου με ένα άρθρο, αποδεικνύεται πλήρως ασυνεπής με τις νωπές δημοκρατικές διακηρύξεις που συνόδευαν το δημοψήφισμα. Οι όρκοι της στη δημοκρατία παραβιάζονται απροκάλυπτα υπό το βάρος της απαίτησης των δανειστών να κατατεθεί μνημονιακή πρόταση που θα έχει την ταχύτερη δυνατή έγκριση από τη Βουλή. Αν αυτή η έγκριση τελικά δοθεί, θα βρεθούμε ενώπιον του ορισμού ενός κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος, καθώς το κοινοβούλιο θα ψηφίσει ένα νέο Μνημόνιο 5 μόλις μέρες μετά από την επίσημη απόρριψη ενός Μνημονίου με ανάλογο περιεχόμενο από το 61,3% του ελληνικού λαού!

Μπροστά σε αυτή την σκανδαλώδη πρόκληση το στοιχειώδες καθήκον των αριστερών βουλευτών και των συλλογικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ είναι να καταγγείλουν και να καταψηφίσουν τη μνημονιακή πρόταση και το σχέδιο νόμου που εξουσιοδοτεί την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί στη βάση αυτής με την τρόικα. Η ηγεσία της Αριστερής Πλατφόρμας οφείλει να υιοθετήσει μια ξεκάθαρη στάση καταψήφισης της μνημονιακής πρότασης στη Βουλή και να παλέψει με όλες τις δυνάμεις της με σκοπό αυτή καταδικαστεί από τα συλλογικά όργανα του κόμματος.

Ανεξάρτητα από τη στάση των παραπάνω, είναι επείγουσα και επιτακτική ανάγκη ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία να κινητοποιηθούν αύριο με μαζικές συγκεντρώσεις έξω από τη Βουλή και σε ολόκληρη τη χώρα για να απαιτήσουν την καταψήφιση της μνημονιακής κυβερνητικής πρότασης.

Η Κομμουνιστική Τάση τονίζει για μια ακόμα φορά, ότι η μόνη λύση για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, δεν είναι ούτε η υποταγή στα Μνημόνια, ούτε η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα πάνω στο έδαφος του καπιταλισμού, ο οποίος θα γεννά αδιάκοπα τις πολιτικές άγριας λιτότητας. Είναι η εφαρμογή ενός προγράμματος ρήξης με τον ίδιο τον καπιταλισμό για το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας, με εγγυητή τη μαχητική κινητοποίηση του εργαζόμενου λαού, σε κοινή και αλληλέγγυα πάλη με την εργατική τάξη ολόκληρης της Ευρώπης.

Πηγή : marxismos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου