ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Ανακοίνωση Της Κομμουνιστικής Τάσης Με Την Ευκαιρία Της Σημαντικής Εκδήλωσης "5 Χρόνια IΣΚΡΑ"

Η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα των συντρόφων της Αριστερής Πλατφόρμας θα συμμετάσχει στη σημερινή εκδήλωση για τα 5 χρόνια της ιστοσελίδας ΙΣΚΡΑ. Η ανακοίνωση που ακολουθεί θα μοιραστεί στους συντρόφους και συναγωνιστές που θα παρευρεθούν στην εκδήλωση.


Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ (εφημ. ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ – www.marxismos.com)


- Καμία στήριξη στη μνημονιακή κυβέρνηση! Ενωμένη η αριστερή πτέρυγα να δώσει τη μάχη για Έκτακτο Συνέδριο ριζικής αλλαγής πολιτικής και ηγεσίας! 

- Μόνη εναλλακτική λύση ένα αντικαπιταλιστικό – σοσιαλιστικό πρόγραμμα


Οι εκβιασμοί της τρόικας και της ελληνικής καπιταλιστικής ολιγαρχίας, παρά τη μαχητική αντίσταση του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας που εκφράστηκε με το μεγάλο ταξικό «Όχι» της 5ης Ιουλίου, οδήγησαν σε ένα ακόμα Μνημόνιο άγριας λιτότητας εξαιτίας της συνθηκολόγησης της κυβέρνησης, κατά παράβαση της λαϊκής εντολής. Η κυβέρνηση όχι μόνο υποτάχθηκε στους εκβιασμούς υπογράφοντας νέο Μνημόνιο, αλλά ξεκίνησε πρόθυμα να το εφαρμόζει μετατρέποντας τον εαυτό της σε μνημονιακή κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» με τα αστικά κόμματα. Έτσι δεν δικαιούται να έχει ούτε στο ελάχιστο τη στήριξη των αριστερών αγωνιστών, αλλά και του συνόλου της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές που ψήφισαν υπέρ της μνημονιακής συμφωνίας, έχουν ήδη διασπάσει το κόμμα στην πράξη. Αποστατώντας από τις θεμελιώδεις πολιτικές και προγραμματικές αρχές του ΣΥΡΙΖΑ, συνηγόρησαν σ’ ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα που μετέτρεψε το 61,2 % του λαϊκού «Όχι» σ’ ένα μνημονιακό «Ναι» με 88,7% στη Βουλή. Ταυτόχρονα, από φόβο για τη διαρκώς αυξανόμενη αποδοκιμασία της πολιτικής της από τους αριστερούς αγωνιστές του ΣΥΡΙΖΑ, η ηγετική ομάδα με ένα εσωκομματικό πραξικόπημα αρνείται τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής και επιδιώκει να νοθεύσει τις προβλεπόμενες από το Καταστατικό συλλογικές διαδικασίες, για να νομιμοποιήσει της επιλογές της από το σώμα κάποιου «κοινωνικού ΣΥΡΙΖΑ», αποτελούμενου από πειθήνιους χειροκροτητές του προέδρου.

Η ηγετική ομάδα έχει ασπαστεί το πρόγραμμα του ταξικού αντιπάλου, έχει παραβιάσει όλες τις αρχές του κόμματος και δεν δικαιούται πλέον να το εκπροσωπεί. Το κόμμα πρέπει να την αντικαταστήσει με μια πραγματικά αριστερή ηγεσία. Η αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να δώσει ενωμένη τη μάχη για ένα δημοκρατικό Έκτακτο Συνέδριο με σκοπό τη ριζική αλλαγή πολιτικής και ηγεσίας. Το Διαρκές Συνέδριο είναι ένα ακατάλληλο σώμα γιατί δεν μπορεί να εκφράσει τη σημερινή θέληση της βάσης και δεν επιτρέπει την εκλογή νέας ηγεσίας. Ο ρόλος της ιστοσελίδας ΙΣΚΡΑ και της Αριστερής Πλατφόρμας που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της αριστερής πτέρυγας, είναι καθοριστικός. Οι σύντροφοι της Αριστερής Πλατφόρμας πρέπει να υποστηρίξουν το αίτημα για Έκτακτο Συνέδριο που έχει ήδη διατυπώσει με τη σχετική εκστρατεία συλλογής υπογραφών η Κομμουνιστική Τάση, αλλά και με σχετική της απόφαση η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αγώνας για την κάθαρση του ΣΥΡΙΖΑ από τα μνημονιακά ατοπήματα της ηγετικής ομάδας πρέπει να έχει στο επίκεντρο το κατάλληλο πολιτικό πρόγραμμα. Δεν έχουμε ανάγκη από τεχνοκρατικά σχέδια που θα εφαρμοστούν με τον εργαζόμενο λαό στο περιθώριο. Το μόνο αληθινά επιστημονικό προγραμματικό σχέδιο είναι αυτό που εκφράζει τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού και τον καλεί σε κινητοποίηση για να επιβάλει ο ίδιος την εφαρμογή του στην εξουσία. Κάθε σχέδιο μετάβασης σ’ έναν καπιταλισμό με εθνικό νόμισμα θα αντιπροσωπεύει μια παραλλαγή της σημερινής κατάστασης, με τη λιτότητα να αποτελεί μόνιμη πραγματικότητα. Το αληθινά αναγκαίο πρόγραμμα πρέπει να περιλαμβάνει όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις, συμπληρωμένες από μέτρα σοσιαλιστικά, που θα κοινωνικοποιούν τους βασικούς μοχλούς της οικονομίας , εξασφαλίζοντας τους πόρους για την οριστική κατάργηση της λιτότητας.

Στηρίξτε τη συλλογή υπογραφών για το Έκτακτο Συνέδριο αλλαγής πολιτικής και ηγεσίας - Πληροφορίες στο www.marxismos.com και στη σελίδα στο facebook με τίτλο «Συλλογή υπογραφών για ένα Έκτακτο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ».
Ελάτε σε επαφή με την Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ - 2112147513, 6932039943, 6946091785,6972130881. kommtasi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου