ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Το ΠΡΙΝ Του Διημέρου 15-16 Ιούνη

 

 

Χαστούκι στη Ν∆ στις ευρωεκλογές. Τέλος το «41%» αλλά ο Κ. Μητσοτάκης επιμένει αντιλαϊκά, όπως έδειξε και ο ανασχηματισμός. Αποτυχία για ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που προκαλεί έντονες διεργασίες.


Από έκρηξη διαμαρτυρίας, απογοήτευσης και αποστασιοποίησης από τα κυρίαρχα αστικά κόμματα σφραγίστηκαν οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Μπαίνουμε σε νέα φάση, καθώς αμφισβητείται η ισχύς της κυβέρνησης της ΝΔ και δεν υπάρχει αστική εναλλακτική λύση, η οποία «μαγειρεύεται». Βασικό ζητούμενο τώρα είναι η αντεπίθεση του κινήματος και της μαχόμενης αντικαπιταλιστικής Αριστεράς για να αποκρούσουν τις αντεργατικές αναδιαρθρώσεις και να επιβάλλουν κατακτήσεις, για να ανατρέψουν την πολιτική κεφαλαίου, ΕΕ και ΝΑΤΟ και την κυβέρνηση που την υλοποιεί. Αναγκαία η συνολική ανασυγκρότηση της αντικαπιταλιστικής και κομμουνιστικής Αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου