ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Υποψηφιότητα - Έκπληξη : Ο Φρανσουά Ολάντ Κατεβαίνει Με Το Μέτωπο Της Αριστεράς

 

«Πρέπει να δείξουμε όλοι ευθύνη», είπε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, «πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μην έρθει η ακροδεξιά στην εξουσία στη Γαλλία». Και ζήτησε στον β' γύρο να στηριχθούν μη ακροδεξιοί υποψήφιοι. • Πιθανό να μην έρθει στην Αθήνα για τη Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.


Με το Νέο Λαϊκό Μέτωπο, την ιστορική σύμπραξη των κομμάτων της γαλλικής Αριστεράς, που στόχο έχει να δώσει εναλλακτική απάντηση στην άνοδο της ακροδεξιάς στη Γαλλία, κατεβαίνει στις βουλευτικές εκλογές ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας (2012-2017), Φρανσουά Ολάντ.

Το γεγονός αυτό είναι ιστορικό, καθώς πρώτη φορά στα γαλλικά πολιτικά χρονικά πρώην πρόεδρος επανέρχεται στην πολιτική, αποδεχόμενος να αναλάβει υποδεέστερο ρόλο, αυτόν του βουλευτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω της έναρξης της προεκλογικής περιόδου στη Γαλλία, πιθανώς δεν θα μπορέσει να παραστεί στη Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, που πραγματοποιείται 17 και 18 Ιουνίου στην Αθήνα από το Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα. Ο Φρανσουά Ολάντ ενδέχεται να στείλει μήνυμα στην Διάσκεψη της Αθήνας.

Ο 69χρονος Φρανσουά Ολάντ, στις εκλογές της 30ής Ιουνίου, θα κατέβει με τη στήριξη των Σοσιαλιστών και παρά τις δύσκολες σχέσεις που έχει με τον γενικό γραμματέα του κόμματος, Ολιβιέ Φορ, δήλωσε ότι διάκειται ευνοϊκά στη δημιουργία του μετώπου που επιχειρεί να γίνει το ανάχωμα στην ακροδεξιά «Εθνική Συσπείρωση» της Μαρίν Λεπέν.

Ο Φρανσουά Ολάντ, η υποψηφιότητα του οποίου αποκαλύφθηκε από εφημερίδα της Τουλ, περιοχή στην οποία στο παρελθόν έχει διατελέσει δήμαρχος με το Σοσιαλιστικό Κόμμα, μάλιστα χθες Πέμπτη κάλεσε την Αριστερά να στηρίξει στον β' γύρο της 7 Ιουλίου τους υποψηφίους που δεν θα στηρίζονται από την ακροδεξιά, ακόμη και αν προέρχονται από το κόμμα του Μακρόν ή είναι Ρεπουμπλικανοί, αν δεν περάσουν υποψήφιοι του Νέου Λαϊκού Μετώπου.

«Πρέπει να δείξουμε όλοι ευθύνη», είπε ο Ολάντ, «πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μην έρθει η ακροδεξιά στην εξουσία στη Γαλλία».

Ο Ολάντ θα θέσει υποψηφιότητα στην Τουλ, όπου αρχικά είχε αποφασιστεί να είναι υποψήφιος με το Νέο Λαϊκό Μέτωπο ο δήμαρχος της πόλης, Μπερνάρ Κομπς, φίλος του πρώην προέδρου. Σύμφωνα με στέλεχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, «ο Ολάντ του ζήτησε να πάρει τη θέση του». Και πρόσθεσε: «Ένας πρώην πρόεδρος είναι μια υποψηφιότητα στην οποία δεν μπορούμε να πούμε όχι».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου