ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Δελτίο Τύπου Σπιθών Για Το Αποτέλεσμα Του Δημοψηφίσματος

Το 61,5% του ΟΧΙ μίας κοινωνίας καθημαγμένης επί πενταετία, εκφοβιζόμενης επιστημονικά και ασύστολα και απειλούμενης άμεσα με ασφυξία, αποτελεί εκπληκτική απάντηση Αντίστασης στις δυνάμεις που τη θέλουν υπόδουλη στην οικονομική τους δύναμη.

Το πιο ηχηρό, θαρραλέο, υπερήφανο ΟΧΙ που ξεστόμισε ποτέ λαός στη νεώτερη Ευρωπαϊκή ιστορία, μόλις ήχησε.

Τηρουμένων των ιστορικών αναλογιών, το χθεσινό παλλαϊκό και πλειοψηφικό ΟΧΙ μπορεί να συγκριθεί μονάχα με το μεγάλο ΟΧΙ που εξέφρασε ο λαός μας σύσσωμος το 1940.

Ο λαός μας έκλεισε τα μάτια και τα αυτιά του στους εκβιασμούς του πολιτικού, επιχειρηματικού και δημοσιογραφικού κατεστημένου και έβαλε πάνω απ” όλα την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνειά του, ρισκάροντας τα πάντα. Και γι” αυτό, μόνο τιμή και δέος μπροστά σε αυτόν τον μικρό αλλά υπερήφανο λαό αισθανόμαστε τούτη την ώρα.

Ο λαός μας δεν υπέκυψε ούτε στους εκβιασμούς των ξένων. Πήγε ένα βήμα πιο μπροστά απ” την εξουσία, ζητώντας κατάργηση των μνημονίων και όχι ένα καλύτερο μνημόνιο – συμφωνία, αντίθετα με την κυβέρνηση. Αυτό αποδεικνύει ότι εδώ και 5 χρόνια συντελείται αργά αλλά σταθερά στην Ελληνική κοινωνία μια ευδιάκριτη ριζοσπαστικοποίηση του λαού.

Στη βάση του λαού συντελέστηκε ένα μεγάλο, πλειοψηφικό αντιμνημονιακό μέτωπο του 60%, όπως εκφράστηκε με το ΟΧΙ. Στην βάση του λαού δηλαδή έγινε πράξη αυτό που ο Μίκης Θεοδωράκης και η ΣΠΙΘΑ “φωνάζουν” απ” το 2011. Μία πορεία, που έσπειρε τους καρπούς που θερίζουμε, από χθες, με το ιστορικό, πλέον, Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015.

Το όραμα του Μίκη Θεοδωράκη, που πρώτος σήκωσε το λάβαρο του Αντιμνημονιακού Αγώνα το 2010 και η θέση της Σπίθας ήταν και παραμένει πως ο Λαός μπορεί να αντισταθεί μόνο μέσα από ένα Παλλαϊκό Πατριωτικό Μέτωπο.

Το ΟΧΙ δεν ήταν κομματικό, αλλά εθνικό, πατριωτικό και κινηματικό. Σε περίπτωση που η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσπαθήσουν να φαλκιδεύσουν το ΟΧΙ και να το καρπωθούν για κομματικούς λόγους, την επόμενη φορά το ΟΧΙ θα είναι προς εκείνους. Και μάλιστα σύντομα.

Απαιτούμε και περιμένουμε από την κυβέρνηση να αξιοποιήσει αυτή την τεράστια δύναμη Δημοκρατικού φρονήματος που της έδωσε η Ελληνική κοινωνία, όχι μόνο σαν ασπίδα της Ελλάδας στις κερδοσκοπικές βλέψεις των δυνάμεων που απεργάζονται τη λεηλασία της Χώρας μας, αλλά και σαν δώρο προς τους Δημοκρατικούς πολίτες της Ευρώπης, απέναντι στις σκοτεινές Ευρωπαϊκές δυνάμεις που επιδιώκουν την υποταγή της Δημοκρατίας στην οικονομία του παγκοσμιοποιημένου χρηματοπιστωτικού συστήματος των τραπεζών.

Επιβεβαιώνεται η διαχρονική θέση της Σπίθας ότι η διέξοδος για την πατρίδα μας και η κατάκτηση της εθνικής μας Ανεξαρτησίας αυτήν την στιγμή μπορεί να προέλθει μονάχα με τα κάτωθι στοιχεία (με την συγκεκριμένη σειρά):

Ισχυρό Αντιμνημονιακό μέτωπο
Eνότητα στη βάση του λαού
Eκμετάλλευση του εθνικού πλούτου μέσω κοινοπραξιών με χώρες εκτός Ευρώπης.


ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΙΘΩΝ ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α
6/7/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου