ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Θ. ΑΓΑΠΗΤΟ

Η Επιτροπή Ελέγχου δαπανών και εκλογικών παραβάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης επέβαλε το εξοντωτικό πρόστιμο των 50.000 Ευρώ (!), στον περιφερειακό σύμβουλο Θανάση Αγαπητό και στην περιφερειακή κίνηση Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά» με πρόσχημα 1 αφίσα και 2 πανό στις Σέρρες!!!.

Το εξοντωτικό πρόστιμο αφορά την υλοποίηση του αντιδραστικού Νόμου 3870/2010 σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται η ανάρτηση αφισών και πανό κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ενώ υποχρέωση καταβολής του προστίμου έχει ο υποψήφιος περιφερειάρχης ή δήμαρχος!!.

Οι διατάξεις αυτές είναι βαθιά αντιδημοκρατικές, καθώς οδηγούν ευθέως σε φίμωση και καταστολή κάθε ελεύθερης πολιτικής έκφρασης, ενώ τους επικεφαλής των συνδυασμών σε οικονομική καταστροφή και φυλακίσεις.

To ζήτημα είναι βαθιά πολιτικό. Οι συγκεκριμένες διατάξεις αποτελούν τμήμα ενός αντιδημοκρατικού οπλοστασίου που διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια για να επιβληθεί η βάρβαρη αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων, των περικοπών, των πλειστηριασμών, των ιδιωτικοποιήσεων, της φτώχιας.

Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί τρομοκρατική κλιμάκωση της επιβολής προστίμων στο Μ-Λ ΚΚΕ απ’ το δήμο Καλαμάτας για προεκλογική αφισοκόλληση που έκανε το ΚΚΕ(μ-λ), αλλά και αυτών σε βάρος παρατάξεων του ΚΚΕ και άλλων, παλαιότερα.

Οι οργανώσεις της αριστεράς που υπογράφουμε το παρόν κείμενο απαιτούμε:

• Την άμεση ακύρωση του εξοντωτικού προστίμου στον περιφερειακό σύμβουλο Θανάση Αγαπητό και στην «Ανταρσία στην Κεντ. Μακεδονία».

• Την κατάργηση των βαθιά αντιδημοκρατικών διατάξεων του Ν 3870 που καταστέλλουν την ελεύθερη πολιτική δράση στην προεκλογική περίοδο!!




1 ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΟΜΑΔΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ / ΣΤΡΙΩΝ

2 ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

3 ΑΡΑΝ, ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ

4 ΑΡΑΣ, ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

5 ΑΡΙΣ, ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

6 ΔΕΑ, ΔΙΕΘΝΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

7 ΕΕΚ, ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

8 ΕΚΚΕ

9 ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ –ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

10 ΚΚΕ (μ-λ)

11 ΚΟΚΚΙΝΟ ΝΗΜΑ

12 ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

13 Μ-Λ ΚΚΕ

14 ΝΑΡ, ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

15 ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

16 ΟΚΔΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

17 ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

18 ΣΕΚ, ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

19 ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

20 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

21 ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

1 σχόλιο:


  1. Να ακυρωθεί τώρα το εξοντωτικό – αντιδημοκρατικό πρόστιμο στην Περιφερειακή Κίνηση «Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία»

    Η ΟΚΔΕ καταγγέλλει την επιβολή του εξοντωτικού προστίμου των 50.000 ευρώ στην περιφερειακή κίνηση «Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά». Το πρωτοφανές αυτό πρόστιμο επέβαλλε στη συγκεκριμένη περιφερειακή κίνηση και στον εκλεγμένο της περιφερειακό σύμβουλο δάσκαλο Θανάση Αγαπητό, η Επιτροπή Έλεγχου Δαπανών και Εκλογικών Παρεμβάσεων, μετά από καταγγελία του Α.Τ. Σερρών για ανάρτηση 3 πανό την προεκλογική περίοδο.

    Η κίνηση αυτή επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά ότι η επαναφορά του δόγματος «νόμος και τάξη» και η επιβολή ενός στυγνού και ταξικού κράτους έκτακτης ανάγκης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη, πατώντας στα χνάρια των προκατόχων της του ΣΥΡΙΖΑ, χτίζει καθημερινά τις προϋποθέσεις για το τσάκισμα των εργατικών-λαϊκών αντιστάσεων που αναπόφευκτα θα προκύψουν απέναντι στην πολιτική της, η οποία χαρίζει τα πάντα στο κεφάλαιο μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε σύγχρονους δουλοπάροικους. Ο νέος ποινικός κώδικας, η κατάργηση του ασύλου, το φακέλωμα των συνδικάτων, η αλλαγή του τρόπου λήψης αποφάσεων για απεργία, είναι σημαντικά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση. Απαραίτητο συμπλήρωμα σε αυτά αποτελεί η επίθεση στις οργανώσεις και τα σχήματα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, είτε με την απ’ ευθείας καταστολή είτε με την οικονομική εξόντωση, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση.

    Τέτοιου είδους αποφάσεις δεν αφορούν μόνο τους άμεσα εμπλεκόμενους, αλλά ολόκληρο το εργατικό κίνημα. Είναι προκλητικό –πέραν όλων των άλλων- να τιμωρούνται οι αριστερές δημοτικές-περιφερειακές ή κάθε είδους συλλογικότητες με τέτοιο ρεβανσιστικό τρόπο, την ίδια στιγμή που οι κυρίαρχες αστικές πολιτικές δυνάμεις έχουν κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά και μετά από αυτήν, άπλετο τηλεοπτικό χρόνο (που μεταφράζεται σε χρήματα του ελληνικού λαού) για να εξαπολύουν το αντεργατικό τους μίσος, να διακηρύσσουν το μονόδρομο των μνημονίων και της ΕΕ, να εκβιάζουν με όλα τα μέσα την ψήφο μας ώστε να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο.

    Η ΟΚΔΕ δηλώνει τη συμπαράσταση της στην περιφερειακή κίνηση «Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία» και καλεί όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία να κάνουν το ίδιο, στην κατεύθυνση της οικοδόμησης ενός ταξικού μετώπου μαχητικής υπεράσπισης και διεύρυνσης των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή