ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Εγκλημα Στην Πύλο : Μαζική Διαδήλωση, Αποφασιστική Καταγγελία Κυβέρνησης Και ΕΕ

Μαζική και μαχητική ήταν η διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα στην Αθήνα από τα Προπύλαια μέσω της Ομόνοιας προς της Βουλή με τη συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων και νεολαίας που εξέφρασαν αποφασιστικά την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και τους μετανάστες και απαίτησαν την καταδίκη των υπαίτιων του εγκλήματος στην Πύλο ένα χρόνο μετά τη βύθιση τους σκάφους και τον θάνατο 600 προσφύγων.

Οι διαδηλωτές βροντοφώναξαν ότι το σαπιοκάραβο που επέβαιναν οι πρόσφυγες βούλιαξε μετά από ανατροπή την οποία προκάλεσε η βίαιη ρυμούλκησή του από το σκάφος 920 του Λιμενικού Σώματος για να απωθηθεί προς την Ιταλία. Ότι συνένοχοι στο ρατσιστικό έγκλημα είναι η κυβέρνηση της ΝΔ και η ΕΕ. Ότι το έγκλημα αυτό δεν πρέπει να το αφήσουμε να μείνει ατιμώρητο και ότι η αθώωση των 9 προσφύγων στη δίκη της Καλαμάτας είναι μόνο η αρχή!

 

Απαίτησαν ανοιχτά σύνορα, άσυλο και στέγη για την προσφυγιά, όχι στην Ευρώπη-φρούριο, να καταργηθεί η FRONTEX, να αντισταθούμε στην ΕΕ της φτώχειας, του πολέμου, του ρατσισμού!

Ακούστηκαν μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα συνθήματα:

  • ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΤΥΧΗΜΑ – ΗΤΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕ ΒΥΘΙΖΟΥΝΕ ΤΑ ΠΛΟΙΑ
  • ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ ΟΙ 600 ΔΕΝ ΠΝΙΓΗΚΑΝ ΜΟΝΟΙ – ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΕ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ
  • ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΠΥΛΟ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ – ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΖΩΗ
  • ΟΥΤΕ ΠΝΙΓΜΕΝΟΥΣ ΟΥΤΕ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΥΣ
  • Η ΕΡΓΑΤΙΆ ΓΝΩΡΊΖΕΙ ΑΠΌ ΠΡΟΣΦΥΓΙΆ – ΠΡΌΣΦΥΓΕΣ ΕΥΠΡΌΣΔΕΚΤΟΙ ΣΕ ΚΆΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
  • ΔΕΝ ΦΤΑΊΝΕ ΟΙ ΜΕΤΑΝΆΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΊΑ – ΦΤΑΊΕΙ Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΕΡΓΟΔΟΣΊΑ

Στην πορεία μαζικό μπλοκ είχε το ΝΑΡ, η νΚΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ συμμετείχαν πολλές οργανώσεις και κινήσεις όπως η ΚΕΕΡΦΑ, το ΣΕΚ, το ΕΕΚ, η Μετάβαση, η Κίνηση “Απελάστε τον ρατσισμό”, η “Πρωτοβουλία δικηγόρων και νομικών για το έγκλημα στην Πύλο”,  το ΜέΡΑ25, η Νέα Αριστερά και πολλές συλλογικότητες του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού χώρου.

Συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Βόλο, Ξάνθη, Χανιά και Ηράκλειο.

Πηγή : Πριν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου