ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ : Ψηφίζουμε ΟΧΙ Και Συνεχίζουμε

Το δημοψήφισμα της Κυριακής είναι μια μεγάλη μάχη αλλά και ένα μεγάλο βήμα μπροστά για τους αγώνες που δώσαμε και συνεχίζουμε ενάντια σε μνημόνια παλιά και νέα.

Είναι ήδη ένα τεράστιο χτύπημα στους εκβιαστές της ΕΕ και του ΔΝΤ που έχουν λυσσάξει επειδή σκόνταψαν τα σχέδιά τους για συνέχιση των μνημονίων. Γιούνκερ, Μέρκελ, Λαγκάρντ, Ολάντ, Ρέντσι, Ντάισελμπλουμ βγαίνουν ο ένας μετά τον άλλο να απαιτήσουν τη ματαίωση του δημοψηφίσματος και, από τη στιγμή που δεν το καταφέρνουν, τρέχουν να στηρίξουν τους Ναι-ναίκους φίλους τους εδώ με τη μεγαλύτερη καμπάνια καταστροφολογίας όλων των εποχών.

Η μαζική νίκη του ΟΧΙ την Κυριακή μπορεί να κάνει αυτό το χτύπημα πιο σκληρό ενάντια σε όλους αυτούς. Κάθε ψήφος υπέρ του ΟΧΙ είναι μια επιβεβαίωση για το μίσος που αισθάνονται εκατομμύρια εργάτες και εργάτριες στην Ελλάδα (και σε όλη την Ευρώπη) για τους πραξικοπηματίες της ΕΕ της λιτότητας και του ρατσισμού. Και σίγουρα θα είναι συντριπτικό πλήγμα για τη ρεβάνς που ονειρεύονται ο Σαμαράς και το στρατόπεδο των πλουσίων του Ναι.

Ταυτόχρονα, μια σαρωτική νίκη του ΟΧΙ θα είναι ενίσχυση για τη ριζοσπαστικοποίηση και την αυτοπεποίθηση της εργατικής τάξης. Η ίδια η προκήρυξη του δημοψηφίσματος είναι μια ομολογία από τη μεριά της κυβέρνησης, ότι δεν μπορεί να επιβάλει μια μνημονιακή συμφωνία κόντρα στη λαϊκή αντίσταση. Η πεντάμηνη πορεία των συνεχών υποχωρήσεων και συμβιβασμών απέναντι στις πιέσεις ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ δεν κατάφερε να ολοκληρωθεί, επειδή τα πιο δυνατά κομμάτια της εργατικής τάξης άρχισαν ήδη να παλεύουν με απεργίες και συλλαλητήρια όπως το έδειξαν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, στα νοσοκομεία, στην ΕΡΤ και όλοι μαζί στο Σύνταγμα. Και κάθε νέα απόπειρα να συνεχιστεί η πορεία των συμβιβασμών θα βρει μπροστά της μεγαλύτερες αντιστάσεις μετά από μια νίκη του ΟΧΙ.

Ταξική πόλωση

Οι γέφυρες που έστηνε ο Αλέξης Τσίπρας προς τα δεξιά (με την εκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας και τις αναζητήσεις για «εθνική συνεννόηση» με τα Ποτάμια, τη Ντόρα Μπακογιάννη και τους Καραμανλικούς της ΝΔ) έχουν δώσει τη θέση τους στην πιο σκληρή ταξική πόλωση. Την Κυριακή, η Ελλάδα των από κάτω συγκρούεται με το ΟΧΙ ενάντια στην Ελλάδα του πλούτου και του Ναι.

Γι’ αυτό, η Εργατική Αλληλεγγύη και το ΣΕΚ μαζί με όλες τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της επαναστατικής αριστεράς εξορμούμε παντού για την πιο μαζική νίκη του ΟΧΙ. Και ταυτόχρονα προτείνουμε τους τρόπους για να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε τη νίκη ενάντια στις δυνάμεις του κεφάλαιου παίρνοντας τον έλεγχο των τραπεζών, σπάζοντας με το ευρώ και την ΕΕ και διαγράφοντας το χρέος. Καλούμε κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια από το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ να παλέψουμε μαζί. Η θέση τους είναι σε αυτή τη μάχη, όσους συμβιβασμούς κι αν προτείνει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, όσα σεχταριστικά λάθη κι αν κάνει η ηγεσία του ΚΚΕ. Οργανώνοντας το μαζικό ρεύμα του ΟΧΙ χτίζουμε τη χειροπιαστή δύναμη που μπορεί να προχωρήσει στην αντικαπιταλιστική ανατροπή χωρίς ταλαντεύσεις και υποχωρήσεις.

Πηγή : ergatiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου