ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ : ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Δύναμη Για Την Εργατική Αντίσταση

Φτάνουμε στην ώρα της κάλπης και όλα τα κόμματα που ψήφισαν το νέο Μνημόνιο στην προηγούμενη Βουλή προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι καιρός να προσγειωθούμε.

Ο Αλέξης Τσίπρας, από την αρχή που ζήτησε εκλογές, επιμένει ότι ο συμβιβασμός ήταν αναγκαίος και τώρα ένας πιο προσγειωμένος ΣΥΡΙΖΑ θα διαπραγματευτεί πιο ρεαλιστικά μέσα στα όρια των συσχετισμών.

Ο Μεϊμαράκης, πάντα πιο χυδαίος, ποντάρει στην απογοήτευση από τους συμβιβασμούς του Τσίπρα για να πει ότι όποιος συμβιβάζεται πιο γρήγορα βολεύεται καλύτερα.

Και οι δυο, όσο κι αν «πολώνονται» προεκλογικά, ουσιαστικά μας λένε ότι η αντίσταση και οι αγώνες είναι ματαιοπονία, ο αντίπαλος είναι πιο δυνατός, η διαχείριση του νέου μνημόνιου είναι μονόδρομος.

Ε λοιπόν, Όχι! Η εργατική αντίσταση είναι η πραγματική ελπίδα για να ξεφύγουμε από τη φτώχεια των μνημόνιων και τις ρατσιστικές βαρβαρότητες της Ευρώπης-φρούριο. Το πραγματικό νόημα της ψήφου αυτή την Κυριακή είναι να κοντύνουμε αυτούς που θέλουν να σβήσουν τους αγώνες μας και να δυναμώσουμε την Αριστερά της ανυπακοής και της αντικαπιταλιστικής ανατροπής.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι πανίσχυρη, ούτε οικονομικά ούτε πολιτικά. Οι τραπεζίτες της ούτε θέλουν ούτε μπορούν να φέρουν οικονομική ανάκαμψη που τάχα θα ελαφρύνει τη λιτότητα. Η κρίση στην Κίνα τούς κάνει ακόμα πιο λυσσαλέα αντεργατικούς αλλά και πιο ευάλωτους. Αντί για νέες «διαπραγματεύσεις» μαζί τους θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε για να τους δώσουμε ένα σκληρό χτύπημα με τη διαγραφή του χρέους και την κρατικοποίηση του τραπεζικού συστήματος.

Μηνύματα

Πολιτικά, από όλη την Ευρώπη έρχονται μηνύματα ότι οι εργάτες εκεί σιχαίνονται τη Μέρκελ και τον Κάμερον, τον Ολάντ και τον Ραχόι όσο κι εμείς εδώ. Χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους το περασμένο Σάββατο στο πλευρό των προσφύγων, ενάντια στα ρατσιστικά εγκλήματα της ΕΕ που σκοτώνει με τις βόμβες και με τη FRONTEX.

Είναι ρεαλιστικό ότι και εδώ από Δευτέρα η επόμενη κυβέρνηση που θα διαχειριστεί το νέο μνημόνιο θα είναι πολιτικά πιο αδύναμη ενώ το εργατικό κίνημα αντίστασης θα συνεχίσει από καλύτερες θέσεις.

Ακόμα και οι δημοσκοπήσεις που μιλάνε για «ντέρμπι» ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και θάβουν την πέρα από το ΣΥΡΙΖΑ αριστερά, παραδέχονται ότι υπάρχουν μεγάλα ποσοστά αναποφάσιστων και το πιο μεγάλο κομμάτι τους δεν σκέφτεται αν θα πισωγυρίσει προς τα δεξιά αλλά πώς θα πάει πέρα από τους συμβιβασμούς του Τσίπρα.

Το ρεύμα είναι προς τα αριστερά, γιατί η εργατική τάξη και η νεολαία έχουν την εμπειρία από τις μάχες τους που κόντυναν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και πέταξαν στο πλάι Παπανδρέου, Παπαδήμο και Σαμαροβενιζέλους. Κλείστε τα αυτιά στα κλισέ ότι οι γυναίκες και η νεολαία είναι αναποφάσιστοι γιατί είναι “συντηρητικές” ή “απολίτικοι”. Οι γυναίκες ψήφισαν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα πιο μαζικά από τους άνδρες. Η νεολαία έδωσε 80% στο ΟΧΙ.

Μέσα σε αυτό το ρεύμα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι η δύναμη που στήριξε όλες τις μάχες, μικρές και μεγάλες, και προειδοποιούσε πόσο κοστίζουν οι συμβιβασμοί από την πρώτη στιγμή. Δυναμώνοντας την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ξέρουμε με σιγουριά ότι βάζουμε τους νέους αγώνες μας σε καλύτερη αφετηρία. Εμπρός μαζικά και αποφασιστικά να στείλουμε αυτό το μήνυμα την Κυριακή.

Πηγή : ergatiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου