ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Το ΠΡΙΝ Που Κυκλοφορεί Το Διήμερο 29-30 Ιούνη

                           Πρωτοσέλιδο Εφημερίδας - ΠΡΙΝ - 2024-06-29

 

 

Βιάζονται τα αστικά κέντρα για την αναδιάταξη του χώρου ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και λοιπών «προοδευτικών δυνάμεων», έτσι ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερη σταθερότητα το κομματικό σύστημα και να μην γίνουν ανεξέλεγκτες οι κοινωνικές αντιδράσεις. ∆υνατότητες αντεπίθεσης για το κίνημα και την Αριστερά.

Το εύρος της κοινωνικής δυσαρέσκειας, όπως εκφράστηκε και στις ευρωεκλογές, αλλά και το βάθος των αιτιών που τη γεννούν, που μάλλον θα οξυνθούν στο μέλλον, ανησυχούν τα καθεστωτικά επιτελεία. Η κυβέρνηση της ΝΔ φθείρεται γοργά, ενώ δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή άλλος αστικός πόλος για να στηθεί το παιχνίδι ενσωμάτωσης του δικομματισμού-διπολισμού. Για να δημιουργηθεί το κεντροαριστερό δεκανίκι του συστήματος επιταχύνονται οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ καταρχάς, που έχει σήμερα Κεντρική Επιτροπή κι έχει τεθεί ανοικτά το ζήτημα εκλογής νέου προέδρου στη θέση του Ν. Ανδρουλάκη. Αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ η αμφισβήτηση του Σ. Κασσελάκη ενισχύεται, με την ηγεσία να προσπαθεί να διαμορφώσει ένα κόμμα ΙΧ. Η κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί την αντιδραστική της πολιτική, με τον Κ. Μητσοτάκη να θέλει να αποδείξει στα κέντρα πως κάνει καλά τη δουλειά του συστήματος.

Αλλαγές με στόχο τη σταθερότητα του συστήματος, ζητούμενο η Αριστερά της ανατροπής

Τα επιτελεία της αστικής τάξης προωθούν αλλαγές με βασικό στόχο να εξασφαλιστεί η σταθερότητα του συστήματος και της εφαρμοζόμενης πολιτικής στο πλαίσιο του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Ανησυχούν γιατί υπάρχουν αυξημένες δυνατότητες για την κινητοποίηση των εργαζομένων και της νεολαίας, κάτι που θέλουν να αποτρέψουν. Εάν περάσει η συλλογική παθητικοποίηση δημιουργούνται όροι ενίσχυσης της ακροδεξιάς, στη βάση του ατομικού ανταγωνισμού. Κρίσιμο ρόλο θα παίξει η αναζωογόνηση, προγραμματική κι οργανωτική ανασυγκρότηση και ενίσχυση της αντικαπιταλιστικής και σύγχρονα κομμουνιστικής Αριστεράς, που μπορεί να παίξει ανατρεπτικό ρόλο στις νέες συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου