ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου : Ο Πρόεδρος Των ΑΝΕΛ Υβρίζει Τους Μικρούς Παραγωγούς

Χωρίς καμία ντροπή ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ, χθες το βράδυ σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και στον δημοσιογράφο Π. Χαρίτο αποκάλεσε «μαϊμού αγρότες» τους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες της χώρας. Πρόκειται για 350.000 μικρούς και μεσαίους παραγωγούς που για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην εργάζονται ταυτόχρονα ως οικοδόμοι, σερβιτόροι, εργάτες γης κ.λπ.. Είναι δημόσιοι υπάλληλοι, μπακάληδες, μανάβηδες, καφετζήδες και γενικότερα μικροεπαγγελματίες και έμποροι της ελληνικής υπαίθρου που δουλεύουν μέρα νύχτα, χειμώνα καλοκαίρι για να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους στην ελληνική ύπαιθρο και τα νησιά μας.
 Πάνω από 10.000 από αυτούς βρίσκονται στα νησιά του νομού Λέσβου. Η συμβολή τους στο να κρατηθεί όρθια η αγροτική παραγωγή της χώρας και ειδικά των νησιών μας είναι τεράστια.

Αυτούς τους ανθρώπους του καθημερινού μόχθου υβρίζει ο κ. Καμμένος. Η δήλωση του ούτε τυχαία ήταν ούτε έγινε από παραδρομή. Ήταν σκόπιμη και μεθοδευμένη. Πίσω από αυτή κρύβεται η αντιαγροτική πολιτική του μνημονιακού μπλοκ (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ–ΔΗΜΑΡ) μαζί με την φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Όλοι αυτοί ομνύουν στο όνομα του ευρώ και της ΕΕ. Όλοι αυτοί μαζί θα εφαρμόσουν το 3ομνημόνιο και τη νέα ΚΑΠ, τους δύο ακρογωνιαίους λίθους της μαζικής καταστροφής της συντριπτικής πλειοψηφίας των αγροτών.

Το σχέδιο τους είναι να μειώσουν κατά 550.000 τους αγρότες της χώρας και να δημιουργήσουν μεγάλα τσιφλίκια. Γι’ αυτό ετοιμάζονται να τριπλασιάσουν τις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών με αποτέλεσμα ένα αγροτικό ζευγάρι να χρειάζεται 9.000 ευρώ σε ετήσια βάση μόνο για τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, όταν στα περισσότερα χωριά της ελληνικής υπαίθρου κι ιδιαίτερα των νησιών τα 9.000 είναι περισσότερα από το τζίρο ενός μπακάλικου. Αυτοί οι μικροί παραγωγοί αντί να περιβάλλονται με ειδικό προστατευτικό καθεστώς θα φορολογηθούν με 26% από το πρώτο ευρώ για τα αγροτικά τους εισοδήματα. Κι τελική τους φορολογία θα φθάσει στο 40% με την προκαταβολή φόρου που θα κληθούν να πληρώσουν για την επόμενη χρονιά. Την ίδια ώρα οι σύγχρονοι τσιφλικάδες του χωριού θα φορολογούνται με 13%. Πέρα από τα παραπάνω μνημονιακά μέτρα φέτος έρχεται μείωση των αγροτικών επιδοτήσεων από 40 ως 45% ως αποτέλεσμα εφαρμογής της νέας ΚΑΠ, καθώς οι μειωμένες επιδοτήσεις θα μοιραστούν σε περισσότερους αγρότες. Κι όσοι μικροί παραγωγοί θα επιβιώσουν από τις λαιμητόμους της εφορίας και της ΚΑΠ θα ξεκληριστούν μόλις τα δάνειά τους στην πρώην ΑΤΕ καταλήξουν στα διεθνή χρηματοπιστωτικά κοράκια, καθώς πάνω από το 60% της αγροτικής γης της χώρας είναι δεσμευμένο από την ΑΤΕ.

Όλα τα παραπάνω κάνουν απολύτως αναγκαία την πολιτική καταδίκη του κ. Καμμένου και όλου του μνημονιακού μπλοκ στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Ακόμη πιο αναγκαία είναι η εφαρμογή του μεταβατικού προγράμματος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που θέτει ως στόχο την άμεση ρήξη με την ΕΕ που θα απαλλάξει τους αγρότες από τα δεσμά της ΚΑΠ, την έξοδο από την ευρωζώνη και τη χάραξη εθνικής πολιτικής για την εξασφάλιση της διατροφικής επάρκειας με βάση τις ανάγκες του λαού, τη διαγραφή του χρέους και την εθνικοποίηση των τραπεζών για να διασώσουν την αγροτική γη από τα χρηματοπιστωτικά κοράκια.

Σήμερα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το μεταβατικό της πρόγραμμα είναι το πιο χρήσιμη επιλογή για τους μικρομεσαίους παραγωγούς των νησιών κι όλης της χώρας. Η ψήφος στην εκλογική συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΕΕΚ δυναμώνει την φωνή των αγροτών για ανατροπή της ΚΑΠ και των μνημονίων, για έξοδο από το ευρώ και τη ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου