ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Μεγάλη Αντιφασιστική Πορεία Στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης Για Της Γης Τους Κολασμένους

Γράφει η Κική Σταματόγιαννη

Η Νεάπολη όπως θα ’πρεπε να είναι. Να αντηχούν τα στενά και οι κεντρικοί δρόμοι της αντιφασιστικά συνθήματα, φωνές υπεράσπισης των μεταναστ(ρι)ών και των προσφύγων. Ενάντια σε κρατικές και ευρωπαϊκές πολιτικές που δολοφονούν. Ενάντια στις επαναπροωθήσεις προσφύγων. Ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Γεμάτοι οι δρόμοι με πανό, σημαίες, με ένα αποφασιστικό «ως εδώ». Ως εδώ με το ρατσιστικό μίσος, με τις κλιμακούμενες αντιδράσεις ‘αγανακτισμένων κατοίκων’, με τη θρασύδειλη φασιστική βία. Αυτό που έζησε η Νεάπολη το απόγευμα της Παρασκευής, 8 Νοέμβρη, ήταν μια μεγάλη συγκέντρωση και πορεία 1.000 ανθρώπων. Ίσως και παραπάνω. Από τις μαζικότερες και δυναμικότερες που έχουν γίνει τα τελευταία αρκετά χρόνια στην περιοχή. Στη Νεάπολη την πιο πυκνοκατοικημένη γειτονιά των Βαλκανίων, στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, με πολλούς μετανάστες και ανθρώπους της εργατικής τάξης.

Αφορμή στάθηκε η ρατσιστική-φασιστική επίθεση σε ένα 12χρονο παιδί από το Ιράν έξω από το σχολείο του. Ένα περιστατικό ακραίας βίας σε βάρος ενός μικρού μαθητή, που ταρακούνησε και ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά πολλών.

Ενώσεις εκπαιδευτικών και σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, πολιτικές οργανώσεις της αριστεράς, αναρχικές ομάδες, αντιρατσιστικές συλλογικότητες, η λοατκια+ συλλογικότητα Sylvia Rivera, δημοτικές παρατάξεις, φοιτήτριες, μαθητές, κάτοικοι της περιοχής.

Μόνο ειρωνεία μπορεί να θεωρηθεί η παρουσία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με πανό της κομματικής του νεολαίας. Ένα κόμμα που όσο ήταν κυβέρνηση ήταν υπεύθυνο για την υπογραφή της συνθήκης ΕΕ-Ελλάδας-Τουρκίας. Υπεύθυνο για τα κέντρα κράτησης και τις άθλιες συνθήκες, στις οποίες διαμένουν ακόμα και σήμερα χιλιάδες πρόσφυγες.

Εάν υπάρχει ένα θλιβερό σημείο, ήταν για άλλη μια φορά η διάσπαση μιας κινηματικής πορείας σε δύο κομμάτια. Ο φασιστικός αντίπαλος βρίσκεται έξω από εμάς. Στέκεται απέναντί μας και μας πολεμά με όλα τα όπλα του. Αν θέλουμε να τον τσακίσουμε, πρέπει να δώσουμε αυτόν τον αγώνα με όσο το δυνατόν μαζικότερους όρους και ενιαιομετωπική λογική.

Οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι. Μόνοι που δεν είναι μόνοι τους. Στεκόμαστε δίπλα τους και δίνουμε τη μάχη μαζί τους. 
Πηγή : Κόκκινη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου