ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

ΚΚΕ(μ-λ) | Κάτω Τα Αντιδραστικά Τελεσίγραφα! Μαζική Λαϊκή Πάλη Ενάντια Στη Φασιστικοποίηση!

Το τελεσίγραφο διορίας 15 ημερών που έδωσε το υπουργείο «προστασίας του πολίτη» για την εκκένωση των κατειλημμένων κτηρίων ανά τη χώρα, με ειδική στόχευση σε αυτά όπου διαμένουν μετανάστες και πρόσφυγες αλλά και πολιτικά στέκια, αποτελεί πρόκληση για τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού και της νεολαίας. Σαν άλλος σερίφης στην άγρια Δύση, ο Χρυσοχοΐδης απειλεί με επιδρομές όσους δεν υποταχθούν, που θα αποτελέσουν συνέχεια αυτών που πραγματοποιήθηκαν πριν μερικούς μήνες, καθώς και πέρσι με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται πως η ΝΔ θέλει να εντείνει ακόμα περισσότερο τις επιδρομές αυτές και να σύρει ξανά πρόσφυγες και μετανάστες μέσα σε κλούβες, οδηγώντας τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Είναι φανερό πως ενόψει της 6ης Δεκέμβρη η κυβέρνηση εντείνει την τρομοκρατία και την καταστολή, ενεργοποιώντας όλους τους μηχανισμούς της. Εκκενώσεις καταλήψεων και αντιπροσφυγική υστερία, έφοδοι σε σπίτια και απαγωγές διαδηλωτών, δίκες αγωνιστών, παρακολουθήσεις οργανώσεων με κοριούς και κάμερες και άγρια καταστολή σε όποιον αγωνίζεται για το δίκιο του, τη νεολαία, τους εργαζομένους, συνολικά το εργατικό-λαϊκό κίνημα. Θέλει να δείξει πως όποιος δεν συμμορφωθεί με το δόγμα «νόμος και τάξη», θα διώκεται και θα χτυπιέται ανελέητα.

Μπροστά μας ξεδιπλώνεται σε όλο της το μεγαλείο η πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής. Αυτό εκφράζεται με την κατάργηση του ασύλου, την παρέμβαση του κράτους στα σωματεία, τις νέες αντιδραστικές ποινικές διατάξεις, τα λοκ άουτ σχολών και την καταστολή. Το σύστημα της εκμετάλλευσης θωρακίζεται απέναντι στις λαϊκές αντιδράσεις, για να προστατέψει την πολιτική κατεδάφισης των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων των μαζών και την κατεύθυνση ξεπουλήματος της χώρας στους ιμπεριαλιστές. Η εργατική τάξη, ο λαός και η νεολαία πρέπει να χτίσουν τους δικούς τους όρους αντίστασης και απάντησης απέναντί σε αυτήν την πολιτική.

Στόχος των τελεσιγράφων και της νέας κατασταλτικής επιχείρησης απέναντι στις καταλήψεις δεν είναι άλλος από το να σταλεί σε μαζική κλίμακα μήνυμα τρομοκράτησης και υποταγής, καθώς και να αναβαθμιστεί η αντιδραστική επίθεση ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες! Στην κατεύθυνση αυτή, αξιοποιούνται προφανώς και τα πολιτικά αδιέξοδα του χώρου της αναρχίας και αυτονομίας, οι αυταπάτες του για τη δυνατότητα ύπαρξης «νησίδων ελευθερίας και ισότητας» μέσα στον καπιταλισμό. Κινούμενος στη σφαίρα των φαντασιώσεών του αυτών, μακριά από τον λαό και τη νεολαία, ο χώρος αυτός -και όσοι τον συνέδραμαν στις αυταπάτες-, όχι μόνο δεν μπόρεσε να δημιουργήσει όρους μαζικής λαϊκής αλληλεγγύης, άλλα άφησε έκθετους τους πρόσφυγες και μετανάστες καθώς και τα μέλη πολιτικών συλλογικοτήτων απέναντι στις επιθέσεις του αστικού κράτους. Ανεξαρτήτως, όμως, της πολιτικής αυτής κριτικής, τα τελεσίγραφα δεν πρέπει να γίνουν ανεκτά! Οι απειλές της κυβέρνησης πρέπει να εμποδιστούν από ένα λαϊκό τείχος αλληλεγγύης σε συλλογικότητες, πρόσφυγες και μετανάστες!

Είναι πιο αναγκαία από ποτέ η μαζική λαϊκή οργάνωση και πάλη ενάντια στη φασιστικοποίηση. Απαιτούνται άμεσες πολιτικές απαντήσεις από την αριστερά στα μέτωπα της κρατικής τρομοκρατίας και της επίθεσης στις δημοκρατικές ελευθερίες. Εξίσου αναγκαία είναι και η υπεράσπιση των προσφύγων και μεταναστών και δεν υπάρχει καλύτερος όρος για αυτό από την ανάπτυξη αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος ενάντια στις αιτίες που γεννούν τα προσφυγικά καραβάνια, καθώς και κοινών αγώνων ντόπιων και προσφύγων-μεταναστών το δικαίωμα στην περίθαλψη, τη δουλειά, τις σπουδές, τη ζωή.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου