ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Σύνταγμα [20/6] Συλλαλητήριο Σωματείων ΛΑΡΚΟ Κατά Της Κατάπτυστης Τροπολογίας | Στάσεις Εργασίας Από ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, ΕΚΠ

 Από τη σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

 

ΑΔΕΔΥ, ΕΚ Αθήνας και ΕΚ Πειραιά ενώνουν τις φωνές τους με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία τους και καλούν, την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, στη συγκέντρωση που πραγματοποιούν στο Σύνταγμα και ώρα 12μ. κατά της τροπολογίας που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή, με την οποία επιδιώκει να προχωρήσει στην εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της ΛΑΡΚΟ και να την εκκαθαρίζει από τους εργαζομένους, προτού εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει.

 

Στο πλαίσιο αυτό, η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ κήρυξε διευκολυντική στάση εργασίας, από τις 11πμ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου, για τους εργαζόμενους, με κάθε σχέση εργασίας, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες σε Αττική και Στερεά Ελλάδα. Από την πλευρά τους, οι διοικήσεις του ΕΚΑ και του ΕΚΠ κηρύσσουν 4ωρη παναθηναϊκή στάση εργασίας και 4ωρη παμπειραϊκή στάση εργασίας αντίστοιχα, από τις 11πμ έως τις 3μμ.

«Δε θα περάσουν τα εγκληματικά σχέδια της κυβέρνησης», σημειώνουν και απαιτούν από την κυβέρνηση να αποσύρει την «κατάπτυστη τροπολογία που βάζει λουκέτο στη ΛΑΡΚΟ, πετάει εκατοντάδες εργαζόμενους στην ανεργία και οδηγεί στον μαρασμό μεγάλες περιοχές πέντε νομών, με σκοπό την εκποίηση της περιουσίας της επιχείρησης», «να ανανεωθούν άμεσα όλες οι συμβάσεις των εργαζομένων και να λειτουργήσει η ΛΑΡΚΟ με βάση τις ρεαλιστικές προτάσεις των σωματείων».

Σωματεία Εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ

Να πάρει πίσω τη «νέα τροπολογία-έκτρωμα που κλείνει τη ΛΑΡΚΟ, απολύει τους εργαζόμενους, βάζει σε κίνδυνο και ερημώνει παράλληλα τα χωριά γύρω από αυτή» καλούν τη κυβέρνηση τα Σωματεία ΛΑΡΚΟ, τα οποία, αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

«Μετά τη νέα προσωρινή συνέχιση της εργασίας μας που κερδίσαμε στα Δικαστήρια, από την Ευελπίδων μεταβήκαμε στο υπουργείο Οικονομικών και πραγματοποιούμε παράσταση διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι η κυβέρνηση, παραμονή της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων, κατέθεσε νέο νομοθετικό έκτρωμα για να κλείσει τη ΛΑΡΚΟ/

Δεν θα περάσει, τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ προκηρύσσουμε νέο συλλαλητήριο την Πέμπτη 20/6/2024 στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

Δεν θα περάσει.

Ευχαριστούμε τους εργαζόμενους της Αττικής και τα Σωματεία για τη ζωντανή έκφραση αλληλεγγύης η οποία επιβεβαιώνει ότι, όποτε, όπου, σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες και με οποιαδήποτε μορφή χρειαστεί, το μέτωπο υπεράσπισης της επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και όλων των θέσεων εργασίας σε αυτή, αυτόν τον αγώνα θα τον φτάσει μέχρι το τέλος, μέχρι τη νίκη.

Συνεχίζουμε και διεκδικούμε:
-Με χρήματα που έχει η ΛΑΡΚΟ στα ταμεία της, και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό, να διασφαλιστεί η ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των κατοίκων της περιοχής με ανανέωση των συμβάσεων εργασίας όλων των εργαζομένων μέχρι τη μεταβίβαση στον νέο ιδιοκτήτη.
-Την συντήρηση, τον εκσυγχρονισμό, την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ και τη συνέχιση της εργασίας μας σε αυτή.
-Να μην ερημώσουν τα χωριά μας.

Έξω από τη ΛΑΡΚΟ δεν πρόκειται να βγούμε.

Παράταση των συμβάσεων εργασίας μέχρι τη μεταβίβαση της ΛΑΡΚΟ στον νέο ιδιοκτήτη.

Έχουμε το δίκιο και τα επιχειρήματα, είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι, θα (ξανα)βγούμε νικητές.

Ζήτω η Εργατική Αλληλεγγύη.

Καλή αντάμωση».

Πηγή : ergasianet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου