ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Ανοιχτή επιστολή του ΔΣ του συλλόγου “Γ.ΚΟΡΔΑΤΟΣ”

Αθήνα, 24 Ιουλίου 2015

Αγαπητοί συναγωνιστές και συναγωνίστριες,

με την παρούσα ανοιχτή επιστολή απευθύνουμε αγωνιώδη έκκληση στα κόμματα, στις οργανώσεις, στους ανένταχτους αγωνιστές, σε κάθε πατριώτη και δημοκράτη, σε όσους ενδιαφέρονται για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, για την έξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού, για το άνοιγμα μιας νέας σελίδας στην ελληνική κοινωνία που θα χαρακτηρίζεται από κοινωνική δικαιοσύνη, ανεξαρτησία και πραγματική δημοκρατία ώστε να γίνει ο λαός αφέντης στον τόπο του. 

Η υπογραφή του νέου Μνημονίου από την κυβέρνηση και οι δυσβάσταχτες συνέπειές του στον ελληνικό λαό θέτουν επί τάπητος άμεσα την ανάγκη δημιουργίας ενός λαϊκού – δημοκρατικού μετώπου κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση και θα δώσει στον ελληνικό λαό τη θέση που του αξίζει.

Είναι η εποχή των υπερβάσεων. Καμιά κωλυσιεργία, καμιά ταλάντευση, καμιά αναβολή δεν επιτρέπονται.

Πρόγραμμα του μετώπου πρέπει να είναι αυτό που έχει εμπεδωθεί σε σημαντικό τμήμα της κοινωνίας, ιδίως μέσα από την εμπειρία των τελευταίων ετών, και που αποτελεί προϋπόθεση για την κατάργηση των μνημονίων και τη σωτηρία του λαού και της πατρίδας μας. Πρέπει να στηρίζεται σε 7 άξονες:

1. Κατάργηση όλης της μνημονιακής νομοθεσίας

2. Μονομερής διαγραφή του χρέους

3. Αποδέσμευση από το ευρώ και την ΕΕ – εθνική ανεξαρτησία

4. Εθνικοποίηση των τραπεζών με λαϊκό έλεγχο, έλεγχο στην κίνηση κεφαλαίων, έλεγχο των τιμών των καταναλωτικών προϊόντων

5. Εθνικοποίηση επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας – εθνικό πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας

6. Στήριξη των μκρομεσαίων αγροτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ένταξή τους στο εθνικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης

7. Αποκατάσταση και διεύρυνση της δημοκρατίας και των λαϊκών ελευθεριών, ριζοσπαστικός εκ βάθρων εκδημοκρατισμός σε όλους τους τομείς με τους εργαζόμενους πρωταγωνιστές και οργανωτές μιας πραγματικής Δημοκρατίας του λαού.

Στο πνεύμα αυτό θα λάβουμε το επόμενο διάστημα πρωτοβουλίες συναντήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου