ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Ανακοίνωση Του Συλλόγου "Γιάννης Κορδάτος" - Δέκα Επισημάνσεις Για Τις Πρόσφατες Εκλογές

1. Ο λαός έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς εγκλωβίστηκε από την τρομοκρατική προπαγάνδα ότι δεν υπάρχει λύση έξω από την ΕΕ και καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ πλασαρίστηκε ως δήθεν πιο ευαίσθητος διαχειριστής στην εφαρμογή του νέου μνημονίου. Γρήγορα η εμπειρία από την εφαρμογή του 3ου μνημονίου θα βοηθήσει το λαό να βγάλει τα συμπεράσματά του.

2. Οι άλλες μνημονιακές και συστημικές δυνάμεις (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Χ.Α. κλπ) συνεχίζουν να εγκλωβίζουν ένα μέρος του λαού.

3. Το ΚΚΕ φάνηκε και πάλι ανίκανο να προσελκύσει ευρύτερα λαϊκά στρώματα. Γι' αυτό ευθύνεται ο σεχταρισμός του, η άρνησή του να ασκήσει πολιτική συμμαχιών με βάση τη λενινιστική θεωρία στις σύγχρονες συνθήκες.

4. Η ΛΑΕ δεν κατόρθωσε να αναπτύξει μεγαλύτερη δυναμική γιατί εγκλωβίστηκε σε μια μεσοβέζικη ρητορική που δεν τόλμησε να πει τα πράγματα με το όνομά τους: ότι δηλαδή για να υπάρξει κατάργηση των μνημονίων και παραγωγική φιλολαϊκή ανάπτυξη απαιτείται ρήξη – αποδέσμευση από την ΕΕ. Έτσι, δεν κατόρθωσε να εμπνεύσει ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις καθώς πολλοί τη θεώρησαν κακέκτυπο του ΣΥΡΙΖΑ.

5. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, παρά την ελάχιστη άνοδο που σημείωσε, παρέμεινε κάτω από το 1% δέσμια και αυτή του σεχταρισμού της.

6. Η στάση και ο ρόλος όλων των κομμάτων οδήγησαν ένα μεγάλο μέρος του λαού στην αποχή. Όλα τα κόμματα είχαν μείωση των ψήφων τους. Μεγάλο κομμάτι του λαού δεν βλέπει προς το παρόν μια πειστική εναλλακτική λύση. Πράγματι, αυτή πρέπει να οικοδομηθεί.

7. Διακρίνεται ακόμη καθαρότερα η ανάγκη δημιουργίας λαϊκού πατριωτικού μετώπου που θα επιδιώκει:

  • Κατάργηση όλης της μνημονιακής νομοθεσίας
  • Μονομερή διαγραφή του χρέους
  • Αποδέσμευση από το ευρώ και την ΕΕ – εθνική ανεξαρτησία
  • Εθνικοποίηση των τραπεζών με λαϊκό έλεγχο, έλεγχο στην κίνηση κεφαλαίων, έλεγχο των τιμών των καταναλωτικών προϊόντων
  • Εθνικοποίηση επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας – εθνικό πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας
  • Στήριξη των μiκρομεσαίων αγροτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ένταξή τους στο εθνικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης
  • Αποκατάσταση και διεύρυνση της δημοκρατίας και των λαϊκών ελευθεριών, ριζοσπαστικό εκ βάθρων εκδημοκρατισμό σε όλους τους τομείς με τους εργαζόμενους πρωταγωνιστές και οργανωτές μιας πραγματικής Δημοκρατίας του λαού.

8. ΚΚΕ, ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα έχουν ιστορικές ευθύνες αν δεν ανταποκριθούν στην ανάγκη δημιουργίας λαϊκού μετώπου. Ήδη έχουν καθυστερήσει υπερβολικά.

9. Άμεσα επιβάλλεται η ανάπτυξη πλατιού, ενωτικού μαζικού κινήματος ενάντια στα μνημόνια και στον έλεγχο της χώρας από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

10. Οι δυσκολίες δημιουργίας του μετώπου αναδεικνύουν την έλλειψη επαναστατικού κόμματος της εργατικής τάξης το οποίο θα διαθέτει μια σύγχρονη μαρξιστική λενινιστική ανάλυση της ελληνικής πραγματικότητας και αντίστοιχη λενινιστική πολιτική συμμαχιών. Το κενό αυτό θα πρέπει να καλυφθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου