ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Σε Εξέλιξη Η Συγκέντρωση Αλληλεγγύης Στους Πρόσφυγες Και Μετανάστες Του ΠΑΜΕ

Σε εξέλιξη βρίσκεται ησυγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στην πλατεία Κλαυθμώνος. Το κεντρικό πανό της συγκέντρωσης αναγράφει«Στοπ στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ – ΝΑΤΟ – ΗΠΑ. Αυτές ξεριζώνουν και δολοφονούν λαούς. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες».

Στη συγκέντρωση διαβάστηκαν μηνύματα αλληλεγγύης, στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, αλλά και στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας, από ταξικά συνδικάτα της Ευρώπης.

Το ΠΑΜΕ καλεί σε αγώνα για:

  • Απευθείας μεταφορά των προσφύγων από τα νησιά στις χώρες τελικού προορισμού τους, με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ.
  • Δημιουργία αξιοπρεπών κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας, που θα παρέχουν σίτιση, ιατροφαρμακευτική φροντίδα, διερμηνεία και νομική βοήθεια.
  • Ενίσχυση του προσωπικού και των υποδομών που σχετίζονται με τη διάσωση, καταγραφή-ταυτοποίηση, στέγαση-σίτιση-περίθαλψη και ασφαλή μεταφορά από τα νησιά στα σημεία εξόδου από τη χώρα.
  • Άμεση χρηματοδότηση από ΟΗΕ και ΕΕ.
  • Κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου και της Σένγκεν.
  • Όχι σε νέες επεμβάσεις σε τρίτες χώρες με πρόσχημα δήθεν το χτύπημα των διακινητών. Όχι στα νέα μέτρα της ΕΕ για καταστολή στα σύνορα που μόνο περιπλέκουν και οξύνουν το πρόβλημα, παρά οδηγούν στην επίλυση του.
  • Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές αποστολές και επεμβάσεις των ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ σε τρίτες χώρες.
Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου