ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΡΙΝ : Εργατική Αριστερή Αντιπολίτευση Τώρα!

Οι εκλογές οδήγησαν στο σχηματισμό κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με στόχο την υλοποίηση του 3ου μνημονίου, το οποίο έχει ψηφίσει και η καθ’ όνομα αντιπολίτευση των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι. Ο Α. Τσίπρας προχθές στο υπουργικό συμβούλιο κάλεσε σε εφαρμογή των συμφωνηθέντων «χωρίς χρονοτριβή». Η νεομνημονιακή συγκυβέρνηση επιδιώκει, να προχωρήσει άμεσα σε ένα καταιγισμό αντιλαϊκών μέτρων και αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων. Ο κατάλογος των απαράδεκτων μέτρων υπάρχει στο λεπτομερέστατο και δεσμευτικό μνημόνιο. Η Ιερή Συμμαχία κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ απέσπασε το επιθυμητό εκλογικό αποτέλεσμα, εντάσσοντας άμεσα τον ΣΥΡΙΖΑ στο μνημονιακό στρατόπεδο και επιβάλλοντας την λογική πως δεν υπάρχει εναλλακτική. Αυτοί έφτιαξαν την κυβέρνηση που ήθελαν.

Τώρα είναι η ώρα, για τις μαχόμενες δυνάμεις του κινήματος και της Αριστεράς να συγκροτήσουν την εργατική λαϊκή αριστερή αντιπολίτευση. Μια αντιπολίτευση που θα συγκροτηθεί καταρχήν στους δρόμους του αγώνα, μέσα στους χώρους δουλειάς, σπουδών και κατοικίας, μέσα στο μαζικό κίνημα. Για να μην περάσει η «λίστα φρικαλεοτήτων», όπως χαρακτήρισε το γερμανικό περιοδικό Σπίγκελ τα μέτρα του τρίτου μνημονίου. Για να αποκρουστεί και ανατραπεί η επιδρομή κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ, που έχει όργανο την αντιλαϊκή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Για διεκδικήσεις και κατακτήσεις τώρα με βάση τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων, των ανέργων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας, για ψωμί, δουλειά, δημόσια αγαθά, ελευθερία, απελευθέρωση από την ταπεινωτική επιτροπεία. Γιατί το μέλλον μας δεν είναι ο μνημονιακός καπιταλιστικός μονόδρομος, αλλά υπάρχει και άλλος δρόμος, χωρίς μνημόνια και χρέος, χωρίς ευρώ και ΕΕ, σε ρήξη με το κεφάλαιο. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πρωτοστατήσει στην αντεπίθεση των αγώνων και στην ανασυγκρότηση του κινήματος, στη συγκρότηση της εργατικής λαϊκής αντιπολίτευσης που απαιτείται. Είναι ανάγκη όλες οι μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς, οι δυνάμεις του ΚΚΕ, της ΛΑΕ, της αντικαπιταλιστικής και αντιιμπεριαλιστικής Αριστεράς να συμβάλουν στο αναγκαίο σήμερα μέτωπο αγώνα, αντιπολίτευσης, ρήξης και ανατροπής.

Πηγή : prin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου