ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

ΚΕΔ : Η Tρομοκρατία Δεν Θα Περάσει

Ανακοίνωση ΚΕΔ

Αμέσως μετά το τέλος της μεγαλειώδους πορείας περισσότερο από 25000 διαδηλωτών στην αμερικάνικη πρεσβεία με κυβερνητική εντολή εξαπολύθηκε ένα πογκρόμ στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου και όχι μόνο στα Εξάρχεια με προπηλακισμούς και προσαγωγές διαδηλωτών που επέστρεφαν κατά μόνας ή παρέες από την πορεία για να κλιμακωθεί με μια καταδρομική επιχείρηση στην πλατεία Εξαρχείων με απρόκλητες επιθέσεις στο σωρό ακόμα και την ώρα που δεν ελάμβανε στην περιοχή το παραμικρό επεισόδιο. Οι επιχειρήσεις τρομοκράτησης της αστυνομίας είχαν ξεκινήσει από νωρίτερα με εισβολές σε πολυκατοικίες, έρευνες σε ταράτσες και διαμερίσματα και τουλάχιστον δέκα συλλήψεις. 

Για ακόμα μια φορά οι κατασταλτικές δυνάμεις έκαναν αλόγιστη χρήση βίας, με αποτέλεσμα δεκάδες τραυματισμούς, ακόμα και γυναικών ή δημοσιογράφων που κατέγραφαν τα γεγονότα. Από νωρίς η προκλητικότητα της αστυνομίας δεν άφηνε περιθώρια για παρανοήσεις. Από το μεσημέρι το κέντρο της Αθήνας είχε αποκλειστεί από κλούβες των ΜΑΤ, ασφαλίτες με πολιτικά, ομάδες οπκε και διας καθώς και από πυροσβεστικά οχήματα μέχρι και αύρες. Οι περισσότεροι σταθμοί του Μέτρο ήταν κλειστοί με προφανή σκοπό να μην μπορεί να φτάσει ο κόσμος στην συγκέντρωση και όσοι έρχονταν περπατώντας να υποστούν σωματικούς ελέγχους, καψώνια και ενδεχομένως μια ακόμα αναίτια προσαγωγή.

Ο μοναδικός λόγος που δεν επιτέθηκαν στη συγκέντρωση ήταν οι χιλιάδες κόσμος που συμμετείχαν σε περιφρουρημένα μπλοκ και το ενδεχόμενο μια εκτεταμένη ανοιχτή επίθεση να οδηγούσε σε γενικευμένη σύρραξη. Ως εκ τούτου η κυβέρνηση επέλεξε να χτυπήσει στα πέριξ και στο σκοτάδι μεταφέροντας το μήνυμα ότι εμμένει σταθερά στην στρατηγική που έχει επιλέξει από τις πρώτες μέρες της θητείας της.

Ανάμεσα στους 33 συλληφθέντες βρίσκονται και δυο μέλη του Ξεκινήματος οι οποίοι «κατηγορούνται για μια σειρά κακουργημάτων και πλημμελημάτων ανάμεσα στα οποία απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης, εμπρησμός, οπλοφορία, κατοχή εκρηκτικών, αντίσταση κατά της αρχής κ.α., για τα οποία οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα σήμερα» το πρωί.

Η ΚΕΔ απαιτεί εδώ και τώρα την απόσυρση του στημένου από την ασφάλεια κατηγορητηρίου για όλους τους συλληφθέντες και την άμεση απελευθέρωσή τους.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!


Και νέα μεσημεριανή πρόκληση από τα ΜΑΤ στα δικαστήρια

Οι προκλήσεις της αστυνομίας δεν έχουν τέλος. Λίγο μέτα τις 2μμ διμοιρίες των ΜΑΤ μπούκαραν στα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου περίπου 50 άτομα περίμεναν τους συλληφθέντες κατά τη χθεσινή πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου και τους επιτέθηκαν απρόκλητα. Σύμφωνα με πληροφορίες έφτυσαν δυο άτομα και άρχισαν να χτυπούν με γκλοπ, ασπίδες και μπουνιές όποιον έβρισκαν μπροστά τους σπρώχνοντας για να τους βγάλουν έξω από τον χώρο των δικαστηρίων. Στην «απαράδεκτη, παράνομη και απάνθρωπη ενέργεια» των πάνοπλων αστυνομικών οργάνων, των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ που επιτέθηκαν και χτύπησαν δεκάδες κόσμου στα δικαστήρια της Ευελπίδων καταγγέλλει η Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή. Στο πλήθος στο οποίο επιτέθηκαν οι αστυνομικοί βρίσκονταν δεκάδες συγγενείς, συνήγοροι και αλληλέγγυοι των συλληφθέντων της 17ης Νοεμβρίου.

Το κείμενο της καταγγελίας των δικηγόρων: 

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη, παράνομη και απάνθρωπη ενέργεια της Αστυνομίας, η οποία με δεκάδες πάνοπλους άντρες των ΜΑΤ και ΥΜΕΤ, μέσα στον προαύλιο χώρο των Δικαστηρίων περικύκλωσε, επιτέθηκε, ξυλοφόρτωσε και απώθησε στο δρόμο (όπου κυκλοφορούσαν κανονικά αυτοκίνητα) δεκάδες συγγενείς, συνηγόρους και αλληλέγγυους των συλληφθέντων της 17ης Νοεμβρίου, οι οποίοι διέπραξαν το έγκλημα να περιμένουν ειρηνικά τους συλληφθέντες που μεταφέρονταν στον Εισαγγελέα. Η ενέργεια αυτή, η οποία έχει καταγραφεί σε βίντεο, οργανώθηκε και εκτελέστηκε από τους άντρες των δυνάμεων ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ΥΜΕΤ που βρίσκονταν στο χώρο ενώ δεν συνέβαινε απολύτως τίποτα. Δεν έλαβαν απολύτως καμία εντολή από τη Διοίκηση του Πρωτοδικείου να εκκενώσουν το χώρο, δεν έλαβαν καμία εντολή από οποιονδήποτε παριστάμενο δικαστικό λειτουργό. Ενήργησαν προσχεδιασμένα και χωρίς οποιαδήποτε «αφορμή» με μόνο σκοπό την κατατρομοκράτηση των συγκεντρωμένων, με κίνδυνο μάλιστα της ζωής τους αφού εκδιώχθηκαν κλοτσηδόν προς την οδό Ευελπίδων όπου κυκλοφορούσαν κανονικά τα αυτοκίνητα. Ήταν δε χαρακτηριστική η εντολή που ακουγόταν στους ασυρμάτους: «όχι συλλήψεις, μόνο ξύλο». Άλλωστε οι συγκεντρωμένοι το μόνο που έκαναν ήταν να στέκονται όρθιοι στο προαύλιο των Δικαστηρίων.

Η επίθεση αυτή έρχεται σε σειρά δεκάδων απόλυτα παράνομων, απάνθρωπων και τρομοκρατικών ενεργειών της ΕΛ.ΑΣ. τις τελευταίες εβδομάδες (ΑΣΟΕΕ, ξυλοδαρμοί, «απαγωγές» κ.ο.κ), οι οποίες καταδεικνύουν ότι ένα νέο δόγμα εφαρμόζεται από το Υπουργείο ΠροΠο, αυτό την άμεσης, φυσικής, εξοντωτικής καταστολής, της κρατικής τρομοκρατίας, της επικράτησης οποιουδήποτε προσχήματος για την καταπάτηση ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών.

Είναι απολύτως αναγκαίος κάθε φορέας να καταδικάσει αυτή την εξέλιξη, προκειμένου να μην νομιμοποιηθεί και να μην γίνει συνήθεια ο απόλυτος αυταρχισμός, η υπεράνω του νόμου συμπεριφορά της αστυνομίας, η παραβίαση κάθε νομιμότητας και δημοκρατικού δικαιώματος.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας οφείλει να καταδικάσει το γεγονός και να αναλάβει πρωτοβουλίες μέσω των αρμόδιων επιτροπών του.

Η ανεξάρτητη αρχή Εθνική Επιτροπή για τα δικαιώματα του Ανθρώπου οφείλει να ενεργοποιηθεί και να παρέμβει, υπηρετώντας το ρόλο της, και να μη σιωπά.

Η Διοίκηση του Πρωτοδικείου Αθηνών και της Εισαγγελίας οφείλει να δώσει εξηγήσεις, για το ποιος έδωσε την εντολή για την επίθεση της Αστυνομίας μέσα στην Ευελπίδων, για ποιο λόγο και για ποιο σκοπό.

Από την πλευρά μας, θα σταθούμε απέναντι σε κάθε τέτοιου είδους ενέργεια με κάθε τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου