ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ : Mε Την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μπροστά

Όσες καταγγελίες να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας για τον παλιό πολιτικό κόσμο, η αλήθεια είναι ότι βρήκε μια θέση στην αγκαλιά του. Ψήφισε το νέο Μνημόνιο παρέα με τον Μεϊμαράκη, έναν εκπρόσωπο της πιο χυδαίας δεξιάς που δεν χάνει ευκαιρία να θυμίζει ότι η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να στηρίζεται από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παρέα.

Μπορεί το πρόσωπο του Τσίπρα να παραμένει νεανικό, αλλά η πολιτική του έχει το γερασμένο πρόσωπο του Κουβέλη, της «προσγειωμένης αριστεράς» που συγκυβέρνησε με τον παλιό πολιτικό κόσμο και το 1989 και το 2012.

Χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες της αριστεράς εγκαταλείπουν τον ΣΥΡΙΖΑ αγανακτισμένοι από αυτή την εξέλιξη. Δεν κυριαρχεί η απογοήτευση, αντίθετα η πίκρα για την προδοσία μετασχηματίζεται σε αντίσταση και αναζήτηση για το πώς συνεχίζουμε.

Ρεύμα

Αυτό το ρεύμα εξόδου προς τα αριστερά δεν πέφτει από τον ουρανό. Είναι η συνέχεια από τις μάχες που δώσαμε μαζί όλο το προηγούμενο διάστημα. Μαζί ενάντια στους Σαμαροβενιζέλους όταν έκλειναν την ΕΡΤ και χτίζαμε την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους που αντιστέκονταν. Μαζί ενάντια στους Χρυσαυγίτες κάθε φορά που τα τάγματα εφόδου χτυπούσαν με αποκορύφωμα τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Και βέβαια μαζί στο μεγάλο κύμα του ΟΧΙ στους εκβιασμούς της ΕΕ στο δημοψήφισμα του Ιούλη.

Τώρα, μπορούμε και πρέπει να συνεχίσουμε μαζί να δυναμώνουμε αυτό το ρεύμα αντίστασης, όχι μόνο για να καταγραφεί στις κάλπες, αλλά και για να βγει ισχυρό απέναντι στους διαχειριστές του νέου Μνημόνιου μετά τις 20 Σεπτέμβρη. Όποιο συνδυασμό συγκυβέρνησης με τα παλιά μνημονιακά κόμματα κι αν επιλέξει ο Αλέξης Τσίπρας, οι προσπάθειες να κόψουν συντάξεις, να πουλήσουν λιμάνια, να σακατέψουν κι άλλο τα νοσοκομεία και τα σχολεία θα μας βρουν μπροστά.

Οι κοινοί μας αγώνες είναι η βάση γι’ αυτό. Και η ενίσχυση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι η καλύτερη εγγύηση ότι θα τα καταφέρουμε. Γιατί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι το κομμάτι της Αριστεράς που έχει στη σημαία του την αντίσταση στα ξεπουλήματα και τους συμβιβασμούς, από τον καιρό του Πολυτεχνείου και της Μεταπολίτευσης μέχρι το τραγικό 1989 και τη σημερινή στροφή του Τσίπρα.

Διέξοδος

Αλλά και γιατί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει προβάλει έγκαιρα και συστηματικά την αντικαπιταλιστική εναλλακτική διέξοδο, την εργατική απάντηση στην πολιτική που λέει ότι οι συμβιβασμοί με τους «θεσμούς» της ΕΕ, οι πληρωμές στο ΔΝΤ και την ΕΚΤ, οι ανακεφαλαιοποιήσεις των Λάτσηδων, των Κωστόπουλων και των Βαρδινογιάννηδων είναι μονόδρομος.

Κλείστε τα αυτιά στην προπαγάνδα που θέλει να θάψει την Αριστερά λέγοντας ότι είναι ικανή μόνο για διασπάσεις. Η αλήθεια είναι ότι μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο για μια άλλη κοινωνία πέρα από το σημερινό χρεοκοπημένο σύστημα. Με πιο δυνατή αριστερή αντιπολίτευση μετά τις κάλπες και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπροστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου