ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ...Τίποτα Δεν Τελείωσε...

 ΠΑΝΘΗΡΑΣ *29

46 χρόνια από το Πολυτεχνείου του 1973, με την επάνοδο στην κυβέρνηση της ΝΔ που με το "επιτελικό κράτος έκτακτης ανάγκης" και με ακροδεξιά ατζέντα προσπαθεί να επιβάλλει την πολιτική της σε εργαζόμενους και νεολαία. Η επίδειξη αυταρχισμού και καταστολής απέναντι στο φοιτητικό κίνημα είναι η επιλογή της γνωρίζοντας ότι η πολιτική της θα έρθει αντιμέτωπη και με την εργαζόμενη πλειονότητα.



Το φοιτητικό κίνημα βγήκε στο προσκήνιο απέναντι στο νόμο - πλαίσιο της Κεραμέως και για την υπεράσπιση του ασύλου. Δίνει κουράγιο και ελπίδα σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας που πλήττονται από την καπιταλιστική κρίση. Όμως η ριζοσπαστική πτέρυγα του πρέπει να ενοποίηση τον κατακερματισμό και να βαθύνει την πολιτικοποίηση του κινήματος. 

Η ακροδεξιά που καθοδηγεί την ΝΔ σε όλα τα μέτωπα (εργασιακό, προσφυγικό, νεολαία κ.α.), μαζί με το βάθος της καπιταλιστικής κρίσης, θα οδηγήσει σε αντιστάσεις και αγώνες. Όμως τα μέτωπα των αγώνων που θα διαδραματιστούν, παρά και ενάντια στην συνδικαλιστική γραφειοκρατία, πρέπει να είναι από τα κάτω, που μαζί με τις εμπειρίες των προηγούμενων αγώνων να είναι ελπιδοφόροι.

Οι αγώνες πρέπει να έχουν ανατρεπτικό περιεχόμενο και κυρίως σχέδιο και οργάνωση.

Η εκλογική νίκη της ΝΔ που ήρθε από τα μικρομεσαία στρώματα, γρήγορα και αυτοί θα διαψευστούν από τις φορολογικές ελαφρύνσεις που τους έταξε. Η ελπίδα είναι μόνο στο μαζικό εργατικό και νεολαιστικό κίνημα που με πρόγραμμα στόχων - ανατροπής, οργάνωση από τα κάτω μπορεί και πρέπει να ανατρέψει την αστική πολιτική.

46 χρόνια από το Πολυτεχνείο του 1973...τίποτα δεν τελείωσε, όλα συνεχίζονται για την απελευθέρωση της τάξης μας από την εκμετάλλευση, αλλοτρίωση της καπιταλιστική κοινωνίας με στόχο τον ελευθεριακό κομμουνισμό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου