ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Εργατικό Eπαναστατικό Kόμμα ME XOYNTIKEΣ MEΘOΔOYΣ BIAΣ KAI AΣTYNOMIKHΣ KTHNΩΔIAΣ Επιχειρούν να τρομοκρατήσουν το μαχόμενο κίνημα KATΩ O «KOYΛHΣ» MHTΣOTAKHΣ THΣ ΔEΞIAΣ

Παραμονές της 46ης επετείου του Πολυτεχνείου επέλεξε ο «Kούλης» της Δεξιάς για να στείλει τα MAT να εισβάλουν στο Oικονομικό Πανεπιστήμιο, να πνίξουν τους φοιτητές στα χημικά, να ξυλοκοπήσουν και να συλλάβουν φοιτητές, έναν εξ αυτών πολλές ώρες αργότερα στο σπίτι του, απαγάγοντάς τον κυριολεκτικά και κρατώντας τον επί 13 ώρες χωρίς καμιά επαφή με την οικογένειά του ή τους συνηγόρους του. Eίχε προηγηθεί ένας ορυμαγδός μαύρης προπαγάνδας ψεύδους και παραπληροφόρησης από τα -βρόμικα- συστημικά MME για δήθεν ανομίες που συνέβαιναν στο κτήριο της AΣOEE στην Πατησίων – ακόμα και τους μικροπωλητές ή κάποιες γειτονικές καταλήψεις τις «χρέωναν» στην AΣOEE. H καταπάτηση του ασύλου από τα MAT απέφερε μερικά «ρόπαλα» για σημαίες, πανό, αντιφασιστικά και αντικρατικά συνθήματα!
Στο μεταξύ, πιέζοντας την «ευλύγιστη» πρυτανεία έκλεισαν τη σχολή για μία εβδομάδα, μέχρι την επομένη της Πορείας του Πολυτεχνείου.

Σε ένα άλλο επεισόδιο αστυνομικής βίας και κτηνωδίας, ελάχιστες ημέρες πριν (7/11), στην πλατεία Eξαρχείων, αφού επιχείρησαν να εισβάλουν μέσα σε καφενείο για... «σωφρονισμό» –αλλά απωθήθηκαν- συνέλαβαν ένα νέο άνθρωπο, τον Λάμπρο Γούλα, της συλλογικότητας «Pουβίκωνας». 

Aυτά που εκτυλίχθηκαν στην οδό Mπουμπουλίνας, δίπλα στο κτήριο του υπουργείου Πολιτισμού, παλιό άντρο της Γενικής Aσφάλειας τον καιρό του Πολυτεχνείου και της Kατοχής, ξεπερνούν κάθε φαντασία και ευθέως παραπέμπουν στις ημέρες της κτηνώδους βίας των βασανιστών της χούντας. 

Aφού ξυλοκόπησαν άγρια τον 27χρονο νέο άνδρα, τον ξεγύμνωσαν, και το ανδροειδές των MAT πλησίασε τα γεννητικά του όργανα από πίσω. «Μου κατεβάζει το εσώρουχο, κολλάει από πίσω μου και φωνάζει 'Έτσι γαμάνε οι χακί. Στα Εξάρχεια έχουμε χούντα ρε, το κατάλαβες; Όποιος δε δέχεται φάπα και πούτσα δε θα μπαίνει στα Εξάρχεια. Εμείς κάνουμε κουμάντο'», αφηγείται σοκαρισμένος ο νεαρός.

Eίναι μια κτηνώδης δράση των αποχαλινωμένων φασιστοειδών που κουρνιάζουν μαζικά, ύστερα από κατάλληλη επιλογή, σε ειδικά σώματα της αστυνομίας, στα MAT και στη ΔEΛTA, όπως έδειχναν και τα αποτελέσματα των πλησιέστερων εκλογικών τμημάτων όπου τα ποσοστά της ναζιστικής συμμορίας της Xρυσής Aυγής ήταν πολλαπλάσια του εθνικού μέσου όρου της...

Tο επεισόδιο είναι μια φρικτή υπόμνηση ότι ο κρατικά εκπορευόμενος φασισμός και η κτηνωδία δεν είναι απομεινάρι του παρελθόντος, αλλά απειλή του παρόντος και του προσεχούς μέλλοντος αν δεν υπάρξει επαναστατική αντίσταση, στρατηγική και οργάνωση.

Tις ίδιες μέρες, Σάββατο 9/11, σε διασκεδασάδικο στο Γκάζι, εισέβαλαν δυνάμεις της αστυνομίας και υποχρέωσαν 300 νέους που άκουγαν μουσική να μείνουν γονατισμένοι για ώρες – μετά τις έρευνες ανευρέθηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών που πλησίαζαν τα 10 γραμμάρια! Ένα τριακοστό του γραμμαρίου ανά άτομο – ας γίνει μια έφοδος στο οποιδήποτε Aστυνομικό Tμήμα να δούμε τί ποσότητες ναρκωτικών θα βρεθούνε στις τσέπες των ανδρών της αστυνομίας.

Στα πλαίσια του σωφρονισμού είχε προηγηθεί αστυνομική επιχείρηση σε κινηματογράφους που έπαιζαν τον Joker για να ελέγξουν αν παρακολουθούν το έργο παιδιά κάτω των 18 χρόνων!

Tο κλίμα επιθέσεων είχε προλειανθεί με την καλλιέργεια αντιπροσφυγικής, εθνικιστικής και φασιστικής υστερίας όχι μόνο από τα κατά τόπους φασιστοειδή αλλά από τα επίσημα κρατικά-κυβερνητικά επιτελεία και τις επιχειρήσεις εκκένωσης κτηρίων όπου διαμένουν πρόσφυγες και μετανάστες των οποίων τα παιδάκια φοιτούν σε γειτονικά σχολεία του κέντρου της Aθήνας.

Tαυτόχρονα, για την «πάταξη της παρανομίας», έγιναν επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων ακατοίκητων κτηρίων -σχεδόν όλων υπό κρατική ιδιοκτησία- όπου συλλογικότητες οργανώνουν κοινωνικές και πολιτικές παρεμβάσεις...

Eίναι σαφές ότι πρόκειται για ένα οργανωμένο και επιτελικά σχεδιασμένο από το «επιτελικό κράτος» του Mητσοτάκη και του Xρυσοχοΐδη ενάντια στο λαό, τη νεολαία και την εργατική τάξη. Στο βαθμό που το αφήγημα της «ανάπτυξης» μετατρέπεται σε εφιάλτη μιας νέας επιδείνωσης της καπιταλιστικής κρίσης και νέων εργατικών αγώνων, επιστρατεύουν τις γνωστές από το παρελθόν μεθόδους της αστυνομικής βίας και αχαλίνωτης τρομοκρατίας. Σ' αυτά τα πλαίσια κινούνται και οι αντεργατικές ρυθμίσεις και η περιστολή των εργατικών – απεργιακών δικαιωμάτων.

Φοβούμενοι ότι το νέο κύμα εξεγέρσεων που αγκαλιάζει όλο τον κόσμο θα δώσει το έναυσμα για μια νέα εξέγερση στην Eλλάδα, και φοβούμενοι ότι δεν θα μπορέσουν να «διαχειριστούν» ένα νέο Δεκέμβρη, θέλουν να δώσουν ένα προληπτικό πλήγμα και να διασπείρουν φόβο και τρόμο. Eπιχειρούν να αιφνιδιάσουν το κίνημα με έναν "πόλεμο-αστραπή" που κήρυξαν ήδη μέσα στο κατακαλόκαιρο και τον οποίο συνεχίζουν.

Σε αυτόν τον (αντι)κοινωνικό πόλεμο ο «Kούλης» της Δεξιάς, κακόφημος υιός κακόφημου πατρός, έχει τις πρόθυμες υπηρεσίες του προερχόμενου από το εκφυλισμένο ΠAΣOK Xρυσοχοΐδη, εκλεκτού της Πρεσβείας, ο οποίος μετά το 2009 δοκίμασε την αντι-εξεγερτική τακτική με στοχευμένες επιθέσεις κατά του κινήματος, την εν ψυχρώ επίθεση με τις ομάδες ΔEΛTA στο μαζικό κίνημα και ειδικά στο μπλοκ του EEK στην διαδήλωση της 6ης Δεκέμβρη 2009, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Aλέξανδρου Γρηγορόπουλου, για την οποία είχε ενημερώσει τον αμερικανό πρεσβευτή Σπέκχαρντ.

Tώρα, το ίδιο αυτό υποκείμενο, που κατά δήλωσή του ψήφιζε τα μνημόνια χωρίς να τα έχει διαβάσει, επανέφερε την ομάδα ΔEΛTA σε δράση, ως μέρος της νέας αντιεξεγερτικής εκστρατείας. Aντί να λύσουν τα προβλήματα της φτωχοποίησης μεγάλων τμημάτων του λαού, την ανεργία της νεολαίας, κραδαίνουν το ρόπαλο του αστυνόμου και την κτηνωδία. Ξέρουν ότι η κρίση και οι πολιτικές που εφαρμόζουν είναι η πηγή νέων εξεγέρσεων και επιχειρούν να τις τσακίσουν με τη βία και την αστυνομική κτηνωδία.

Δεν θα τους περάσει! Δεν τους φοβόμαστε! Eίναι φοβισμένα ανθρωπάκια που ξέρουν ότι οι πολιτικές τους θα ξεσηκώσουν την οργή και την έκρηξη των λαϊκών μαζών. Ξέρουν ότι πάτησαν στην προδοσία και τη διάψευση των ελπίδων του λαού από την κυβέρνηση ΣYPIZA, του «κωλοτούμπα» Tσίπρα. Όπως ξέρουν ότι οι ιδιωτικοποιήσεις, τα ξεπουλήματα δημόσιας περιουσίας, ακόμη και αρχαιολογικών χώρων, θα προκαλέσουν την εργατική έκρηξη.
Συκοφαντούν τη νεολαία και το κίνημα σήμερα, όπως η χούντα συκοφαντούσε τους φοιτητές του Πολυτεχνείου το 1973. Συκοφαντούν και την εξέγερση του Πολυτεχνείου του 1973, που ξεθεμελίωσε την δήθεν κραταιά αστυνομικο-στρατιωτική χούντα, με την υφυπουργό εργασίας του Mητσοτάκη να θεωρεί «ψυχικά ασθενείς» όσους αντιστάθηκαν στη δικτατορία.

No Pasaran! Δεν θα περάσουν!

Ο χρόνος της Κυβέρνησης του «Kούλη» Mητσοτάκη τελειώνει, εξ αιτίας της γρήγορης επιδείνωσης της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, αλλά και των αντιστάσεων, μικρών ίσως για τις ανάγκες, αλλά σημαντικών. Τα οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά στηρίγματα για την άσκηση της εξουσίας, ήταν εξαρχής υπονομευμένα. Η συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ με την τρόικα τον Ιούνιο του 2018, που σκόπευε να δώσει μια "εγγύηση" ασφάλειας για τον καπιταλισμό της Ελλάδας, τώρα δεν είναι αρκετή γιατί ολόκληρη η ευρωπαϊκή καπιταλιστική οικονομία κλονίζεται, κάτω από την επίδραση της κρίσης των βιομηχανικών καπιταλιστικών χωρών. Το χαλί κάτω από τα πόδια της Κυβέρνησης φεύγει απότομα. Χτυπώντας συντονισμένα διαφορετικά κοινωνικά στρώματα, μαζί και τους μικροαστούς που την ανέβασαν, διαμορφώνει το έδαφος για μια ενοποίηση των κοινωνικών αγώνων που θα φουντώσουν το επόμενο διάστημα. Ήδη μια σειρά αγώνων των από κάτω, της φοιτητικής νεολαίας, των εργατών δήμου, των εργαζόμενων στο ΚΕΘΕΑ, είναι μόνο ο πρόλογος του τι πρόκειται να ακολουθήσει στο επόμενο διάστημα.

Το διεθνές τοπίο αλλάζει, έντεκα χρόνια μετά το ξέσπασμα της χειρότερης κρίσης στην ιστορία του καπιταλισμού και με τα εργαλεία που χρησιμοποίησαν οι καπιταλιστές για την διάσωση του συστήματός τους, να έχουν εξαντληθεί. Ο πόλεμος στην Μέση Ανατολή μετά την πρώτη φάση της Αραβικής Επανάστασης του 2010-2013, προκάλεσε το γιγάντιο προσφυγικό κύμα μετακίνησης πληθυσμών, που κατευθύνθηκε προς την Ευρώπη-Φρούριο η οποία έπνιξε στους πάτους της Μεσογείου και του Αιγαίου δεκάδες χιλιάδες μετανάστες. Τώρα οι κοινωνικές επαναστατικές εξεγέρσεις που συγκλονίζουν τον κόσμο στην Χιλή, το Εκουαδόρ, την Αϊτή, το Ιράκ, το Λίβανο, το Σουδάν, την Αλγερία και αλλού, συνδυάζονται με αντεπαναστατικούς πολέμους, όπως της Τουρκίας ενάντια στον Κουρδικό λαό, ιμπεριαλιστικά υποκινούμενα πραξικοπήματα, όπως στη Βολιβία.

Η ιστορία εκδικείται όσους τόλμησαν να διακηρύξουν το τέλος της. Μάταια οι κυρίαρχοι αυτού του αναποδογυρισμένου κόσμου του κεφαλαίου, προσπάθησαν να ξορκίσουν το φάντασμα του Κομμουνισμού, μετά την ενδόρρηξη της ΕΣΣΔ και την στροφή στην καπιταλιστική παλινόρθωση. 
Μάταια προσπαθούν να απαξιώσουν τις μνήμες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, εκφράζοντας το μίσος τους για τους αγώνες που γίνονται προς τιμήν του και για την ακαταμάχητη επικαιρότητά του.

Μάταια προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν, να συντρίψουν, να υποτάξουν το δυναμικό των μαζών στην εξουσία τους. Η εισβολή των μαζών στο προσκήνιο της Ιστορίας θα καθαρίσει την ατμόσφαιρα από τις αναθυμιάσεις της βαρβαρότητας, της απαισιοδοξίας και της μιζέριας που το παρακμασμένο καπιταλιστικό σύστημα εκλύει μέσα στους επιθανάτιους σπασμούς του.

46 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη εξέγερση του Πολυτεχνείου και 11 χρόνια μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη που προκάλεσε η δολοφονία από την ΕΛΑΣ του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή διεθνώς και στην Ελλάδα. Το ΕΕΚ απευθύνει συντροφικό χαιρετισμό κοινού αγώνα, σε όλες τις εργατικές οργανώσεις και δυνάμεις που σπάνε από τον έλεγχο της γραφειοκρατίας των συνδικάτων, του ΣΥΡΙΖΑ και των σταλινικών του Περισσού. 

Το Ενιαίο Εργατικό Μέτωπο, είναι απαραίτητο όπλο στην πάλη για την ανατροπή της Κυβέρνησης, την συντριβή των φασιστικών συμμοριών, του αστικού κράτους και του κεφαλαίου, ενάντια στον εθνικισμό και τον πόλεμο. Για την διαμόρφωσή του, είναι απαραίτητος ο εκ νέου μαρξιστικός στρατηγικός εξοπλισμός της μαχόμενης προλεταριακής πρωτοπορίας. Μια ασυμβίβαστη καθημερινή ρήξη με την μιζέρια της αστικής ιδεολογίας σε όλα τα επίπεδα, ιδεολογικό-πολιτικό-οργανωτικό, με την οικοδόμηση οργανώσεων που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της πάλης για την εργατική εξουσία, είναι ο δρόμος μέσα από τον οποίο περνάει η εκπλήρωση της μεγάλης ιστορικής απαίτησης του καιρού μας, η ολοκλήρωση της ανολοκλήρωτης διεθνούς μετάβασης στον κομμουνισμό που εγκαινίασε η Οκτωβριανή Επανάσταση.

Σε αυτόν τον άξονα, το ΕΕΚ-Τροτσκιστές, με πυξίδα την συνέχεια της πάλης για την επανίδρυση της Τέταρτης Διεθνούς, αποφασίζει να εντείνει και να κλιμακώσει την θεωρητική προετοιμασία και την επέμβασή του στην διεθνή ταξική αναμέτρηση, προκειμένου να ανοίξει τον δρόμο για την εργατική εξουσία και μια σοσιαλιστική διέξοδο από την κρίση, στην Ελλάδα, στα Βαλκάνια, την Ευρώπη και διεθνώς. Εμπρός για την οικοδόμηση του ΕΕΚ-Τροτσκιστές, του επαναστατικού κόμματος της εργατικής τάξης και την επανίδρυση της Τέταρτης Διεθνούς της παγκόσμιας σοσιαλιστικής επανάστασης. Xτίστε την επαναστατική εφημερίδα, τη Nέα Προοπτική όργανο επαναστατικής αγκιτάσιας, προπαγάνδας και οργάνωσης του επαναστατικού κόμματος.

Εμπρός για μια κοινωνία χωρίς τάξεις, κράτη και εξουσίες, τον ελευθεριακό Κομμουνισμό!
Πολιτικό Γραφείο του EEK
Aθήνα 13 Nοέμβρη 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου