ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Σκληρή Μνημονιακή Πολιτική Και Αναπαραγωγή Του Πολιτικού Κατεστημένου

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που επαναλαμβάνει τον κορμό της προηγούμενης που οδήγησε στη νέα υποταγή στους δανειστές, το επαίσχυντο 3ο μνημόνιο και τη συνέχεια της αντιλαϊκής μνημονιακής πολιτικής. Συμπληρώθηκε με νέους υπουργούς του παλιού πολιτικού κατεστημένου (Τζάκρη, Μπόλαρης) που σαν ΠΑΣΟΚ, ψήφιζε τα μνημόνια και στήριζε την αυταρχική επιβολή τους στην κοινωνία.

Οι ηγεσίες των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μαζί με στελέχη που υπερασπίστηκαν τα μεγάλα συμφέροντα, που προέρχονται από τους μηχανισμούς ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δείχνουν την αποφασιστικότητά τους να αφήσουν στο απυρόβλητο το κεφάλαιο και τις τράπεζες και να προχωρήσουν σε νέο γύρο κοινωνικής λεηλασίας.


Αυτό ήταν και το νόημα της προδοσίας του ΟΧΙ του δημοψηφίσματος και των πρόωρων εκλογών για να παγιωθεί η μνημονιακή συναίνεση με τις πλάτες της φιλοΕΕ αντιπολίτευσης των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι. Χρυσή εφεδρεία για κυβέρνηση και Τρόικα η φασιστική Χρυσή Αυγή που υπερασπίζεται ΕΕ και ευρώ και στοχοποιεί τους κοινωνικούς αγώνες.

Η εμπειρία των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων δείχνει ότι η πολιτική υλοποίησης των μνημονίων καθώς και τα νέα επεισόδια της καπιταλιστικής κρίσης δεν θα επιτρέψουν την σταθεροποίηση της νέας συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία θα βρεθεί μπροστά σε νέες εργατικές – λαϊκές και νεολαιίστικες αντιστάσεις και κινητοποιήσεις.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πρωτοστατήσει στην οργάνωση της κοινωνικής αντίστασης για να ζήσει ο λαός, στην αντεπίθεση του εργατικού και λαϊκού κινήματος, στο αναγκαίο κοινωνικοπολιτικό μέτωπο ανατροπης της μνημονιακής βαρβαρότητας. Για μια άλλη πορεία χωρίς χρέος και μνημόνια, έξω από την φυλακή της ΕΕ και του Ευρω, για να ανοίξει ο δρόμος για την κοινωνία που οι εργαζόμενοι θα κατέχουν τον πλούτο και την εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου