ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

ΕΕΚ : Σχόλιο Για Την Παραίτηση Βαρουφάκη

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΕΚ - Τροτσκιστές)

Λίγες ώρες μετά το συγκλονιστικό αποτέλεσμα του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, λίγες ώρες μετά τη νίκη του λαού ενάντια στις θελήσεις των ισχυρών της ιμπεριαλιστικής Ε.Ε. και της ελληνικής αστικής τάξης και του διεφθαρμένου πολιτικού προσωπικού της, της εκστρατείας φόβου και τρομοκρατίας των ΜΜΕ της διαπλοκής, την ώρα που ο λαός ακόμη πανηγυρίζει, ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης εξαναγκάστηκε σε παραίτηση.

Η δήλωση του παραιτηθέντος υπουργού είναι αποκαλυπτική: "Λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, μου κατέστη γνωστό ότι οι συμμετέχοντες στο Eurogroup, και λοιποί εταίροι, θα «εκτιμούσαν» την... απουσία μου από τις συνεδριάσεις του, κάτι που ο Πρωθυπουργός έκρινε ότι ίσως βοηθήσει στην επίτευξη συμφωνίας. Για αυτό και αποχωρώ από το Υπουργείο Οικονομικών."

Είναι σαφές ότι η τρόικα των διεθνών τοκογλύφων συνεχίζει την πολιτική των εκβιασμών και εκφοβισμών. Το πρόβλημα είναι με τον πρωθυπουργό Τσίπρα και το στενό επιτελείο του. Θυσιάζουν τον Γιάνη Βαρουφάκη ως Ιφιγένεια για να φυσήξει ούριος άνεμος από τις Βρυξέλλες. Όμως, 5 μήνες τώρα έχει γίνει φανερό ότι όσες υποχωρήσεις γίνονται, τόσο πιο απειλητικοί και αδιάλλακτοι γίνονται οι τοκογλύφοι του πλασματικού κεφαλαίου της ιμπεριαλιστικής Ευρώπης.

Ο λαός με την ψήφο του έδωσε μήνυμα. Να μπει τέλος στα μνημόνια και τη διαρκή λιτότητα και ανεργία. Ρήξη με την τρόικα ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ.

Αθήνα 6 Ιουλίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου