ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Κόκκινη Ψήφο Στις Κάλπες / του Θανάση Ανεστόπουλου

 Κόκκινη Ψήφο Στις Κάλπες / το σχόλιο της ημέρας / 15/9/2015

του Θανάση Ανεστόπουλου

Κάθε φορά αναφέρονται όλοι ότι κάθε εκλογική διαδικασία είναι κρίσιμη. Όμως αυτές οι εκλογές έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, ανεξάρτητα ποιο κόμμα θα βγει πρώτο (ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ) τι κυβέρνηση θα δημιουργηθεί, ότι ο νικητής θα εφαρμόσει το 3ο μνημόνιο. Μνημόνιο που σύσσωμη η βουλή το ψήφισε με μπροστάρη τον μεταλλαγμένο μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ (που οδήγησε όμως στην διάσπαση του). 

Όμως μετά την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές τον Γενάρη (που στηρίξαμε κριτικά χωρίς αυταπάτες και δεν μετανιώνουμε για την τακτική μας), μετά το μεγαλειώδης ταξικό ΟΧΙ του Ιούλη και τα αδιέξοδα της κυβέρνησης  απέναντι στους δανειστές που έφερε την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ με την δημιουργία της Λαικής Ενότητας άνοιξε όλη τη βεντάλια στην αριστερά και στην κοινωνία. 



Ραγδαίες διεργασίες στην αριστερά (που δεν θα είχαμε σε τέτοιο βαθμό αν δεν υπήρχε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) και μια κοινωνία που είναι αντιμέτωπη με απελπισία, απογοήτευση και αδιέξοδα.

Και ενώ η οικονομική καπιταλιστική κρίση βαθαίνει ο μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ δεν υπόσχεται τίποτα στους εργαζόμενους και στα φτωχά λαικά στρώματα αλλά μόνο ότι θα διαχειριστεί "προοδευτικά" το 3ο μνημόνιο. Πρέπει να χαιρετίσουμε και να βαδίσουμε με τον κόσμο της ΛΑΕ παρόλο τον τρόπο δημιουργία της και τον "δημοκρατικό - πατριωτικό μπλοκ" που θέλει να εκφράσει. Ο κόσμος της ΛΑΕ ήταν το πρωτοπόρο αριστερό κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ και αγωνιστές. Ένα μεγάλο κομμάτι του λαού που ψήφισε ΟΧΙ θα εκφραστεί με την ψήφο του στη ΛΑΕ και αυτό δεν είναι πολιτική λάθος επιλογή.
  
Το ΚΚΕ με την σεκταριστική πολιτική του, την απομόνωση του από τις υπόλοιπες αριστερές δυνάμεις, το ιστορικό λάθος του στο δημοψήφισμα, δεν μπορεί να εκφράσει γενικότερα τις λαικές ανάγκες που τις αποπέμπει στην δευτέρα παρουσία.....δεν βλέπουμε να ανεβαίνει σε ποσοστά αλλά θα είναι και επιτυχία αν κρατήσει τις δυνάμεις του.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (παρόλο την διάσπαση της) είναι θετικό που συνεργάστηκε εκλογικά (και δεν πρέπει να μείνει μόνο εκεί) με το ΕΕΚ. Μόνο και μόνο για αυτό αρκεί να οδηγηθούμε να ψηφίσουμε την εκλογική συνεργασία. Δεν πιστεύουμε ότι η επαναστατική αριστερά κτίζεται στις εκλογές, ούτε είναι φετίχ η εκλογική κάθοδος, αλλά μπορεί να εκφραστεί έστω ένα μικρό κομμάτι του ΟΧΙ που θέλει να πάει μέχρι τέλους (έξω από ΕΕ και Ευρώ). Μετά την αδιέξοδη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στην φυλακή της ΕΕ ένα αξιοπρεπές ποσοστό της εκλογικής συνεργασίας θα δώσει το έναυσμα για μια λαική - εργατική αριστερή αντιπολίτευση, μέτωπο με τους αγωνιστές της ΛΑΕ, του ΚΚΕ....για την δημιουργία του αντικαπιταλιστικού πόλου.

ΟΧΙ στην ΑΠΟΧΗ και στο ΑΚΥΡΟ  - ΚΟΚΚΙΝΗ ΨΗΦΟ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ.

ΨΗΦΟ στην εκλογική συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΕΕΚ, ανένταχτων αγωνιστών.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου