ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Σχετικά Με Την Αποχή Της Ελληνικής Αντιπροσωπίας Από Τη Ψηφοφορία Στον ΟΗΕ Για Τις Υπερχρεωμένες Χώρες

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Την Πέμπτη 10/9 η ελληνική αντιπροσωπία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ απείχε από την ψηφοφορία για τις υπερχρεωμένες χώρες, σύμφωνα με εντολή που είχε της είχε δοθεί, όπως έγινε και το Σεπτέμβριο του 2014. Φυσικά δεν τέθηκε στον ΟΗΕ θέμα για τη διαγραφή των χρεών για τις υπερχρεωμένες χώρες αλλά σύμφωνα με το ψήφισμα που εγκρίθηκε «καλή τη πίστει και σε πνεύμα συνεργασίας πρέπει να επιδιώκεται διευθέτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους κοινή συναινέσει». Εξάλλου, όπως διατυπώνεται στο ίδιο ψήφισμα «έχουν δικαίωμα αναδιάρθρωσης χρέους και σχεδιασμού της μακροοικονομικής πολιτικής τους ως έσχατη λύση, στο πλαίσιο ωστόσο διατήρησης των βασικών αρχών επί των δικαιωμάτων των πιστωτών».

Μαντέψτε όμως ποιος απείχε από αυτή την απόφαση: η Ε.Ε. και φυσικά, η Ελλάδα. Όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και με τη συναίνεση των κομμάτων που τις στήριξαν, η υπηρεσιακή, αναπόσπαστο κομμάτι του ίδιου μπλοκ στήριξης των μνημονίων και της κερδοσκοπίας του κεφαλαίου, απείχε από την ψηφοφορία. Απείχε γιατί για μια ακόμα φορά η ελληνική κυβέρνηση ήθελε να αποδείξει ότι συντάσσεται πλήρως με την ΕΕ και τους δανειστές, ότι η πολιτική των μνημονίων είναι γι’ αυτήν μονόδρομος. Η κυβέρνηση δεν κρατά ούτε καν τα προσχήματα σε μια συζήτηση ακόμα και σε οργανισμούς όπως ο ΟΗΕ, που είτε διακοσμητικό είτε και ανοιχτά αντεργατικό ρόλο, όπως αποδεικνύουν και οι αποφάσεις που έχει πάρει κατά καιρούς σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στην απραξία που δείχνει όταν ξεκληρίζονται ολόκληροι λαοί.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει ξεκάθαρη θέση: παύση πληρωμών, μη αναγνώριση, διαγραφή του χρέους. Αυτό το χρέος ούτε είναι δικό μας είναι, ούτε ποτέ μπορεί να ξεπληρωθεί. Δεν διαγράφεται με «διαπραγμάτευση», αλλά με μονομερείς ενέργειες.

Έξω από το ευρώ, έξω από την ΕΕ, διαγραφή του χρέους, εθνικοποίηση τραπεζών, επιχειρήσεις στα χέρια των εργαζόμενων. Αυτό είναι το δικό μας "ψήφισμα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου