ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

ΝΑΡ : Η Αντιδραστική Επιδρομή Θα Ανατραπεί!

Ανακοίνωση του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Με το κεφάλι ψηλά οι φοιτητές/τριες στην ΑΣΟΕΕ έσπασαν την κυβερνητική τρομοκρατία

Όλοι στη διαδήλωση σήμερα στις 6 μ.μ.

Να απελευθερωθεί ο φοιτητής που συνελήφθη – όλοι αύριο στις 11.00 π.μ. στην Ευελπίδων

Το ΝΑΡ και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση χαιρετίζουν την αποφασιστική και μαχητική κινητοποίηση των φοιτητών σήμερα το μεσημέρι, που έσπασαν το αντιδραστικό λοκ άουτ στην ΑΣΟΕΕ και έπληξαν καίρια την κυβερνητική επιχείρηση «νόμος και τάξη» στα ΑΕΙ και στην κοινωνία. Το μαχόμενο φοιτητικό κίνημα έδειξε στην πράξη πως η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και η παραπέρα αναίρεση των δημοκρατικών ελευθεριών από την κυβέρνηση της ΝΔ (στο δρόμο όλων των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων) μπορεί να ανατραπεί μαζί με το εργατικό-λαϊκό κίνημα. Αυτή τη δυναμική δείχνει και το κάλεσμα για μαζική απογευματινή πορεία.

Το ΝΑΡ και η νΚΑ καταγγέλλουν την βάρβαρη επίθεση της αστυνομίας και των ΜΑΤ, που με κλομπ, χημικά, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης όρμησαν στους φοιτητές και τις φοιτήτριες κτυπώντας και τραυματίζοντας τουλάχιστον έξι νέους/ες. Παραβίασαν το άσυλο, έπνιξαν στα χημικά το προαύλιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου και δεν άφηναν -παρά την ασφυκτική κι επικίνδυνη κατάσταση για τους τραυματίες- να περάσουν γιατροί ή ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ή να μεταφερθούν τραυματίες σε νοσοκομεία. Μάλιστα, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με χημικά και κλομπ ακόμα και στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί γύρω από την ΑΣΟΕΕ, για να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους φοιτητές. Προχώρησαν σε προσαγωγές, ακόμα κι ενός πολίτη που πήγε στην ΓΑΔΑ για να συμπαρασταθεί. Η κυβερνητική κρατική τρομοκρατία όμως δεν περνά, οι φοιτητές/τριες βγήκαν νικητές από την ΑΣΟΕΕ, με το κεφάλι ψηλά.

Το ΝΑΡ και η νΚΑ καταγγέλλουν τη σύλληψη ενός φοιτητή Ιατρικής, μέλους της ν.Κ.Α. και της ΕΑΑΚ, ο οποίος μάλιστα ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς την ώρα που τον συλλάμβαναν. Ο νέος αντιμετωπίζει τις ανυπόστατες κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής και της εξύβρισης. Απαιτούμε την άρση κάθε δίωξης του αγωνιστή φοιτητή και την απαλλαγή του από κάθε κατηγορία. Καλούμε αύριο στις 11 π.μ. στο κτίριο 16 δικαστηρίων, όπου θα οδηγηθεί ο φοιτητής στο αυτόφωρο.

Η σημερινή μαχητική κινητοποίηση των φοιτητών/τριών και η αλληλεγγύη που εκδηλώθηκε δείχνει πως η αντεργατική-αντιλαϊκή κλιμάκωσης της επίθεσης για την υλοποίηση των αντιδραστικών αστικών αναδιαρθρώσεων της κυβέρνησης της ΝΔ, στο δρόμο που άνοιξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλες μνημονιακές κυβερνήσεις, μπορεί και πρέπει να ανατραπεί με τη δύναμη ενός μαζικού και ανασυγκροτημένου κινήματος.

Καλούμε σήμερα 6 μμ στα Προπύλαια στη συγκέντρωση του Συντονιστικού των καταλήψεων των φοιτητικών συλλόγων

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, 11/11/2019

10 σχόλια:

  1. H ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει την μαχητική κινητοποίηση εκατοντάδων φοιτητών που είχε σαν στόχο να σπάσει το αντιδραστικό lock out της Συγκλήτου της ΑΣΟΕΕ -το οποίο κρατάει χωρίς κανένα λόγο για μια ολόκληρη βδομάδα κλειστή την σχολή- και να προασπίσουν το πανεπιστημιακό άσυλο από την προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να το καταργήσει.

    Καταγγέλλει την βάρβαρη στάση της κυβέρνησης της ΝΔ και των δυνάμεων καταστολής, που μπήκαν σαν τραμπούκοι μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο, χτύπησαν τραυμάτισαν και συνέλαβαν φοιτητές, όπως και τον κόσμο που συγκεντρώθηκε για να τους συμπαρασταθεί, τους περικύκλωσαν και τους κράτησαν για ώρα αιχμάλωτους με στόχο την σύλληψή τους!

    Η μεγάλη κινητοποίηση της νεολαίας αλλά και συνδικαλιστών και εργαζόμενων, απέτρεψε τις μαζικές συλλήψεις και οι φοιτητές βγήκαν νικητές από την ΑΣΟΕΕ συγκροτώντας μια συγκλονιστική πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

    Καταγγέλλουμε τη σύλληψη φοιτητή Ιατρικής, μέλους της ΕΑΑΚ, ο οποίος μάλιστα ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς την ώρα που τον συνελάμβαναν και ζητάμε την άμεση απελευθέρωσή του. Καλούμε αύριο στις 11 π.μ. στο κτίριο 16 δικαστηρίων, όπου θα οδηγηθεί ο φοιτητής στο αυτόφωρο.

    Η σημερινή μαχητική κινητοποίηση των φοιτητών/τριών και η αλληλεγγύη που εκδηλώθηκε δείχνει πως οι εργαζόμενοι και η νεολαία μπορούν ν αντισταθούν με μαζικό και μαχητικό κίνημα στην υλοποίηση των αντιδραστικών αστικών αναδιαρθρώσεων της κυβέρνησης της ΝΔ, στο δρόμο που άνοιξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλες μνημονιακές κυβερνήσεις.

    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρέθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα στους φοιτητές, και με συνδικαλιστές, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους κα. Υποστηρίζει τους αγώνες των φοιτητών για μόρφωση, δημόσιο πανεπιστήμιο, ενάντια στους ταξικούς φραγμούς, την καταστολή και την υποταγή στις επιχειρήσεις.

    Η πολιτική αυτή μπορεί και πρέπει ν ανατραπεί!

    Όλοι σήμερα στις 6 μμ στα Προπύλαια στη συγκέντρωση του Συντονιστικού των καταλήψεων των φοιτητικών συλλόγων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγαλειώδες φοιτητικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 11 Νοέμβρη σαν απάντηση στην βάρβαρη επίθεση της αστυνομίας και των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ.

    Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια με κατεύθυνση την Βουλή, με την συμμετοχή χιλιάδων φοιτητών.

    Η μαχητική κινητοποίηση των φοιτητών/τριών και η αλληλεγγύη που εκδηλώθηκε δείχνει πως η κατάργηση του ασύλου, το δόγμα «νόμος και τάξη» και οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις της κυβέρνησης ΝΔ δεν θα περάσουν εύκολα.

    Μετά την πορεία αντιπροσωπεία συνδικαλιστών βρέθηκαν στην ΓΑΔΑ όπου κρατείται ένας φοιτητής Ιατρικής, μέλος της ν.Κ.Α. και της ΕΑΑΚ, χωρίς όμως να καταφέρει να τον δει. Ο φοιτητής ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς την ώρα που τον συλλάμβαναν και αντιμετωπίζει τις ανυπόστατες κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής και της εξύβρισης.

    Στην Θεσσαλονίκη οι φοιτητικοί σύλλογοι διαδήλωσαν μαζικά στο κέντρο της πόλης ενάντια στην κρατική καταστολή και την κατάργηση του ασύλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανακοίνωση της νεολαία Κομμουνιστικής Απελευθέρωσης

    Σήμερα 11/11 στις 6.00 μ.μ. στα Προπύλαια συνεχίζουμε ακόμη πιο δυναμικά και νικηφόρα σπάζοντας το φόβο!

    Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να επιβάλει σήμερα τις ορέξεις της μέσω των ΜΑΤ, ο μαχόμενος κόσμος των φοιτητικών συλλόγων, των εργατικών συλλογικοτήτων, της ανατρεπτικής αριστεράς και του κινήματος κατάφερε να εκδιώξει τις δυνάμεις καταστολής και μαζί με τους φοιτητές που βρίσκονταν στην ΑΣΟΕΕ να πραγματοποιήσει μαζικότατη πορεία στους δρόμους της Αθήνας!

    Ενόψει της 17ης Νοέμβρη, θα τους δείξουμε ότι όχι μόνο δεν τους φοβόμαστε, αλλά ότι μπορούμε να διώξουμε και αυτούς και τις πολιτικές τους. Η ΝΔ και οι υπουργοί της θα τα βρουν σκούρα. Όσο για τους βουλευτές τους ΣΥΡΙΖΑ που προσπάθησαν να καπηλευτούν τη σημερινή προσπάθεια των φοιτητών, να ξέρουν ότι δεν πρόκειται το φοιτητικό κίνημα να δεχτεί οποιονδήποτε έχει εφαρμόσει αντιλαϊκές πολιτικές και έχει σηκώσει χέρι στο παρελθόν πάνω του!

    ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ,
    ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ!

    ΟΛΟΙ-ΕΣ στο σημερινό συλλαλητήριο στα Προπύλαια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. EΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΟΕΕ!
    Κάτω τα χέρια από το άσυλο!
    Να σπάσουμε το χυδαίο λοκ-άουτ της Πρυτανείας της ΑΣΟΕΕ!

    ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ: ΤΡΙΤΗ 12/11, 13.00, ΑΜΦ. Α



    Οι δυνάμεις καταστολής συνεχίζουν ακάθεκτες το έργο τους για να τρομοκρατήσουν τους φοιτητές, την πολιτική δραστηριότητα και τις διαδικασίες του φοιτητικών συλλόγων. Έτσι λοιπόν, σε συνέχεια των επιθέσεων με δακρυγόνα και το σπάσιμο της κατάληψης “Βανκούβερ Απάρτμαν” που συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες στην ΑΣΟΕΕ, η ΕΛΑΣ πήγε ένα βήμα παραπέρα την Κυριακή 10/11. Μια εβδομάδα πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου, δυνάμεις της ΟΠΚΕ εισέβαλαν στην ΑΣΟΕΕ και πιο συγκεκριμένα σε στέκια πολιτικών δυνάμεων και τα σφράγισαν δίνοντας τα κλειδιά στον πρύτανη, λέγοντας μάλιστα ότι σε περίπτωση που ανακαταληφθούν οι χώροι αυτοί, η αστυνομία θα ξαναμπεί στην σχολή! Επίσης, συνέλεξαν δακτυλικά αποτυπώματα από τους χώρους για να φορτώσουν κατηγορίες – σκευωρίες της αντιτρομοκρατικής σε αγωνιστές, όπως είχαν κάνει παλιότερα με την Ηριάννα, τον Περικλή και τον Τ. Θεοφίλου. Τόσο καιρό άλλωστε το αντιδραστικό τρίγωνο Κυβέρνηση-ΜΜΕ-Πρυτανεία είχαν λυσσάξει για την παραβατικότητα στην ΑΣΟΕΕ, προετοιμάζοντας το έδαφος γι’ αυτή την επίθεση. Στη συνέχεια, η πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ ανακοίνωσε λοκ-αουτ της σχολής για την εβδομάδα 11/11-17/11.

    Αυτή η κατάσταση που βιώνουμε σχεδόν καθημερινά στην ΑΣΟΕΕ, είναι επακόλουθο της κατάργησης του ασύλου και του δόγματος «Νόμος και Τάξη» της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Θέλουν πανεπιστήμια «νεκροταφεία», χωρίς αντίσταση στη μνημονιακή λαίλαπα, για να περνάνε οποιοδήποτε μέτρο καταστρέφει τις ζωές μας, χωρίς κανένα εμπόδιο. Ο νέος νόμος – πλαίσιο που θέλει να φέρει η Κεραμέως τους επόμενους μήνες, φανερώνει τη λύσσα της ακραίας νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης της ΝΔ ενάντια στη δημόσια παιδεία: θέλουν πανεπιστήμια-εκτρώματα της «ελεύθερης αγοράς», πετώντας πολλούς φοιτητές εκτός σχολών, επιβάλλοντας δίδακτρα, κλείσιμο σχολών, διαγραφές φοιτητών, διάλυση πτυχίων και εργασιακών δικαιωμάτων. Με την επίθεση της Κυριακής άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για το κυνήγι του μαχητικού φοιτητικού συνδικαλισμού και την καταστολή των φοιτητικών αγώνων.

    Η τρομοκρατία και η καταστολή δεν μας σταματούν! Να απαντήσουμε με μαζικές Γενικές Συνελεύσεις, κινητοποιήσεις και καταλήψεις των σχολών μας. Με ζωντανές καταλήψεις, συντονιστικά που θα λειτουργούν δημοκρατικά και ενωτικά και με ενεργή συμμετοχή όλο και περισσότερων φοιτητών στις τριήμερες εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου και στην πορεία της Κυριακής 17/11. Για να συμβάλλουμε σε έναν πραγματικό συντονισμό και με άλλους φοιτητικούς συλλόγους, μαθητές, εργαζόμενους, προετοιμάζοντας τις δυνάμεις για μια ολομέτωπη αντιπαράθεση με τον επερχόμενο νόμο – πλαίσιο, αλλά και ενάντια στην επιβολή της αστυνομοκρατίας στις σχολές μας! Για να απαντήσουμε στην πράξη στην καταπάτηση του ασύλου και στο λοκ-αουτ που επιβλήθηκε στην ΑΣΟΕΕ, μέσα στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Οι μαχητικοί αγώνες της νεολαίας σε πολλές χώρες(Χιλή, Λίβανος, Καταλονία κτλ) μας δείχνουν ότι οι λαοί ξεσηκώνονται, ότι μόνο προετοιμάζοντας μαζικές καταλήψεις διαρκείας και μαχητικές πορείες μπορούμε να νικήσουμε – και να στείλουμε όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, τα τσιράκια τους και τις καταστροφικές πολιτικές τους στον κάλαθο των αχρήστων!



    Έξω η αστυνομία από την ΑΣΟΕΕ!
    Ενωμένοι, μαζικά, μαχητικά να υπερασπιστούμε το άσυλο!
    Κάτω ο νέος νόμος – πλαίσιο της Κεραμέως!

    ΣΣΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νωρίς το πρωί της Κυριακής και με την πρόφαση αναζήτησης ναρκωτικών και «πολεμικού εξοπλισμού», δυνάμεις καταστολής με τη συνοδεία σκυλιών (!) εισέβαλλαν στην ΑΣΟΕΕ και παραβίασαν τα στέκια των πολιτικών δυνάμεων που παρεμβαίνουν στο φοιτητικό σύλλογο. Σε συνέχεια αυτής της κίνησης και προφασιζόμενη φόβο για ενδεχόμενες αναταραχές, η πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ με απόφασή της ανακοινώνει την αναστολή λειτουργίας της σχολής για μια ολόκληρη εβδομάδα!

    Οι παραπάνω κινήσεις πρωτοφανούς χτυπήματος του ασύλου και του φοιτητικού συνδικαλισμού δεν προέκυψαν τυχαία ούτε αφορούν την δήθεν πάταξη της εγκληματικότητας. Αντίθετα, αποτελούν το αποκορύφωμα μιας πορείας συνεχούς παρουσίας και επιχειρήσεων της αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή της ΑΣΟΕΕ και ουσιαστικά την πρώτη εφαρμογή του νόμου κατάργησης του ασύλου. Πορεία για την οποία είχε ήδη στρωθεί το έδαφος από την καθημερινή προπαγάνδα των συστημικών ΜΜΕ, τις ανακοινώσεις της Συγκλήτου περί «μειοψηφιών» στις σχολές και την παρατεταμένη προσπάθεια των αστικών επιτελειών να απονομιμοποιηθεί το άσυλο στην κοινωνία. Σε αυτό το πλαίσιο, η δράση των ομάδων μηδενιστικού τύπου βίας που συντελέστηκε όλο το προηγούμενο διάστημα όχι μόνο δε βοήθησε τις συλλογικές διαδικασίες και την υπεράσπιση του ασύλου αλλά σε πολλές περιπτώσεις έδωσε επιχειρήματα και στις δυνάμεις του «νόμου και της τάξης» για να συκοφαντήσουν περαιτέρω το άσυλο και να εντείνουν την καταστολή απέναντι στις διαδικασίες του κινήματος.

    Οι εξελίξεις αυτές δείχνουν πως το μήνυμα που θέλει να περάσει η κυβέρνηση είναι σαφές και έχει ξεκάθαρο στόχο το φοιτητικό κίνημα και τις μαχόμενες δυνάμεις του: όποια φωνή αντιστέκεται απέναντι στην αναβάθμιση της νεοφιλελεύθερης επίθεσης που επιχειρεί η ΝΔ θα αντιμετωπιστεί με καταστολή και τρομοκρατία. Η αυθαίρετη και καθόλου τυχαία απόφαση της Πρυτανείας για λοκ-άουτ μιας εβδομάδας, όταν μάλιστα είναι προγραμματισμένη Γενική Συνελεύση του φοιτητικού συλλόγου την Τρίτη 12/11, έρχεται να υπηρετήσει αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση και να βάλει εμπόδιο απέναντι στις συλλογικές διαδικασίες και τον αγώνα των φοιτητών, εντείνοντας τον αυταρχισμό και την καταστολή και εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου.

    Το άσυλο δεν αποτελεί «κατάλοιπο της μεταπολίτευσης» αλλά ασπίδα για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών,των συλλογικών διαδικασιών, τη λήψη αποφάσεων από τους συλλογικούς φορείς και την ανεμπόδιστη οργάνωση των αγώνων των φοιτητών, των εργαζομένων, των πανεπιστημιακών. Αποτελεί κατάκτηση του αντιδικτατορικού αγώνα, του Πολυτεχνείου και των μεταπολιτευτικών αγώνων του ελληνικού λαού και ως τέτοια θα την υπερασπιζόμαστε.

    Τα σχέδια τρομοκράτησης και παρεμπόδισης των συλλογικών διαδικασιών των φοιτητών δε θα περάσουν!

    Το άσυλο και τα πανεπιστήμια θα τα υπερασπιστούν οι φοιτητικοί σύλλογοι κι όλη η εκπαιδευτική κοινότητα με τη δημοκρατία των συλλογικών τους διαδικασιών και τον αγώνα τους να παραμείνουν πανεπιστήμια ανοιχτά για όλη την κοινωνία, πλήρως στελεχωμένα δημόσια και δωρεάν.

    Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτή την ώρα φοιτητές και φοιτήτριες βρίσκονται πολιορκημένοι από τις δυνάμεις καταστολής εντός της ΑΣΟΕΕ. Από χθες οι πρυτανικές αρχές προχώρησαν στο αυθαίρετο λοκ αουτ της σχολής μέχρι και τις 17 Νοέμβρη, παρά και την προγραμματισμένη συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου για το Πολυτεχνείο.

    Φοιτητές που προσπάθησαν να μπουν στη σχολή το πρωί δέχτηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ με ξύλο και δακρυγόνα. Μαρτυρίες κάνουν λόγο για ορισμένες προσαγωγές. Από την επίθεση των ΜΑΤ υπήρξαν κάποιοι τραυματίες οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ μάλιστα καταγγέλλεται ότι επί ώρα παρεμποδίζονταν από την αστυνομία το ΕΚΑΒ να πλησιάσει το χώρο. Φοιτητές και κόσμος συγκεντρώνεται αυτή τη στιγμή έξω από την ΑΣΟΕΕ.

    Μετά από πιέσεις τα ΜΑΤ αποχώρησαν προσωρινά από το προαύλιο και παραμένουν έξω από τη σχολή.

    Η κυβέρνηση της ΝΔ επιβάλλει το δόγμα της καταστολής και της τρομοκρατίας για να χτυπήσει τις δημοκρατικές ελευθερίες και το φοιτητικό κίνημα. Αυτή τη «δημοκρατία» και τη «νομιμότητα» υπερασπίζονται, αυτό είναι το όραμα της κυβέρνησης για τα πανεπιστήμια: σχολές κλειστές με λοκ άουτ και δυνάμεις καταστολής να τις φυλάνε και να επιτίθεται σε όποιον αμφισβητεί την αντιλαϊκή πολιτική τους.

    Στέλνουν μήνυμα σε όποιον σηκώνει κεφάλι, σε όλο το λαϊκό κίνημα.

    Κάτω τα χέρια από το άσυλο! Να μην περάσει η τρομοκρατία τους!

    Πηγή : kommon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μία εβδομάδα πριν την 46η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η κυβέρνηση της ΝΔ και τα ΜΑΤ του κ. Χρυσοχοϊδη επέλεξαν να εισβάλουν μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου της ΑΣΣΟΕ, με μια επιχείρηση που σαν στόχο είχε να «παίξει πρώτη είδηση» στα σαπιοκάναλα του συστήματος και να δυσφημίσει το φοιτητικό κίνημα.

    Μάλιστα, με δηλώσεις της η ίδια η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως συνδέει την κινηματογραφικού τύπου αστυνομική επιχείρηση στην ΑΣΣΟΕ με την πολιτική της Κυβέρνησης στα Πανεπιστήμια και τις αντιστάσεις των φοιτητών.

    Σε μια περίοδο όπου το Φοιτητικό Κίνημα βγαίνει ξανά στο προσκήνιο, που όλο το προηγούμενο διάστημα είδαμε να βγαίνουν μια σειρά από συνελεύσεις και καταλήψεις ακόμα και σε συλλόγους με μαύρους συσχετισμούς όπως και αυτόν της ΑΣΟΕΕ και η νεολαία βγαίνει στο δρόμο αμφισβητώντας τον υπάρχον συσχετισμό δύναμης, επιχειρήσεις όπως η σημερινή και χτεσινή, αποτελούν ευθεία επίθεση στο φοιτητικό κίνημα.

    Η παραβίαση γραφείων φοιτητικών παρατάξεων, γραφείων φοιτητικών συλλόγων και το συλλήβδην «τσουβάλιασμα» τους με τους «πολιτικούς» χώρους της τυφλής βίας αποτελεί μια γκεμπελίστικη πρακτική της κυβέρνησης και των κατευθυνόμενων από αυτήν ΜΜΕ.

    Οι φοιτητικοί σύλλογοι που σήμερα το πρωί στάθηκαν μπροστά στα ΜΑΤ κατά την εισβολή τους στην ΑΣΣΟΕ και υπερασπίστηκαν έμπρακτα το Άσυλο, είναι οι ίδιοι φοιτητικού σύλλογοι που μάχονται ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης και προσπαθούν να περιγράψουν μια άλλη προοπτική για την νεολαία.

    Είναι οι ίδιοι φοιτητικοί σύλλογοι που επανειλημμένα συγκρούονται με χώρους οι οποίοι με τις πρακτικές τους υπονομεύουν την συλλογική και οργανωμένη πάλη, και κινούνται παράλληλα με την ευρύτερη προσπάθεια της κυβέρνησης να καταστείλει το φοιτητικό και εργατικό κίνημα.

    Άλλωστε, κεντρική πολιτική γραμμή της Κυβέρνησης είναι, από την μια πλευρά να περνά ακραία νεοφιλελεύθερα μέτρα όπως η ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης και της υγεία και η διάλυση των Συλλογικών Συμβάσεων, και από την άλλη πλευρά να τροφοδοτεί ένα ρεύμα κοινωνικού φασισμού ενάντια στους μετανάστες, τις φοιτητικές κινητοποιήσεις και τους εργατικούς αγώνες, επιχειρώντας να τους ταυτίσει με την κοινή ποινική παραβατικότητα.

    Όμως τα πραγματικά προβλήματα του Πανεπιστημίου και των φοιτητών δεν είναι τα καδρόνια και τα κράνη που ανακάλυψε η Αστυνομία στην ΑΣΣΟΕ και σε καμιά περίπτωση αυτές οι κινήσεις δεν αγγίζουν τις ομάδες τυφλής βίας που κινούνται στα όρια Κράτους-Παρακράτους.

    Τα φοβερά και τρομερά ευρήματα της αστυνομίας ωχριούν μπροστά στο «άσυλο» που απολαμβάνουν οι μεγαλοκαθηγητάδες της ΑΣΟΕΕ όλα αυτά τα χρόνια εις βάρος του φοιτητικού σώματος, στην όλο και πιο εντατικοποιημένη καθημερινότητα των φοιτητών, στην διάλυση κάθε συλλογικής κατοχύρωσης των πτυχίων και στον εφιάλτη των μισθών πείνας και της μαύρης, επισφαλής και ανασφάλιστης εργασίας που έχουν να αντιμετωπίσουν οι απόφοιτοι βγαίνοντας στην αναζήτηση δουλειάς στην επαύριον.

    Η περιφρούρηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου δεν αφορά καμιά ελευθερία στη διακίνηση των ιδεών και των ...καθηγητικών πρότζεκτς, η περιφρούρηση του Ασύλου αφορά στο κατακτημένο δικαίωμα των φοιτητών να μπλοκάρουν την εύρυθμη ζωή του Πανεπιστημίου όταν η ίδια η ζωή τους δεν είναι εύρυθμη. Όταν τσακίζεται η εργασιακή και επαγγελματική προοπτική τους, τότε όχι το Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να λειτουργεί σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

    Καλούμε τους φοιτητικούς συλλόγους, τα εργατικά σωματεία και τις κοινωνικές συλλογικότητες να σταθούν εμπόδιο στην καταστολή της Κυβέρνησης και στον εκφυλισμό του Πανεπιστημιακού Ασύλου είτε από καθηγητικούς είτε από παρακρατικούς λαθρεπιβάτες.

    Το φετινό πολυτεχνείο και η υπεράσπιση του προκειμένου αυτό να είναι ανοικτό σε λαό και νεολαία και κλειστό σε όσους προσπαθούν να υπονομεύσουν την σημασία και τον χαρακτήρα που αυτό έχει, αποτελεί υπόθεση κάθε μαχόμενου κομματιού της κοινωνίας.

    Οι φοιτητικοί σύλλογοι θα σταθούν απέναντι στις αστυνομικές εισβολές όπως ακριβώς στάθηκαν σήμερα μπροστά στην είσοδο της ΑΣΣΟΕ.



    11/11/2019

    Αριστερή Συσπείρωση


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μετά από εντολή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλλαν το πρωί στο προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ με δακρυγόνα και ξυλοδαρμούς ενάντια σε εκατοντάδες φοιτήτες που βρίσκονταν εντός της σχολής. Τα ΜΑΤ έφτασαν στο σημείο να μην αφήνουν ούτε τα ΕΚΑΒ να μπουν στο χώρο για να μεταφέρουν τραυματισμένους φοιτητές.

    Η κυβέρνηση επιχειρεί να σπείρει ένα κλίμα φόβου και τρομοκρατίας μπροστά και στην επερχόμενη επέτειο του πολυτεχνείου. Προσπαθεί να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των φοιτητών και της νεολαίας. Σε αυτό αποσκοπεί και η απόφαση της πρυτανείας για κλείσιμο της σχολής μέχρι τις 17 Νοέμβρη! Είναι οι ίδιοι που κατηγορούν τους φοιτητές ότι κλείνουν τις σχολές!

    Η Φοιτητικη Πορεία καταγγέλει την εισβολή των ΜΑΤ στο χώρο της ΑΣΟΕΕ και καταδικάζει την απόφαση της πρυτανείας για το lock out της σχολής. Καλούμε την νεολαία και το λαό να υπερασπιστεί τα δημοκρατικά δικαιώματα, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και το άσυλο!

    ΕΞΩ οι αστυνομικές δυνάμεις από την ΑΣΟΕΕ!
    ΚΑΤΩ τα χέρια από το άσυλο!


    ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τρεις τραυματίες φοιτητές καταγράφηκαν ως περιστατικά στα ΤΕΠ του Ευαγγελισμού εξαιτίας της βάρβαρης επίθεσης των ΜΑΤ στην ΑΣΟEΕ και της επιχείρησης της αστυνομίας που είχε στόχο την κατάλυση του πανεπιστημιακού ασύλου.

    Οι τραυματίες φοιτητές προσήλθαν στα ΤΕΠ του Ευαγγελισμού και σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο έφεραν τραύματα από ρόπαλα στο κεφάλι. Ο ένας από τους δύο αφού εξετάστηκε και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες εξήλθε από το νοσοκομείο ενώ η δεύτερη φοιτήτρια παρέμενε ως αργά το απόγευμα για περαιτέρω διερεύνηση.

    Ο τρίτος φοιτητής έφερε κάταγμα στο χέρι και έκανε εισαγωγή στο Νοσοκομείο επειδή η αποκατάστασή του απαιτεί χειρουργική επέμβαση.

    Άγνωστο παραμένει αν τραυματίες έχουν μεταφερθεί και σε άλλα νοσοκομεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΚΕ(μ-λ) | Αυτοί που τώρα τρομοκρατούν, με του λαού την πάλη θα λογαριαστούν
    ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ! – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ


    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση άγριας καταστολής που έχει εξαπολύσει τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση της ΝΔ. Με τη νεολαία στο στόχαστρο, με πρόσχημα ή χωρίς, είναι σχεδόν καθημερινά πλέον τα κρούσματα ωμής κρατικής βίας.

    Από την απρόκλητη επίθεση της ΟΠΚΕ έξω από στέκι νεολαίας στα Εξάρχεια που κατέληξε σε ξύλο, προσαγωγές και συλλήψεις, μέχρι την εξευτελιστική αντιμετώπιση των εκατοντάδων νέων που διασκέδαζαν σε νυχτερινό κλαμπ το βράδυ του Σαββάτου και -με πρόσχημα την έρευνα για ναρκωτικά- βρέθηκαν για μια ώρα γονατιστοί και με τα χέρια ψηλά...

    ...και από το όργιο καταστολής ενάντια στην πρόσφατη μαθητική διαδήλωση, μέχρι την ωμή παραβίαση του ασύλου στην ΑΣΟΕΕ, τον τραυματισμό και τις συλλήψεις φοιτητών...

    ...είναι ξεκάθαρο ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να καθυποτάξει κάθε φωνή αμφισβήτησης, κάθε κίνηση αντίστασης στη βάρβαρη πολιτική που ήδη έχει αρχίσει να εφαρμόζει. Πολιτική ισοπέδωσης των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, επέκτασης του εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα, της φτώχειας και της εξαθλίωσης για τις πλατιές λαϊκές μάζες. Αλλά και πολιτική ξεπουλήματος της χώρας, παράδοσής της άνευ όρων στους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ, μετατροπής της σε ένα τεράστιο ορμητήριο για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και το ματοκύλισμα των λαών της περιοχής για λογαριασμό των αμερικανονατοϊκών αρπαχτικών.

    Γιατί η επίδειξη πυγμής απέναντι στο λαό, τη νεολαία, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, πάει χέρι-χέρι με την επίδειξη δουλικότητας απέναντι στο κεφάλαιο και τους ιμπεριαλιστές.

    Το χτύπημα που δέχεται σήμερα η νεολαία είναι χτύπημα που αφορά συνολικά τα δικαιώματα του λαού και των εργαζομένων. Είναι μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, προς καθένα που θέλει να αγωνιστεί, να αντισταθεί, να διεκδικήσει. Και δεν είναι καθόλου, μα καθόλου τυχαίο ότι γίνεται λίγες μέρες πριν από την 46η επέτειο της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Εξέγερση που σημάδεψε την πρόσφατη ελληνική ιστορία, εξέγερση συνυφασμένη με τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον φασισμό και τον πόλεμο. Εξέγερση που συνεχιζει να εμπνέει το λαό και τη νεολαία, εξέγερση που συνεχίζει να αποτελεί αγκάθι στο μάτι της αστικής εξουσίας.

    ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Μαζικά και αποφασιστικά να υπερασπιστούν τη ζωή και τα δικαιώματά τους. Απέναντι στην κρατική τρομοκρατία να προτάξουν τη δύναμη του συλλογικού αγώνα. Απέναντι στη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής να αντιπαραθέσουν τις μαζικές, συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

    Γιατί αν από τη μια μεριά είναι η κρατική καταστολή και η ωμή κρατική βία, από την άλλη, είναι το πείσμα των μαθητών που υπερασπίζονται το δικαίωμά τους στις σπουδές και το δικαίωμά τους να διαδηλώνουν, αλλά και οι μαζικές συγκεντρώσεις υπεράσπισης του ασύλου και καταδίκης του λοκ-άουτ στην ΑΣΟΕΕ. Είναι τα ελπιδοφόρα εκείνα μηνύματα που δείχνουν ότι η καλύτερη απάντηση στην πολιτική της βίας, της φασιστικοποίησης και της καταστολής είναι οι μαζικοί αγώνες, το μαζικό λαϊκό-εργατικό κίνημα.

    Ένα τέτοιο μήνυμα, μαζικό και μαχητικό, πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία σε όλη τη χώρα, στις εκδηλώσεις και στις διαδηλώσεις για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου. Είναι αυτό που πραγματικά φοβούνται αυτοί που σήμερα τρομοκρατούν!

    ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή