ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΨΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ /// ΣΔΚΕ - Εργατική Δημοκρατία

 ΣΔΚΕ-Εργατική Δημοκρατία

Κόλαφος για την “ΝΔ” η τεράστια αποχή και η μεγάλη μείωση του εκλογικού ποσοστού και του αριθμού των ψήφων της


Η τεράστια αποχή από τις λεγόμενες ευρωεκλογές (60% περίπου) όπως και η μεγάλη μείωση του εκλογικού ποσοστού και του αριθμού των ψήφων της «Νέας Δημοκρατίας», αποτέλεσαν αληθινό κόλαφο για την κυβερνητική παράταξη της Μητσοτακικής δεξιάς. Γεγονός που υποχρέωσε τον υπερφίαλο πρωθυπουργό της να βγει σαν βρεγμένη γάτα και να ζητήσει ένα μεγαλοπρεπές συγνώμη από τον εξαγριωμένο λαό. Και επιπλέον να υποσχεθεί πως θα διορθώσει την ληστρική κυβερνητική πολιτική. Εφ’  όσον του το επιτρέψουν, βέβαια, τα αφεντικά του, ντόπια και ξένα.

 

Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται. Είναι πολύ πιο σύνθετα. Και πρώτα απ’ όλα πρέπει να σημειώσουμε ότι η συγκλονιστική εκλογική αποχή του 60% από τις συγκεκριμένες αυτές εκλογές, δεν αφορά μόνο την κυβέρνηση της Μητσοτακικής δεξιάς και την ηγεσία της λεγόμενης Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πρόβλεπαν νέο εκλογικό θρίαμβο, όπως εκείνον του Μάη 2023. Δεν είναι μια απλή εκδήλωση μιας μερίδας ψηφοφόρων. Είναι η έκφραση μιας βαθιάς κοινωνικο – πολιτικής δυσαρέσκειας της πλειοψηφίας του εκλογικού σώματος. Αφορά το σύνολο των κομμάτων. Και ιδιαίτερα αφορά το ΚΚΕ.

Όταν λοιπόν η αποχή θριαμβεύει, όταν η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος αρνείται να πάρει μέρος στις διαδικασίες των εκλογών, το καθεστώς της αστικής δημοκρατίας μένει στον αέρα, χωρίς στηρίγματα. Και η μόνη λύση που του μένει είναι η παραίτηση της κυβέρνησης και η προσφυγή σε νέες εκλογές. Μια λύση δίκοπο μαχαίρι. Γι’  αυτό η δημοκρατία της Μητσοτακικής δεξιάς δεν προβλέπει νέες εκλογές παρά μονάχα εκείνο το πονεμένο συγνώμη. Που το εκμεταλλεύτηκε κατάλληλα ο ακροδεξιός Βελόπουλος για να ζητήσει δημαγωγικά την διενέργεια νέων εκλογών. Δηλώνοντας πως είναι έτοιμος να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας και να σώσει την «δημοκρατία» από τον ανίκανο Μητσοτάκη και τους συνεργάτες του!

Παράλληλα, οι διάφορες ομάδες της διαλυμένης σοσιαλδημοκρατίας αναζητάνε εναγώνια την διέξοδο από το καθεστωτικό αδιέξοδό τους.

Και ενώ διαδραματίζονται όλα αυτά τα τραγελαφικά. Ενώ η κρίση του καπιταλιστικού συστήματος βαθαίνει και οξύνεται ολοένα. Ενώ εκμεταλλευόμενος λαός και η εργατική τάξη δεινοπαθούν. Οι ηγέτες του ΚΚΕ, ύστερα από μια ανούσια προεκλογική καμπάνια, συνεχίζουν την προσπάθεια να αποδείξουν ότι «Το ΚΚΕ, με ποσοστό 9,25% καταγράφει νέα σημαντική εκλογική άνοδο»(Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ, 12-6-2024).

Ναι, μάλιστα, στην αντίληψη της ηγεσίας του ΚΚΕ, το ποσοστό 9,25% είναι μια σημαντική εκλογική άνοδο, μια νίκη, – κι ας μειώθηκαν οι ψήφοι του κατά 33.455 από τις εκλογές του Ιούνη 2023! Την ώρα που οι εργατικές και λαϊκές μάζες, η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος, δίνουν δυο ζευγάρια μούντζες στα κόμματα του κεφαλαίου αλλά και σ’ αυτό το κόμμα της εργατιάς, το ΚΚΕ!

Και τι λέει τώρα σχετικά με αυτή την πληβειακή αγένεια η ηγεσία του Περισσού; Ο αρχηγός της «Νέας Δημοκρατίας» «αναγνώρισε» κάποια λάθη και παραλείψεις και με την γνωστή αστική υποκρισία ζήτησε συγνώμη. Η ηγεσία του ΚΚΕ δεν βρήκε νάχει κάνει κάποια λάθη και δεν αναγνώρισε πως έχει κι αυτή κάποιες ευθύνες για την αποστροφή των εκμεταλλευομένων απέναντι στην πολιτική και τη δράση των κομμάτων. Το φταίξιμο είναι όλων των άλλων. Γι’ αυτό δηλώνει: «Σε κάθε περίπτωση το Κ.Κ.Ε. δεν υποτιμά αυτό το φαινόμενο της αποχής και θα μελετήσει αναλυτικά και κατά περιοχή και το πως επέδρασσε το κλίμα αυτό στη συμπεριφορά των ψηφοφόρων του Κ.Κ.Ε.»

Από τον γραφειοκρατικό και χωροφυλακίστικο χαρακτήρα της δήλωσης αυτής γίνεται φανερό ότι η ηγεσία του ΚΚΕ αγνοεί την πολιτική ουσία και απεχθάνεται την αποχή!

Και γίνεται έτσι καθαρό για ποιον λόγο αρνήθηκε και αρνείται να πάρει την πρωτοβουλία να αξιώσει την παραίτηση της κυβέρνησης αφού με την αποχή του 60% έχει γίνει φανερά κυβέρνηση μειοψηφίας.

Με την ως τώρα στάση της, η ηγεσία του ΚΚΕ, αφήνει όλο το περιθώριο στον αρχηγό της Ελληνικής Λύσης και σε όλη την ακροδεξιά να καταδημαγωγούν και να παγιδεύουν πολιτικά τον αγανακτισμένο λαό. Χωρίς αμφιβολία.

Η αποχή από τις εκλογές της 9ης του Ιούνη δεν ήταν απλά και μόνο μεγάλη, όπως λέει η ανακοίνωση της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. Ήταν η βροντερή άρνηση της πλειοψηφίας των αγανακτισμένων ψηφοφόρων να συμμετάσχουν στην παρωδία αυτών των εκλογών. Με την άρνησή τους αυτή βροντοφώναξαν το σύνθημα: Κάτω η κυβέρνηση της ακρίβειας, της ανεργίας, της ψευτιάς και της δολοπλοκίας, η κυβέρνηση του εγκλήματος και της συμμετοχής στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Στην ουσία δηλαδή, διαλάλησαν τα συνθήματα πάλης του ΚΚΕ για την αντεπίθεση και την ανατροπή!

Κατά συνέπεια είναι τώρα χρέος του ΚΚΕ να κάνει δικό του το σύνθημα: Κάτω η κυβέρνηση της μειοψηφίας. Και να παλέψει με την εργατική τάξη, την νεολαία και τον εκμεταλλευόμενο λαό, για την εξουσία των εργατών και των φτωχών αγροτών, για τον επαναστατικό σοσιαλισμό. Μόνο με αυτό τον τρόπο τα συνθήματα της αντεπίθεσης και της ανατροπής θα πάψουν να είναι λόγια του αέρα στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ.

Οι αγωνιστές το κόμματος και της ΚΝΕ πρέπει τώρα να παλέψουν δυναμικά για να γίνουν πράξη τα λόγια τα παχιά των γραφειοκρατών ηγετών. Η τεράστια αποχή έδειξε ότι ο εργατόκοσμος δεν θέλει λόγια και παραμύθια. Θέλει έργα.

Η ιστορία έχει αποδείξει ότι οι δημαγωγοί της ακροδεξιάς ξέρουν άριστα να εκμεταλλεύονται την δυσαρέσκεια των λαϊκών μαζών, όταν οι ηγέτες μένουν πίσω και δεν ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους.

Οι κομμουνιστές δεν είναι σωστό να απέχουν από τις εκλογές. Πρέπει να συμμετέχουν δυναμικά και να προπαγανδίζουν ολόκληρο το πρόγραμμά τους για την πολιτική και κοινωνική αλλαγή. Όταν όμως ένας λαός ολόκληρος εκδηλώνει την αγανάκτησή του με διάφορους τρόπους και δείχνει την διάθεσή του να διαμαρτυρηθεί με αυτόν τον λαθεμένο τρόπο, το κόμμα των κομμουνιστών οφείλει να κινητοποιεί όλες τις δυνάμεις του και να εξηγεί υπομονετικά τις συνέπειες αυτού του λάθους, αναγνωρίζοντας συνάμα και τα δικά του λάθη και παίρνοντας αποφάσεις πραχτικής διόρθωσής τους. Κλείνοντας έτσι τον δρόμο στην ακροδεξιά δημαγωγία.

Δυστυχώς, η ηγεσία του ΚΚΕ, δεν ανταποκρίθηκε σ’  αυτή την σημαντική υποχρέωσή της. Με τα γνωστά δυσάρεστα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου