ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ : Καλοδεχούμενοι Οι Πρόσφυγες, Έξω Η ΕΕ Της Καταστροφής

Μαζί με κάθε προσφυγόπουλο που ραγίζει την καρδιά μας με τις τραγωδίες στα σύνορα της ΕΕ, ραγίζει και το προσωπείο αυτής της βάρβαρης Ευρωπαϊκής Ένωσης που υποκρίνεται ότι είναι το σπίτι του Διαφωτισμού και στην πράξη είναι οίκος βαρβαρότητας.
Τι πιο βάρβαρο από αυτόν τον συνδυασμό πολεμοκαπηλείας και ρατσισμού που πρώτα ξεριζώνει τους πρόσφυγες με τις βόμβες του και ύστερα τους πνίγει στα νερά της Μεσογείου με τις ναυτικές επιχειρήσεις της FRONTEX;

Ψυχρά, υπολογισμένα, χωρίς ηθικούς ενδοιασμούς, τα πολιτικά και οικονομικά διευθυντήρια των Βρυξελλών και της Φρανκφούρτης καταδικάζουν σε θάνατο χιλιάδες ανθρώπους: αρχικά μέσα στις ίδιες τις πόλεις και τα χωριά τους με τις στρατιωτικές επεμβάσεις στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Λιβύη, στη Συρία και στη συνέχεια με τους φράχτες και τα συρματοπλέγματα σε κάθε πέρασμα προς την Ευρώπη.

Πρόκειται για τα ίδια επιτελεία οικονομικών δολοφόνων που σπέρνουν την ανεργία, τη λιτότητα και τη φτώχεια μέσα στις χώρες της Ευρώπης. Δεν υπάρχει πιο μεγάλο ψέμα από το μύθο ότι το κλείσιμο των συνόρων προστατεύει τους απλούς ανθρώπους. Τα Μνημόνια ανάγκασαν χιλιάδες άστεγους και άνεργους να κοιμούνται στα πεζοδρόμια της Αθήνας δίπλα στους πρόσφυγες που βρίσκονται εγκαταλειμένοι στην Ομόνοια.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία έχουμε κάθε λόγο να εξοργιζόμαστε με τα αίσχη της ΕΕ. Και βαδίζοντας προς τις κάλπες στις 20 Σεπτέμβρη, έχουμε κάθε λόγο να κρίνουμε τις πολιτικές δυνάμεις από τη στάση τους απέναντι στην ΕΕ των μνημονίων, του ρατσισμού και του πολέμου.

Περιφρόνηση

Τα κόμματα που πρωτοστάτησαν στη συμμετοχή των ελληνικών κυβερνήσεων σε όλα αυτά αξίζουν την απόλυτη περιφρόνησή μας. Είναι θράσος αυτές τις μέρες να βγαίνει ο Προκόπης Παυλόπουλος στη ΔΕΘ και να υμνεί τον Κωνσταντίνο Καραμανλή γιατί έβαλε την Ελλάδα σε αυτή τη σιχαμένη Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι κατάντια για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ να επιμένει ακόμα ότι εκεί βρίσκεται το μέλλον μας.

Τα κόμματα της Αριστεράς πρέπει να έχουν ξεκάθαρη θέση: το μέλλον της εργατικής τάξης περνάει μέσα από την κατεδάφιση αυτού του αντιδραστικού οικοδομήματος. Οι αγώνες για να μην κοπούν ξανά μισθοί, συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες, οι αγώνες για να ξηλώσουμε παλιά και νέα μνημόνια, πάνε χέρι-χέρι με την πάλη ενάντια στην Ευρώπη-φρούριο. Η απαίτηση να σπάσουμε τα δεσμά του Ευρώ πάει μαζί με τη διεκδίκηση να διαλυθεί η FROΝΤΕΧ. Η αντίσταση στις ιδιωτικοποιήσεις και στο ξεπούλημα των λιμανιών, της ΔΕΗ κλπ δυναμώνει όταν συνδυάζεται με την απαίτηση να κλείσουν οι βάσεις.

Δεν φοβόμαστε ότι «θα μείνουμε μόνοι», όπως λέει η φιλοΕΕ κινδυνολογία. Όπως στο δημοψήφισμα ψηφίσαμε μαζικά ΟΧΙ αγνοώντας τους εκβιασμούς με τις κλειστές τράπεζες, έτσι και τώρα προχωράμε αποφασιστικά. Οι μαζικές διαδηλώσεις συμπαράστασης για τους πρόσφυγες σε όλες τις χώρες της Ευρώπης δείχνουν ότι η εργατική αντίσταση είναι και θα είναι διεθνής. Η διακήρυξη της Διεθνιστικής Σοσιαλιστικής Τάσης στην οποία ανήκει το ΣΕΚ επιβεβαιώνει αυτή την εικόνα.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι το κομμάτι εκείνο της Αριστεράς που ανάδειξε με το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμά της από την αρχή τη σημασία της διεθνιστικής ρήξης με την ΕΕ. Αυτές τις μέρες που γίνεται πλατιά ξεκάθαρο ότι έχουμε περισσότερα κοινά με τους πρόσφυγες της Συρίας παρά με τους τραπεζίτες της Φρανκφούρτης, πρέπει να δυναμώσουμε την αντικαπιταλιστική αριστερά και με την ψήφο και με τη δράση μας.

Πηγή : ergatiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου