ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Κάτω Τα Χέρια Από Τη ΛΑΡΚΟ!

 ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 


 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει το καταστροφικό της έργο: αδιαφορώντας για την καταστροφή που συντελείται στην παραγωγική βάση της χώρας και τις επιπτώσεις της προχωράει το σχέδιό της για το ξεπούλημα ολόκληρων κομματιών της δημόσιας περιουσίας. Το κλείσιμο μεγάλων και σημαντικών βιομηχανιών (ΓΙΟΥΛΑ, SONOCO) σαν αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, της στροφής του κεφαλαίου σε κερδοσκοπικές δραστηριότητες αλλά και της αδιαφορίας της κυβέρνησης συμβαίνει παράλληλα με την εγκληματική ιδιωτικοποίηση των επιχειρήσεων και των παραγωγικών μονάδων που έχει στα χέρια του το κράτος.

Είναι αυτό ακριβώς που συμβαίνει στη ΛΑΡΚΟ αυτή τη στιγμή. Η άλλοτε κραταιά βιομηχανία, αφού απέδωσε τεράστια κέρδη στον ιδρυτή της Μποδοσάκη, φορτώθηκε ως προβληματική επιχείρηση στο δημόσιο. Προβληματική ωστόσο, μόνο ως προς την οικονομική λειτουργία της και όχι ως προς την τεράστια αξία των εγκαταστάσεών της, των κοιτασμάτων που κατείχε, της παραγωγικής της δυνατότητας και της θέσης της στο παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας. Για χρόνια υπέστη εκ νέου απαξίωση με κακοδιαχείριση και απουσία επενδύσεων από όλες τις κυβερνήσεις για να φτάσουμε στις τελικές αποφάσεις για το κλείσιμο και ξεπούλημά της από τη σημερινή εγκληματική κυβέρνηση. 

Ο προτιμητέος επενδυτής θα αρπάξει για 500 εκ. ευρώ τις εγκαταστάσεις και τα μεταλλευτικά αποθέματα αξίας 20 δισ. ευρώ και θα πετάξει στο δρόμο τους εργαζόμενους που έχουν απομείνει και αντιστέκονται για τη διάσωση των θέσεων εργασίας και της ίδιας της βιομηχανίας. Με τον πολύχρονο αγώνα τους έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να διατηρήσουν δικαστικά την παραμονή τους στην εργασία τους μέχρι τις 28 Ιουνίου, ενάντια στη λυσσασμένη επίθεση της κυβέρνησης που (ξανά)καταθέτοντας τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο ψήφισε τη δυνατότητα ο ειδικός διαχειριστής της ΛΑΡΚΟ να μπορεί να παραδώσει την επιχείρηση στον προτιμητέο επενδυτή κλειστή και όχι εν λειτουργία όπως είχε νομοθετηθεί το 2020! Με ένα κυνικό και στυγνό εκβιασμό προς τους εργαζόμενους προσπαθούν να τους διώξουν και να τους κάνουν να δεχθούν τα προσωρινά προγράμματα απασχόλησης που θα τους προσφέρει η ΔΥΠΑ! 

Αυτή είναι η οικονομία την οποία “οραματίζεται” ο Μητσοτάκης! Μια οικονομία της αρπαγής που συμπυκνώνεται σε ξεκοκάλισμα κρατικών κονδυλίων, τουρισμό, ακίνητα, τζόγο. Με καταστροφή παραγωγικού τομέα, βιομηχανίας και γεωργίας, απόλυτη εξάρτηση από εισαγωγές. Με εργαζόμενους με μισθούς πείνας, σύγχρονους σκλάβους χωρίς εργασιακά δικαιώματα. 

Αυτή την πολιτική, που στο όνομα του κέρδους στερεί τη δουλειά, διαλύει και ιδιωτικοποιεί Υγεία, Παιδεία και Κοινωνική Ασφάλιση, ενισχύει την κερδοσκοπία και την ακρίβεια και μας σέρνει στον πόλεμο με τις δυσθεώρητες πολεμικές δαπάνες και τη συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, αντιπαλεύουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ.

 

  • Να σταθούμε δίπλα τους – νίκη στον αγώνα τους! Να μην κλείσει η ΛΑΡΚΟ! Να επανακρατικοποιηθούν όσες επιχειρήσεις ιδιωτικοποιήθηκαν.
  • Δημόσιες παραγωγικές επενδύσεις για τη στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας
  • Κρατικοποίηση των τομέων – κλειδιών της οικονομίας κάτω από εργατικό έλεγχο
  • Απαγόρευση των απολύσεων
  • Να πληρώσουν οι πλούσιοι – βαριά φορολογία στο κεφάλαιο.
  • Με απεργίες – καταλήψεις – διαδηλώσεις, κάτω η κυβέρνηση Μητσοτάκη.
  • Με τους αγώνες μας και την ενότητα των εργαζομένων να επιβάλουμε ένα πρόγραμμα διεξόδου από την κρίση και τη δική μας κυβέρνηση – την κυβέρνηση των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου