ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Αντιπολεμική - Αντιιμπεριαλιστική Συγκέντρωση Και Διαδήλωση Στους Δρόμους Του Περιστερίου

 ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ


 

 
 
Πραγματοποιηθηκε την Τρίτη 18 Ιουνίου, αντιπολεμική αντιμπεριαλιστικη συγκέντρωση και διαδήλωση στο Περιστέρι. Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 19:30 στην Πλατεία Δημαρχείου, όπου μέσω της μικροφωνικης που στήθηκε, διαβάζονταν ανακοινώσεις του ΚΚΕ(μ-λ) και φωνάζονταν αντιπολεμικα-αντιιμπεριαλιστικα συνθήματα. Ο κόσμος που περνούσε απ΄την πλατεία άκουγε με ενδιαφέρον και η προκήρυξη "έφευγε". Αναδείχθηκαν οι σοβαροί κινδύνοι που φέρνει ο άδικος, για τους λαούς, πολεμος στην Ουκρανία, η παρόξυνση των ανταγωνισμών ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές, η απάιτηση για μη εμπλοκή της χώρας μας, η πάλη ενάντια σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Βάσεις και ΕΕ, και, βέβαια, η ανάγκη αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό. Αλλά και η ανάγκη συγκρότησης αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στην χώρα μας. Επίσης υπήρξε κάλεσμα σε κινητοποιήσεις ενόψει της επερχόμενης συνόδου του ΝΑΤΟ στις 9-11 Ιουλίου.

Στη συνέχεια, ακολούθησε διαδήλωση. Το μπλοκ του ΚΚΕ(μ-λ) κατεβηκε στον δρόμο, όπου με παλμό και συνθήματα, πραγματοποιήσε πορεία μέχρι τον σταθμό του μετρό της Ανθουπολης.

Η πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση και τη διαδήλωση στο Περιστέρι πάρθηκε απ΄ το ΚΚΕ(μ-λ) - παράλληλα με τις επιδιώξεις και τις απευθύνσεις κοινής δράσης που πραγματοποιεί, που απ΄τις οποίες δεν παραιτείται - ιεραρχόντας την αναγκαιότητα που προκύπτει απ' τους κινδύνους που γεννούν οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστων. Οταν οι δυνάμεις του ρεφορμισμού, όπως το ΚΚΕ, υπονομεύουν τη συγκρότηση αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικου κινήματος στην χώρα μας, ενώ πολιτικά προβληματική είναι η κατασταση που επικρατεί στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά.

Οι αντιπολεμικές - αντιιμπεριαλιστικές πρωτοβουλίες πρέπει να συνεχιστούν και να ενταθούν, συμβάλλοντας στη συγκρότηση της μοναδικής απάντησης που έχει ο λαός μας - και οι άλλοι λαοί - απέναντι στους κινδυνους να μετατραπούν σε "κρέας για τα κανόνια", για τα συμφέροντα των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και των αρχουσών τάξεων: Στο κίνημα εκέινο, λαού και νεολαίας, που θα μπει φραγμός σε εξελίξεις που οδηγούν σ' ένα νέο παγκόσμιο μακελλειό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου