ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΚΔΕ : Ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ : Σωρεία Nεομνημονιακών Ψεμμάτων Και Κυνισμού

Η ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ έβαλε ένα ακόμα λιθαράκι στο μνημείο των νεομνημονιακών ψεμμάτων και κυνισμού του.

Και τι δεν ακούσαμε. Απεμπλοκή απ” τη λιτότητα! Διαρκής βελτίωση των όρων της συμφωνίας! Αποκατάσταση της ρευστότητας, επενδύσεις με σεβασμό στην εργατική νομοθεσία (που θα καταργηθεί ολόκληρη με το 3ο Μνημόνιο!), «ενεργές πολιτικές» μείωσης της ανεργίας (η γνωστή επιδότηση των καπιταλιστών με φτηνούς/δωρεάν εργαζόμενους). Ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας (την ίδια στιγμή που το 3ο Μνημόνιο τσακίζει τους αγρότες). Ανάπτυξη της… κοινωνικής οικονομίας! Ενίσχυση του κοινωνικού κράτους(!), την ίδια στιγμή που ξεκίνησαν τα ανθρωποκτόνα μέτρα μείωσης/εξαφάνισης των συντάξεων. «Νίκη» η δημιουργία του υπερΤαμείου Ιδιωτικοποιήσεων, που θα ξεπουλήσει τα πάντα όσο όσο (όπως ήδη έγινε με τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια). Kαι πρώτο εργαλείο γι” αυτά, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, δηλ. το τάισμα των τραπεζιτών και τοκογλύφων και μ” άλλα δις!

Είπε πολλά ακόμα ο Τσίπρας, που εμφανώς δεν μπορούσαν να πείσουν ούτε το ακροατήριο που του είχε στήσει ο σμπαραλιασμένος «κομματικός μηχανισμός» του. Είχε μάλιστα το θράσος να μιλήσει για κυβερνητικό έργο και «υλοποίηση δεσμεύσεων» (π.χ. την επαναφορά διαθέσιμων/απολυμένων). Δεν έχει κανένα δικαίωμα: αυτές οι νίκες είναι αποτέλεσμα των σκληρών αγώνων των εργαζομένων και της νεολαίας, που ο ίδιος και το κόμμα του όχι μόνο δεν οργάνωσαν αλλά τους εγκατέλειψαν και πρόδωσαν. Δεν θα επιτρέψουμε να περιφέρονται ως αντικείμενο καπηλείας για την συρρικνούμενη κομματική πελατεία τους.

Όλα αυτά από τον επικεφαλής μιας απερχόμενης κυβέρνηση που πραξικοπηματικά μας φόρτωσε το 3ο Μνημόνιο-Τέρας και τώρα θέλει να μας πείσει ότι θα το… απαλύνει όσο θα το… εφαρμόζει! Θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν προσβλητικό και εξορξιστικό για έναν λαό που στις 5 Ιουλίου είπε βροντερό ΟΧΙ σε όλα τα Μνημόνια, αν η ελληνική κοινωνία δεν ζούσε με την αγωνία της επιβίωσης από τον Αρμαγεδδώνα των παλιών και τώρα του συριζαϊκού Μνημονίου, αν δεν ετοιμαζόταν ο Τσίπρας και ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ για τις επόμενες «κυβενήσεις (μνημονιακής) συνεργασίας» με όποιον πρόθυμο βρεθεί.

Όλοι εμείς, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, φτωχά λαϊκά στρώματα – που ζούμε την καθημερινή καταστροφή και ταπείνωση των Μνημονίων – που παλέψαμε για το μεγαλειώδες, περήφανο, ταξικό
ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου – που με τους αγώνες και την ψήφο μας έχουμε διατρανώσει την απόφασή μας για απαλλαγή από τα Μνημόνια πάση θυσία – ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ, ΚΑΜΙΑ «ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ» στους νεομνημονιακούς Εφιάλτες, στους προδότες της ελπίδας και των αγώνων μας. Η διαδήλωση στα εγκαίνια της ΔΕΘ στις 5/9, όπου συμμετείχε και η Ο.Κ.Δ.Ε. (δες φωτό), ήταν μια πρώτη αγωνιστική απάντηση, μια υπενθύμιση του ραντεβού που έχουμε σύντομα στους δρόμους και τις πλατείες, στους αγώνες μέχρι τη νίκη, ενάντια σε παλιά και νέα Μνημόνια.

Στις 20 Σεπτέμβρη, ΜΑΥΡΟ σε παλιούς και νέους μνημονιακούς – Στηρίξτε/Ψηφίστε Ο.ΚΔ.Ε.,για ενίσχυση και νίκη των αγώνων, για το χτίσιμο μιας νέας επαναστατικής δύναμης.

Ο.Κ.Δ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου