ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

ΟΚΔΕ Σπάρτακος : Το Πολυτεχνείο Έμπνευση Των Αγώνων Του Σήμερα

Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου έρχεται σε ένα καινούργιο πολιτικό σκηνικό. Από τη μία, η κυβέρνηση της ΝΔ, του βασικού αστικού πυλώνα εξουσίας στη χώρα, έχει βάλει για τα καλά μπροστά την προεκλογική της ατζέντα. Νέες φοροελαφρύνσεις για το κεφάλαιο, νέες αντιαπεργιακές και αντισυνδικαλιστικές μεταρρυθμίσεις, νέα κρατικές ρατσιστικές εκστρατείες, νέες επιθέσεις στην εκπαίδευση και βασικά η όξυνση της καταστολής σύμφωνα με το δόγμα “νόμος και τάξη” επιστρατεύονται προκειμένου να γίνει πράξη η περιβόητη διακηρυγμένη “επιστροφή στην κανονικότητα”.

Από την άλλη, η νεολαία, αλλά και σημαντικά κομμάτια των εργαζομένων, δείχνουν αυξημένη διάθεση να μην υποταχτούν σε αυτή την κανονικότητα. Οι μεγαλειώδεις πορείες για τον Ζακ και τον Παύλο Φύσσα, οι πρωτόγνωρες σε χαρακτήρα και μαζικότητα κινητοποιήσεις ενάντια στην κλιματική αλλαγή και οι σημαντικές απεργίες παρά και ενάντια στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία έδωσαν τη σκυτάλη σε ένα νέο φοιτητικό κίνημα, που ξαναβγαίνει μαζικά στο δρόμο, υψώνει αναχώματα στα αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια και υπερασπίζεται την κομβικής σημασίας κατάκτηση του Ασύλου ενάντια στη λυσσαλέα εκστρατεία της κυβέρνησης να ξεμπερδεύει μαζί του.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ένας εσμός από συνεπείς εκπροσώπους του κεφαλαίου, ακροδεξιούς μαχαιροβγάλτες και τυχάρπαστους απατεώνες, αποδύεται στον ύψιστο αγώνα να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία που βγαίνει στο δρόμο, με την ίδρυση νέων κατασταλτικών ομάδων, την εκκένωση χώρων που φιλοξενούσαν προσφυγικές οικογένειες, τις αστυνομικές επιθέσεις εναντίον διαδηλώσεων. Αποκορύφωμα η εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ, με αποτέλεσμα τραυματισμούς και συλλήψεις, κίνηση που, λίγες μέρες πριν τη 17η Νοέμβρη δημιουργεί προφανείς συνειρμούς και της έχει ήδη γυρίσει μπούμερανγκ.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν τρομοκρατούμαστε όμως τόσο εύκολα. 46 χρόνια μετά τις ηρωικές μέρες και νύχτες του Πολυτεχνείου, την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης μετά την κατοχή και τον εμφύλιο στη χώρα, συνεχίζουμε να τιμούμε το παράδειγμά τους.

Το παράδειγμα του αγώνα ενάντια στη Χούντα, που συνεχίζεται σήμερα στον αγώνα ενάντια στους φασίστες και το ρατσισμό. Η ήττα και διάλυση της Χρυσής Αυγής ήταν δική μας νίκη και όχι κάποια παραχώρηση κάποιου “δημοκρατικού” κράτους. Ο αγώνας σήμερα για ανοιχτά σύνορα για όσους-ες το επιθυμούν να μείνουν στη χώρα είναι η καλύτερη δικαίωση των αγώνων του Πολυτεχνείου.

Το παράδειγμα του αγώνα ενάντια στο αστυνομικό κράτος και τους χαφιέδες που συνεχίζεται σήμερα στον αγώνα για τις πολιτικές, συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα δικαιώματα, για την υπεράσπιση και επέκταση του Ασύλου.

Το παράδειγμα του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα που συνεχίζεται σήμερα στον αγώνα ενάντια στην επεκτατικότητα του ελληνικού κράτους σε Βαλκάνια και Μέση Ανατολή και το μοίρασμα των ΑΟΖ για χάρη μιας χόυφτας επιχειρηματιών, ενάντια στη λειτουργία ΝΑΤΟϊκών βάσεων-ορμητηρίων θανάτου, ενάντια στις πολεμικές λεηλασίες ολόκληρων περιοχών του πλανήτη και υπέρ του δικαιώματος αυτοδιάθεσης όλων των καταπιεσμένων λαών.

Το παράδειγμα του αγώνα ενάντια σε μια “κυβέρνηση” πιστό υπηρέτη των εργολάβων και των εφοπλιστών που συνεχίζεται σήμερα στον αγώνα ενάντια στις εξορύξεις πετρελαίου και άνθρακα, τη λεηλασία της φύσης και των ζωών μας.

Tο παράδειγμα του αγώνα που αυτοοργανώνεται και αμφισβητεί το “ρεαλισμό” της ρεφορμιστικής αριστεράς, που ενάντια στις δήθεν ομαλές δημοκρατικές λύσεις και την εθνική ενότητα, πραγματοποιεί την ενότητα όλων των εκμεταλλευόμενων, καταπιεζόμενων και αγωνιζόμενων στρωμάτων.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία γνωρίζουν πολύ καλά και την υποκρισία του αντιπολιτευτικού πλέον ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του οποίου αγωνιούν να μας αποδείξουν τις δημοκρατικές τους ευαισθησίες. Δεν ξεχνάμε τα τεθωρακισμένα του περσινού Πολυτεχνείου, τις δικές τους αστυνομικές εκκενώσεις προσφυγικών χώρων, την παροιμιώδη καθυστέρηση της δίκης της ΧΑ, την δημιουργία νέων νατοϊκών βάσεων.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία διαλέγουμε ξανά το δρόμο του Νοέμβρη.

- Διαδηλώνουμε ακόμα και απαιτούμε ψωμί-παιδεία-ελευθερία. Διαδηλώνουμε ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό.

- Διαδηλώνουμε για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλες και για όλους, χωρίς ταξικούς φραγμούς.

- Διαδηλώνουμε για την ελευθερία και το δικαίωμά μας στην διαφορετικότητα, ενάντια στους «νοικοκυραίους», την «τάξη και την ασφάλεια».

- Διαδηλώνουμε για την ειρήνη ενάντια στους πολέμους και τον εθνικισμό μαζί με τα ταξικά μας αδέρφια σε Αλβανία, Τουρκία, Μακεδονία.

- Διαδηλώνουμε ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την επέκταση των ΝΑΤΟϊκών βάσεων.

- Διαδηλώνουμε για ανοιχτά σύνορα για όλους, μετανάστες και πρόσφυγες.

- Διαδηλώνουμε με όλους και για όλους της γης τους κολασμένους ενάντια στο σύστημα που γεννά την αδικία και την καταπίεση και στους ντόπιους και διεθνείς εκπροσώπους του.


Όλες και όλοι στο 3ήμερο του Πολυτεχνείου

Όλες και όλοι στην πορεία την Κυριακή 3μμ, πλατεία Κλαυθμώνος
ΟΚΔΕ  Σπάρτακος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου