ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

21ο Αντικαπιταλιστικό Camping ΟΚΔΕ 27 Ιουλίου – 4 Αυγούστου 2024, Μονολίθι – Πρέβεζα

Από τις 27 Ιουλίου μέχρι τις 4 Αυγούστου, η Ο.Κ.Δ.Ε., η Αντεπίθεση των Εργαζομένων, η Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη και η Μαθητική Αντεπίθεση οργανώνουν για 21η χρονιά το Αντικαπιταλιστικό Camping. Χώρος διεξαγωγής θα είναι το camping  «PANORAMA», στην παραλία Μονολίθι της Πρέβεζας. Το κόστος συμμετοχής είναι 70€ για μαθητές/φοιτητές/άνεργους, 85€ για τους υπόλοιπους και σε αυτό περιλαμβάνονται:- 8 διανυκτερεύσεις (με δική σας σκηνή)- 8 γεύματα στην αυτοοργανωμένη κουζίνα του camping. Για λιγότερες μέρες διαμονής το κόστος διαμορφώνεται αντίστοιχα στα 9 & 11€ την ημέρα.

Πρόγραμμα Συζητήσεων

> 50 χρόνια από τη Μεταπολίτευση και ο ρόλος των πολιτικών δυνάμεων

> Αγώνας ενάντια στον αστικό ατομικό δικαιωματισμό

> Η παλαιστινιακή αντίσταση και η αραβική επανάσταση

> Ελληνική πεζογραφία 1970 – ‘80

 

Όπως κάθε χρόνο θα διοργανωθούν εργαστήρια εργαζομένων, φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών για τον σχεδιασμό της παρέμβασης στους διάφορους κοινωνικούς χώρους, αλλά και συζητήσεις με Γάλλους συντρόφους για τους αγώνες στη Γαλλία. Επιπρόσθετα, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για την ΟΚΔΕ και την πάλη της για την οικοδόμηση της 4ης Διεθνούς.

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Εκτός από τις συζητήσεις, πλούσιο θα είναι και το ψυχαγωγικό μέρος του camping, με live μουσικές βραδιές, προβολές ταινιών, αθλητικές δραστηριότητες, εκδρομές, παιχνίδια κ.α.

Για τα παιδιά θα γίνουν ξεχωριστές προβολές παιδικών ταινιών και θα λειτουργεί παιδότοπος για τη δημιουργική απασχόλησή τους. Ακόμα, θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο με πλούσια συλλογή πολιτικών και λογοτεχνικών βιβλίων.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

ΜΕ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ

Σε όλο τον κόσμο το οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό αδιέξοδο μεγαλώνει διαρκώς. Η ανθρωπότητα βρίσκεται προ των πυλών ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου, με τον κίνδυνο ενός πυρηνικού αφανισμού, αλλά και με τη διαρκή απειλή της περιβαλλοντικής καταστροφής.

Οι αστικές ελίτ και οι δικτατορίες των πλουσίων βουτηγμένες στα σκάνδαλα, την ατιμωρησία και κάθε είδους έγκλημα πλουτίζουν λεηλατώντας μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά δικαιώματα και δημόσιο πλούτο. Επιβάλλουν αντεργατικά μέτρα, γιγαντώνουν την καταστολή, επενδύουν σε μια ακραία ατομικιστική-νεοφιλελεύθερη ιδεολογία, δίνουν εκατοντάδες δις σε εξοπλισμούς, στηρίζουν το μισό-φασιστικό καθεστώς Ζελένσκι και την σφαγή των Παλαιστινίων. Για αυτόν τον λόγο ξεσπούν μια σειρά από αγώνες σε διάφορες χώρες ενάντια στην ακρίβεια, τον πόλεμο, τις ιδιωτικοποιήσεις: αντιπολεμικό κίνημα με επίκεντρο τους φοιτητές στις ΗΠΑ, εργατικοί αγώνες και αγροτικές κινητοποιήσεις στην Ευρώπη, στην Αργεντινή κ.α.

Στην Ελλάδα η κρίση όχι μόνο δεν ξεπεράστηκε, αλλά έχει χειροτερεύσει: H ακρίβεια εξανεμίζει το εργατικό εισόδημα, ο μισθός τελειώνει στα μισά του μήνα, μόνο το 2024 θρηνούμε έναν νεκρό κάθε δύο ημέρες από εργατικό ατύχημα-δολοφονία.

Κάθε μέρα που περνάει, το καθεστώς Μητσοτάκη καταστρέφει, «μπαζώνει», δολοφονεί, ενώ η ανάπηρη και συμβιβασμένη αντιπολίτευση ψηφίζει σωρηδόν μέτρα μαζί με την κυβέρνηση της ΝΔ:

• Ιδιωτικοποιούν και ξεπουλάνε τα πάντα: ρεύμα, νερό, υγεία, παιδεία, συγκοινωνίες…

• Ισοπεδώνουν ιστορικά δικαιώματα όπως 8ωρο/5νθήμερο, συλλογικές συμβάσεις, δικαίωμα σε απεργία και συνδικαλισμό.

• Είναι ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ στη σφαγή των Παλαιστινίων, δίνοντας αμέριστη στήριξη και βοήθεια στους σιωνιστές δολοφόνους του Ισραήλ. Με πανάκριβους εξοπλισμούς και τη μετατροπή της χώρας σε απέραντη βάση, με την όλο και βαθύτερη εμπλοκή στον πόλεμο, τις φρεγάτες στην Ερυθρά, τη στήριξη του μισο-φασιστικού καθεστώτος του Κιέβου.

• Για να παραμείνουν στην εξουσία, οικοδομούν ένα μαύρο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης των ΜΑΤ και Δικαστηρίων.

Παλεύουμε:

Για την ανασυγκρότηση των δυνάμεων των εργαζομένων και της νεολαίας, την οργάνωση ανυποχώρητων αγώνων, την υπεράσπιση όλων των δικαιωμάτων μας.

Ενισχύουμε όλους τους αγώνες στη χώρα μας – συντονιζόμαστε με κινήματα και εξεγέρσεις των «από κάτω» σε όλο τον κόσμο.

Οργανώνουμε την πάλη μας, ώστε να απαλλαχθούμε από μνημόνια, χρέος, ιμπεριαλιστές, πόλεμο.

Με μια ενωτική πολιτική, με την εξέγερση των εργαζομένων και της νεολαίας, με κοινούς αγώνες των λαών της περιοχής.

Για μια επαναστατική Κυβέρνηση των Εργαζομένων, που θα επιβάλλει ένα πρόγραμμα πραγματικών λύσεων. Για τον Σοσιαλισμό. Για μια Αριστερά Επαναστατική στη χώρα μας και διεθνώς – το απαραίτητο εργαλείο για να νικήσουμε.

Πληροφορίες Επικοινωνίας:

Για την μετακίνησή σας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέχρι τις 20 Ιουλίου. Διαφορετικά υπάρχει πρόσβαση με ΚΤΕΛ μέσω Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας.

Αθήνα: 6988702166, 2105247227 (Αγ. Κωνσταντίνου 57, ΤΚ 10437)

Θεσσαλονίκη : 6978715949 (Κλεισούρας 4, ΤΚ 54631)

Ήπειρος: 6972728101

Πάτρα: 6946342176

Κρήτη: 6976226525

Θεσσαλία: 6949105340

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου