ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Λεφτά Υπάρχουν… Για Τους Δανειστές! /// ΠΡΙΝ

 Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Πριν ( Editorial) στις 15.6.2024

 

«Δεν θα πατήσουμε φρένο, αλλά γκάζι, θα προχωρήσουμε στις μεγάλες αλλαγές», είπε λίγο μετά το κακό, για τη ΝΔ, εκλογικό απο)τέλεσμα ο Κ. Μητσοτάκης. Και λίγες μόλις μέρες μετά, η κυβέρνηση έδειξε ποιους θα… ενισχύει τελικά: Όχι τον λαό αλλά τους δανειστές! Από το φθινόπωρο θα προχωρήσει στην πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του πρώτου μνημονίου, όπως ανακοίνωσε. Ποιο ΦΠΑ στα τρόφιμα, ποιες αυξήσεις στους μισθούς, ποια ανακούφιση σε φόρους. Αυτό που ιεραρχούν, είναι να «σκάσουν» 8 δισ. ευρώ στους δανειστές και για τον σκοπό αυτό θα σπάσουν τα ταμειακά αποθεματικά, θα πάρουν από το λεγόμενο «μαξιλάρι» που έφτιαχναν με τα πλεονάσματα, ακόμα και νέα δανεικά θα λάβουν.

 
Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο αλλά η τέταρτη! Και μάλιστα «συνένοχος στο έγκλημα» είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το πρώτο αίτημα πρόωρης αποπληρωμής είχε θέσει το 2019 επί θητείας Τσακαλώτου!

Η κυβέρνηση είναι δεδομένο ότι «δουλεύει» για τις τράπεζες, τις βιομηχανίες ενέργειας, τις κατασκευαστικές, τον κόσμο του κεφαλαίου. Ουδόλως την ενδιαφέρει πώς τα βγάζει πέρα ο κόσμος της δουλειάς. Περιφρονεί ακόμα και τα στοιχεία της Eurostat που δείχνουν ότι ένας στους τέσσερις ανθρώπους στην Ελλάδα ζει στο όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Η χώρα μας είναι η 4η φτωχότερη στην ΕΕ. Το 26% του πληθυσμού της (2,4 εκατομμύρια) διαβιεί σε νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν φτώχεια ή ακραία υλική και κοινωνική αποστέρηση. Τα νοικοκυριά που δυσκολεύονται να πληρώσουν δάνεια, ενοίκια και λογαριασμούς, αυξήθηκαν σε 47% από 29,1% το 2022. Μόνο με ξεσηκωμό και αγώνες μπορούμε να πάρουμε από τον πλούτο που παράγουμε, όχι από τις κάλπες και τα παρακάλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου