ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

ΟΚΔΕ : Πολυτεχνείο 2019: Με τη Σημαία του Νοέμβρη, με Ταξικούς αγώνες. 17/11 όλοι στις Διαδηλώσεις

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στους 4 μήνες διακυβέρνησής της η κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζει με γρήγορους ρυθμούς την ακραία νεοφιλελεύθερη, μνημονιακή πολιτική της. Όλα αυτά πάνω στο έδαφος που έστρωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που χτύπησε σκληρά το εργατικό κίνημα στο όνομα δήθεν της «Αριστεράς», σπέρνοντας τεράστια σύγχυση. Η πολιτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά τις εκλογές, δημιούργησε ένα ακόμα μνημονιακό κοινοβούλιο, που μόνο δεινά μπορεί να φέρει για τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Παρά τα ασύστολα ψέματά τους για «έξοδο από τα μνημόνια», «επιστροφή στην κανονικότητα» κ.α., η χώρα παραμένει σε καθεστώς μνημονίων διαρκείας και αυστηρής επιτήρησης από τους δανειστές. Τα τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα παραμένουν, στραγγαλίζοντας την κοινωνία και την οικονομία, το χρέος αυξάνεται ακόμα περισσότερο, ειδικά μετά την «επιστροφή στις αγορές». Παρά τα σχεδόν 10 χρόνια μνημονίων, η κρίση του ελληνικού καπιταλισμού συνεχίζεται (κατάρρευση βιομηχανίας, απουσία επενδύσεων, συρρίκνωση παραγωγικού ιστού, έκρηξη χρεών κοκ), χωρίς ορατή διέξοδο, φέρνοντας νέα σοκ φτώχειας και εξαθλίωσης. Ειδικά όσο μεγαλώνει η παγκόσμια αστάθεια, πυκνώνουν τα σημάδια μιας νέας όξυνσης της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται με φόρα πάνω στα συντρίμμια που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ να χτυπήσει ακόμα περισσότερο τα δικαιώματά μας και να τα δώσει όλα στο κεφάλαιο και τους εργοδότες. Τα πρώτα δείγματα με την κατάργηση του ασύλου, το αντεργατικό «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο και τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα δείχνουν τι θα ακολουθήσει. Σε αυτή τη κατεύθυνση κινείται και ο προϋπολογισμός. Το σκληρό αντεργατικό κυβερνητικό πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Πλήθος αντεργατικών – αντισυνδικαλιστικών μέτρων. Με ταφόπλακα στις Συλλογικές Συμβάσεις, χτύπημα στον συνδικαλισμό και την Απεργία, θεσμοθέτηση της απλήρωτης εργασίας, ενίσχυση της μερικής απασχόλησης, μείωση στα πρόστιμα προς τους εργοδότες για την αδήλωτη εργασία και ενίσχυση κάθε μορφής εργοδοτικής αυθαιρεσίας – ασυδοσίας.
  • Νέο ασφαλιστικό. Με ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, νέες μειώσεις σε συντάξεις και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις. ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ διαλύονται και ιδιωτικοποιούνται μαζί τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και τα οδικά δίκτυα αφήνοντας στην ουσία τη χώρα χωρίς υποδομές. Σειρά μετά από αυτά παίρνουν το νερό, τα νοσοκομεία, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια!
  • Νέο φορολογικό νομοσχέδιο με μείωση φόρων για το κεφάλαιο και τις επιχειρήσεις και νέα φορολογικά βάρη για τους εργαζόμενους αφού στον προϋπολογισμό προβλέπεται αύξηση εσόδων από φόρους 0,5 δις ευρώ!
  • Νέα μέτρα ενίσχυσης των τραπεζών και funds. Με ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων, δήμευση περιουσιών των εργατικών-λαϊκών στρωμάτων, πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.
  • Αλλαγές στην Δημόσια Εκπαίδευση. Με νέο νόμο πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες που οδηγούν στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της.
  • Καταστολή – ενίσχυση του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης. Με ενίσχυση των δυνάμεων καταστολής, νέο ποινικό κώδικα, κατάργηση του ασύλου, εκκένωση καταλήψεων, ποινικοποίηση των διαδηλώσεων και κάθε μορφής διαμαρτυρίας.
  • Ενίσχυση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Δυσκολεύοντας την απόκτηση ασύλου και χαρτιών. Με καταστολή των προσφύγων, απελάσεις, κλειστά στρατόπεδα συγκέντρωσης κ.α.
  • Προσέλκυση «επενδύσεων». Δίνοντας «γη και ύδωρ» στο κεφάλαιο με νέες διευκολύνσεις και παραχωρήσεις, καταστρέφοντας την οικονομία.

Παράλληλα το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης γίνεται ακόμα πιο στυγνό. Με απειλή νέων απολύσεων, με αγορά εργασίας ζούγκλα, τον εργαζόμενο έρμαιο των εργοδοτών. Με μισθούς φιλοδωρήματα, χωρίς ωράριο ή συλλογική σύμβαση, με τους εργοδότες να τραμπουκίζουν με κάθε μορφής βία και το όπλο των ψευδομηνύσεων και των δικαστηρίων! Με μέτρα που δυσκολεύουν τη συλλογική οργάνωση και την πάλη των εργαζομένων. Προσπαθούν να επιβάλουν παντού τη χούντα της αγοράς (ανταγωνισμός, αξιολόγηση, διευθυντικό δικαίωμα, ενοχοποίηση των εργαζομένων κ.α.) και την συκοφάντηση/ποινικοποίηση των αξιών του εργατικού κινήματος (αλληλεγγύη, συλλογικότητα, οργάνωση, εργατική δημοκρατία) για να μας οδηγήσουν στην υποταγή και την δουλοποίηση.

Τα δίνουν όλα στους Ιμπεριαλιστές. Φέρνουν τον κίνδυνο του πολέμου

Το ταξίδι του Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και η επίσκεψη του Υπ. Εξωτερικών Μ. Πομπέο ανοίγουν επικίνδυνη προοπτική για τον ελληνικό λαό. Προσδένουν την χώρα στα συμφέροντα και στα φιλοπόλεμα σχέδια των ιμπεριαλιστών, στην περιοχή. Τα σχέδια αυτά περιλαμβάνουν α) Τη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA), β) την αναβάθμιση και επέκταση της αμερικανικής βάσης στη Σούδα και τη δημιουργία αμερικανικών βάσεων σε Λάρισα, Στεφανοβίκι, Αλεξανδρούπολη κ.ά.

Αυτά μαζί με ένα πολυδάπανο πρόγραμμα εξοπλισμών με αγορά αμερικανικών οπλικών συστημάτων, υπερσύγχρονων F35, φρεγατών κ.α. Υποτίθεται για να διασφαλίσουν την υπεροπλία της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο. Το δόγμα «να γίνουμε αστακοί» και ο «εξ ανατολών κίνδυνος» πάει χέρι-χέρι με τον σκληρό και αντιδραστικό πρόγραμμα στα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα.

Καμιά υποταγή στην ελληνική αστική τάξη και στα «εθνικά συμφέροντα». Με αυτούς που αρπάζουν μισθούς και συντάξεις, την δημόσια περιουσία και τα σπίτια μας, που καταργούν τα δικαιώματά μας, δεν έχουμε κοινά συμφέροντα και δεν θα μας προστατέψουν από κανέναν κίνδυνο. Αυτοί είναι ο κίνδυνος! Δεν θα γίνουμε κρέας στα κανόνια τους, δεν θα θυσιαστούμε για τα κέρδη τους!

Ενότητα & Αγώνας Παντού – Να ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας

Το εργατικό κίνημα βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση που επιδεινώνεται από την κρίση στο συνδικαλιστικό κίνημα, με κύρια ευθύνη της αστικοποιημένης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας (ΠΑΣΚΕ–ΔΑΚΕ–ΣΥΡΙΖΑ) αλλά και των αριστερών δυνάμεων. Η επανεμφάνιση διαλυτικών και εκφυλιστικών φαινομένων (νοθεία, βία, διορισμένες διοικήσεις κ.λπ.) στη ΓΣΕΕ και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, έχει οδηγήσει σε παράλυση. Συνυπεύθυνο και το ΠΑΜΕ, που καλλιεργεί συστηματικά τη διαίρεση του εργατικού κινήματος και έχει σχεδόν παραλύσει όλες τις διαδικασίες. Με τη βρώμικη πολιτική του, συναγωνίζεται την αστικοποιημένη γραφειοκρατία, εμπλέκει όλο και πιο πολύ την αστική δικαιοσύνη και το κράτος στις συνδικαλιστικές διεργασίες, πράγμα πολύ επικίνδυνο για τα συμφέροντα των εργαζομένων. Πρέπει να ενισχύσουμε, να δυναμώσουμε, να ενώσουμε τους σημερινούς αγώνες. Ενάντια σε κάθε τεχνητή διαίρεση. Να ξεριζώσουμε κάθε εκφυλιστικό φαινόμενο από τις γραμμές του κινήματος. Με επιτροπές και συνελεύσεις, προετοιμάζοντας έναν νέο κύκλο μαζικών και μαχητικών αγώνων. Οι τεράστιες διαδηλώσεις και απεργίες σε Χιλή και Καταλονία, οι αγώνες και εξεγέρσεις σε πολλές χώρες στον κόσμο (Αλγερία, Εκουαδόρ, Λίβανος κ.α.) μας δείχνουν το δρόμο.

Για την Ενότητα και Αντεπίθεση του εργατικού κινήματος!

Μόνο πραγματικό συμφέρον μας η υπεράσπιση και επέκταση των εργατικών, κοινωνικών, συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων μας. Για να γίνει αυτό, πρέπει να βάλουμε τέλος στην αδράνεια και αναμονή, στην απόγνωση και ματαιότητα όπου θέλουν να βουλιάξουμε. Να προχωρήσουμε στην οργάνωσή μας παντού. Για ένα νέο γύρο αγώνων, που θα προωθήσει την ενότητα και ανασυγκρότηση–ανασύνθεση του εργατικού κινήματος, θα γκρεμίσει το καθεστώς των Μνημονίων και τις δυνάμεις που τα εφάρμοσαν. Που θα βάλει τις βάσεις για μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων, τη μόνη δύναμη που μπορεί να εφαρμόσει ένα «αντίστροφο μνημόνιο» σε όλους αυτούς που μας οδήγησαν στην καταστροφή. Η ΟΚΔΕ καλεί τους εργαζόμενους, νέους, αγωνιστές σ’ αυτή την πορεία, που είναι δύσκολη αλλά η μόνη που αξίζει να στρατευθούμε. Στον δρόμο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, με μαχητικούς αγώνες. Για να επιβάλλουμε τις δικές μας λύσεις. Για να ανοίξει ο δρόμος για μια ριζικά άλλη οικονομία και κοινωνία, δημοκρατική, ριζοσπαστική, Σοσιαλιστική.
  • Κάτω τα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα
  • Κάτω τα μνημόνια διαρκείας – Διαγραφή του χρέους – Έξω από Ευρώ/ΕΕ
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Εθνικοποιήσεις χωρίς αποζημίωση με εργατικό έλεγχο
  • Ενάντια σε πόλεμο και ιμπεριαλισμό. Διεθνισμός εργατών και λαών. Έξω ΝΑΤΟ-βάσεις. Όχι στους εξοπλισμούς και τη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA). Κάτω ο αντιδραστικός άξονας με Ισραήλ–Αίγυπτο–Κύπρο
  • Άσυλο σε μετανάστες και πρόσφυγες. Σύνορα ανοιχτά, με ελεύθερη, οργανωμένη και ασφαλή μετακίνηση. Κάτω η ρατσιστική συμφωνία ΕΕ–Τουρκίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου