ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

ΟΚΔΕ Σπάρτακος : Έξω Η Αστυνομία Από Τις Σχολές. Άσυλο Για Τους Αγώνες Του Λαού Και Της Νεολαίας.

Καταγγέλλουμε την εισβολή της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ στις 10-11/11/19

Την Κυριακή 10/11 η αστυνομία μαζί με την αντιτρομοκρατική μπούκαραν στην ΑΣΟΕΕ και άνοιξαν στέκια πολιτικών δυνάμεων, κατάσχεσαν ακόμα και έντυπο υλικό και πήραν γενετικό υλικό ώστε να σχηματιστεί δικογραφία εναντίον αγωνιστών φοιτητών. Σαν να μην έφτανε αυτό, η σύγκλητος της ΑΣΟΕΕ ανακοίνωσε lock out μέχρι τις 17 Νοέμβρη και άφησαν τα ΜΑΤ να φυλάνε την κλειστή σχολή.

Σε απάντηση όλων αυτών φοιτητές και φοιτήτριες από την ΑΣΟΕΕ και άλλες σχολές συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πλ. Βικτωρίας στις 11:00 με σκοπό να σπάσουν το lock out και να μπουν μέσα να κάνουν Γενική Συνέλευση ενόψει του εορτασμού της 17 Νοέμβρη, να ανοίξουν δηλαδή την σχολή στους φοιτητές της. Η πορεία κατάφερε να ανοίξει την πύλη της σχολής, επί της Πατησίων και μπήκε στο προαύλιο. Εκείνη την στιγμή τελείως απρόκλητα (σε αντίθεση με ό,τι γράφεται σε συστημικά ΜΜΕ) τα ΜΑΤ, αφού πρώτα έδιωξαν όσο κόσμο δεν πρόφτασε να μπει μέσα και αφού έριξε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης στον συγκεντρωμένο κόσμο στο προαύλιο, εισέβαλαν στο χώρο του ασύλου.

Αυτή η προκλητική στάση της κυβέρνησης και της αστυνομίας λίγες μέρες πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου κινείται ενάντια στο κίνημα της νεολαίας και των εργαζομένων συνολικά. Θέλουν να τσακίσουν την ιστορική μνήμη του λαϊκού κινήματος, τα κεκτημένα του και τις αγωνιστικές διαθέσεις που έχουν φανεί από τις πρώτες κιόλας μέρες της διακυβέρνησης της Ν.Δ. Θέλουν να τελειώνουν με το άσυλο των αγώνων και το φοιτητικό κίνημα που από το 1973 μέχρι σήμερα αποδεικνύει ότι μπορεί να είναι ο πυροδότης για μεγάλες κινητοποιήσεις και ευρύτερες κοινωνικές αντιστάσεις.

Δεν τα κατάφεραν όμως και ούτε πρόκειται να καταφέρουν. Παρά το γεγονός ότι η αστυνομία έκανε προσαγωγές και συλλήψεις, τρομοκράτησε και επιτέθηκε σε όποιον βρέθηκε έξω από την σχολή για να διαμαρτυρηθεί για τον εγκλωβισμό των περίπου εκατό φοιτητών μέσα στην ΑΣΟΕΕ, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή. Το κάλεσμα των φοιτητών είχε ως αποτέλεσμα, μέσα σε μία ώρα, να συγκεντρωθούν εκατοντάδες κόσμου στην Πατησιών σε ένδειξη αλληλεγγύης, καταγγέλλοντας την επίθεση της αστυνομίας και προασπίζοντας το άσυλο. Η πίεση του κόσμου είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσει η αστυνομία και οι φοιτητές να αποχωρήσουν ασφαλείς.

Η επίθεση αυτή δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Κατεβαίνουνε στον δρόμο για να καταγγελθεί η εισβολή στο άσυλο και η κυβέρνηση η ίδια.

Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι όλοι και όλες που έχουν προσαχθεί και συλληφθεί.

Όλοι/ες στις 18.00 στα Προπύλαια!

Όλοι/ες αύριο 12/11/2019,11.30πμ, Ευελπίδων, κτίριο 16

Όλοι/ες στην πορεία του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη. Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα.

ΟΚΔΕ-Σπάρτακος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου