ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

Το Κίεβο Υποστηρίζει Ότι Έπληξε Για Πρώτη Φορά Ρωσικό Μαχητικό Αεροσκάφος Μέσα Σε Ρωσικό Έδαφος

Με την ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία να μπαίνει σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη φάση, όπου ο κίνδυνος γενίκευσης του πολέμου είναι μεγαλύτερος από ποτέ λόγω των χτυπημάτων με ΝΑΤΟικά όπλα στο έδαφος της Ρωσίας, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν πως έπληξαν για πρώτη φορά ένα τελευταίας γενιάς ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Sukhoi Su-57, σε μια αεροπορική βάση εντός της Ρωσίας.

Ένας Ρώσος στρατιωτικός μπλόγκερ, που υποστηρίζει αναφανδόν τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, υποστήριξε ότι η αναφορά είναι ορθή και ότι το μαχητικό αεροσκάφος χτυπήθηκε από ένα drone. Ο ίδιος είπε ότι το Sukhoi Su-57 έπαθε ζημιές από θραύσματα, ενώ δεν είναι γνωστό εάν μπορεί να επιδιορθωθεί.

H ουκρανική πλευρά ισχυρίστηκε ότι το Sukhoi Su-57 ήταν σταθμευμένο στην αεροπορική βάση Akhtubinsk, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 589 χιλιομέτρων από τις γραμμές του μετώπου στην Ουκρανία.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου