ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

[15/6] Διαδηλώνουμε Για Την Παλαιστίνη Και Αυτό Το Σάββατο Στο Σύνταγμα

 

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό

Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων 

 

ΚΑΛΕΣΜΑ προς τον ελληνικό λαό, τα σωματεία

και τις πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς

 

Διαδηλώνουμε το Σάββατο 15 Ιούνη 2024, 7μμ., στο Σύνταγμα


Μποϊκοτάζ στο Ισραήλ • Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα • Όχι στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή • Να καταδικαστεί η εθνοκάθαρση και η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ: από τις 7 Οκτώβρη 2023, έχει δολοφονήσει 37.164 ανθρώπους και τραυματίσει άλλους 84.832, την ώρα που αγνοούνται και θεωρείται πως είναι θαμμένοι κάτω από τα ερείπια πάνω από 11.000 Παλαιστίνιοι και Παλαιστίνιες.

Η δολοφονική στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ, με την στήριξη ΗΠΑ – ΕΕ, κλιμακώνει την βάρβαρη επίθεση στην πολύπαθη Γάζα έχοντας εισβάλει πλέον τον καταυλισμό της Ράφα όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι και συνωστισμένοι πάνω από ένα εκατομμύριο ξεριζωμένοι και καταδιωγμένοι Παλαιστίνιοι! Με βόμβες που προμηθεύθηκε από ΗΠΑ και ΕΕ, το Ισραήλ συνεχίζει ανενόχλητο να σπέρνει τον όλεθρο σε παιδιά και αμάχους, τα μαζικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Όπως έκανε το Σάββατο 8 του Ιούνη, με το βομβαρδισμό από αέρος, θάλασσας και τανκ στον καταυλισμό προσφύγων στη Νουσεϊράτ (κεντρική Γάζα) και τους πάνω από 274 νεκρούς και 698 τραυματίες που είχε ως αποτέλεσμα.

Η επιχείρηση εθνοκάθαρσης και γενοκτονίας στην Παλαιστίνη που ξεκίνησε με την πρώτη καταστροφή (Νάκμπα) το 1948, βρίσκει την συνέχειά της στο έγκλημα που συντελείται σήμερα στην Γάζα. Σε αυτή τη μεγάλη διαδρομή Ισραήλ – ΗΠΑ θέλουν να οδηγήσουν σε εξαφάνιση την Παλαιστίνη και να εκτοπίσουν το λαό της από τη γη και από όλα τα παλαιστινιακά εδάφη.

Η στρατιωτική επέμβαση του Ισραήλ στη Γάζα που συνεχίζεται για οκτώ και πλέον μήνες είναι μία επιχείρηση γενοκτονίας που απειλεί όχι μόνο τον Παλαιστινιακό λαό αλλά πυροδοτεί μία γενικότερη ανάφλεξη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Η ένοπλη αντίσταση και ο λαός της Παλαιστίνης όλο αυτό το διάστημα αντιστέκονται με γενναίο και ηρωικό τρόπο εμποδίζοντας το Ισραήλ και τους ιμπεριαλιστές συμμάχους του να πετύχουν τους σκοπούς τους.

Το κράτος δολοφόνος έχει σταθερά την στήριξη ΗΠΑ – ΕΕ αλλά και της κυβέρνησης Μητσοτάκη η οποία εμπλέκει ολοένα και περισσότερο την χώρα μας στους επιθετικούς σχεδιασμούς στη Μέση Ανατολή στέλνοντας τη φρεγάτα Ύδρα να κάνει τον χωροφύλακα στην Ερυθρά Θάλασσα για τα εφοπλιστικά συμφέροντα, καθώς και τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις και τα λιμάνια μας να έχουν μετατραπεί σε ορμητήριο στις επιθέσεις εναντίον του παλαιστινιακού λαού. ΗΠΑ και Δύση προωθούν την θέση για ένα κράτος προτεκτοράτο που θα υπηρετεί τις στρατηγικές επιδιώξεις τους και τα συμφέροντα τους.

Ο γενναίος λαός της Παλαιστίνης είναι αυτός και μόνο αυτός που θα αποφασίσει για το σήμερα και το μέλλον του και θα είμαστε σταθερό στο πλευρό του!

Οι λαοί όλου του κόσμου, κόντρα στην επιλογές των κυβερνήσεων τους, εκφράζουν καθημερινά την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των Παλαιστινίων, βρίσκονται σταθερά στο πλευρό τους, απαιτούν να σταματήσει η γενοκτονία, οι βομβαρδισμοί, να αποχωρήσουν τώρα τα κατοχικά στρατεύματα του Ισραήλ από όλη την παλαιστινιακή γη, να αποκτήσει η Παλαιστίνη το δικό της ανεξάρτητο κράτος.

Η Πρωτοβουλία Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων, που συγκροτήθηκε πριν δύο χρόνια, βρίσκεται όλο αυτό το διάστημα στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού εκφράζοντας την αλληλεγγύη της με πολύμορφες δράσεις, εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις.

Απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής σε όλους και όλες να εκφράσουμε ακόμη πιο δυνατά και μαζικά την θέλησή μας να μπει τέλος στο αιματοκύλισμα και στην σφαγή στη Γάζα, στη Ράφα και σε ολόκληρη την Παλαιστίνη.

12-06-2024 

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό
Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου