ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Ερυθρά Θάλασσα / Χτυπήθηκε Ελληνόκτητο Φορτηγό Πλοίο Από Τους Χούθι

Το σκάφος υπέστη ζημιές στο μηχανοστάσιο ενώ πηγές που δεν επιθυμούν να κατονομαστούν έκαναν λόγο για επίθεση

Εμπορικό ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Λιβερίας, χτυπήθηκε σήμερα από μικρότερο σκάφος, στην Ερυθρά Θάλασσα, ανακοίνωσε ο βρετανικός φορέας για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας UKMTO.
 
Το σκάφος υπέστη ζημιές στο μηχανοστάσιο ενώ πηγές που δεν επιθυμούν να κατονομαστούν έκαναν λόγο για επίθεση.

Το περιστατικό συνέβη σε απόσταση 67,7 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά του λιμανιού Χοντέιντα της Υεμένης δήλωσε η βρετανική εταιρία για την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών Ambrey.

«Το πλοίο συμβαδίζει με το προφίλ ενός εκ των στόχων (που ανακοινώθηκαν) από τους Χούθι», ανέφερε η Ambrey, χωρίς να δίνει άλλες λεπτομέρειες.

Η ελληνική εταιρία διαχείρισης του πλοίου δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλιο, σημειώνεται στο τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι οι αντάρτες Χούθι επιτίθενται σε πλοία στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσα από τον Νοέμβριο σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.
 
Πηγή : Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου