ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Ελένη Σωτηρίου: ΟΧΙ Στο Τρίτο Μνημόνιο. Αρνούμαι Ότι Η Χώρα Πρέπει Να Είναι Αποικία Της Γερμανίας

Δήλωση της Ελένης Σωτηρίου, βουλευτίνας Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ

Χορτάσαμε πέντε χρόνια τώρα από πολιτικούς που όχι μόνο δεν έλεγαν την αλήθεια στον κόσμο, αλλά παρουσίαζαν την καταστροφή της χώρας σαν σωτηρία της. Χειρότερο και από την υποταγή είναι να μην την παραδέχεσαι, να την παρουσιάζεις σαν δήθεν επιτυχία. Το ελάχιστο χρέος λοιπόν είναι η αλήθεια: Η συμφωνία της Κυριακής είναι εξευτελιστική και ατιμωτική, είναι τρίτο μνημόνιο. Η κυβέρνηση Σαμαρά -Βενιζέλου δε θα μπορούσε να περάσει τέτοια μέτρα. Η ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση. Το πραξικόπημα δεν το έκαναν μόνοι τους οι «εταίροι» μας (αυτοί είναι κοινοί εκβιαστές και αποικιοκράτες, έπρεπε να το ξέρουμε) αλλά το υπέγραψε η κυβέρνηση και αυτή η αλήθεια δεν μπορεί να αποκρυφτεί από το λαό.

Στην επικείμενη ψηφοφορία στη Βουλή πρέπει να εκφραστεί δυνατά το ΟΧΙ όπως εκφράστηκε με το δημοψήφισμα, το ηρωικό ΟΧΙ του ελληνικού λαού.

Σε ότι με αφορά, είναι αυτονόητο ότι θα καταψηφίσω τα μνημονιακά νομοσχέδια, είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω, δεν εκλέχτηκα για να ψηφίζω μνημόνια χειρότερα από τα προηγούμενα.

Σε όσους μου ασκούν κριτική ή ίσως δεν αντιλήφθηκαν γιατί απείχα από την ψηφοφορία της Παρασκευής, εξηγώ ότι δεν ήθελα καν να νομιμοποιήσω μια διαδικασία που εξουσιοδοτούσε εν λευκώ να επικυρωθούν οι αποφάσεις των δανειστών, σε αντίθεση με τη θέληση του ελληνικού λαού. Γιατί αυτός εκφράστηκε με το δημοψήφισμα, δήλωσε τη θέλησή του για δημοκρατία και ανεξαρτησία και αυτή είναι η σημαντικότερη «δεδηλωμένη».

Δεν έκρυψα ποτέ τις απόψεις και την κριτική μου σε όλη την πορεία του εγχειρήματος του ΣΥΡΙΖΑ. Έχω ευθύνη και την αναλαμβάνω που δεν πάλεψα περισσότερο, που δεν διαφοροποιήθηκα πιο θαρρετά από λανθασμένες επιλογές που οδήγησαν ως εδώ. Η σκέψη μου, το μυαλό μου και η καρδιά μου είναι σε όλους αυτούς που στήριξαν τις ελπίδες τους στον ΣΥΡΙΖΑ, που μας έλεγαν «μην γίνετε σαν τους άλλους, μην μας προδώσετε».

Σε όσους αναρωτιούνται αν υπήρχε άλλη λύση, πέρα από το μνημόνιο και την άτακτη χρεοκοπία–Grexit, θέλω να απαντήσω το εξής: Αρνούμαι να αποδεχτώ ότι η χώρα μου δεν έχει άλλο μέλλον από το να είναι αποικία της Γερμανίας. Δεν είναι δυνατόν η αριστερά να βάλει τη σφραγίδα της σε αυτό το τραγικό αδιέξοδο. Μπορούσαμε και διαφορετικά, δεν φτάσαμε νομοτελειακά σε αυτό αλλά λόγω λανθασμένων επιλογών, προετοιμασίας και προτεραιοτήτων όλο αυτό το διάστημα.

Σε όσους μας λένε ότι αν δεν στηρίξουμε την κυβέρνηση σε αυτές τις ψηφοφορίες, θα έρθουν οι προηγούμενοι, η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ ή το Ποτάμι, ένα έχω να πω: Αυτοί ξαναστήθηκαν στα πόδια τους με το συμβούλιο αρχηγών και το κοινό του ανακοινωθέν που δεν είχε τη λέξη ΟΧΙ μία μέρα μετά το δημοψήφισμα. Αυτοί θα αναστηθούν οριστικά με την ψήφιση τρίτου μνημονίου. Δεν είναι υπεύθυνο για την επιστροφή τους το ΟΧΙ στο μνημόνιο αλλά το ΝΑΙ. Αυτό είναι που κάνει κυβερνήτη της χώρας την Τρόικα και το παλιό πολιτικό σύστημα.

Είναι χρέος μας, από όποια θέση βρισκόμαστε ή θα βρεθούμε, να υπηρετήσουμε την υπόθεση της αριστεράς του 21ου αιώνα, τη σωτηρία της χώρας από το καθεστώς υποδούλωσης και ατίμωσης, την αξιοπρέπεια του λαού μας.

14/7/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου