ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

ΠΟΣΠΕΡΤ / Να Παραιτηθεί Ο Ζούλας Για Το «Μαύρο» Στη Συνέντευξη Τύπου Για τα Τέμπη

 

Το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων της ΕΡΤ ζητεί την άμεση παραίτηση των Ζούλα - Καφαράκη για το «άνευ προηγουμένου “ξεχαρβάλωμα” του ενημερωτικού τομέα»

 

Την «άμεση παραίτηση» του προέδρου της ΕΡΤ, Κωνσταντίνου Ζούλα και του Γενικού Δ/ντή  Ενημέρωσης, Φώτη Καφαράκη, ζητεί η ΠΟΣΠΕΡΤ με αφορμή την πλήρη αποσιώπηση της δημόσιας τηλεόρασης αναφορικά με τη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησαν στα γραφεία του ΔΣΑ οι συγγενείς των θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στη δημόσια τηλεόραση χαρακτηρίζει τους Ζούλα και Καφαράκη ως «απόλυτα υπεύθυνους για το άνευ προηγουμένου “ξεχαρβάλωμα” του ενημερωτικού τομέα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης».

«Δηλώνουμε ανεπιφύλακτα ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στεκόμαστε δίπλα τους και συνυπογράφουμε την αναφορά - καταγγελία του συλλόγου «Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών 28-2-2023», τονίζει η ΠΟΣΠΕΡΤ προσθέτοντας για τους επικεφαλής της ΕΡΤ ότι «εάν δεν έχουν την ευθιξία να παραιτηθούν, ζητάμε από τον υφυπουργό κ. Μαρινάκη και τον πρωθυπουργό, να τους αποπέμψουν, αποδεικνύοντας ότι δεν είναι οι εντολείς τους».

Υπενθυμίζεται ότι η νωρίτερα, η μητέρα θύματος των Τεμπών Μαρία Καρυστιανού με ανάρτησή της στο facebook δημοσίευσε αναφορά - καταγγελία του συλλόγου «Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών 28-2-2023» η οποία χαρακτηρίζει το «μαύρο» της δημόσιας τηλεόρασης στη συνέντευξη Τύπου ως «ημέρα ντροπής» για την ανεξαρτησία του Τύπου «σε μία χώρα που βρίσκεται υπό επιτήρηση για την κατάλυση του κράτους δικαίου».

Η πρόεδρος του Συλλόγου «ΤΕΜΠΗ 28-2-2023», εξαπέλυσε παράλληλα σφοδρή επίθεση στο πρόεδρο της ΕΡΤ Κωνσταντίνο Ζούλα καταλογίζοντάς του βαριές κατηγορίες για λογοκρισία, μεροληψία, κατάχρηση εξουσίας και εξυπηρέτηση πολιτικών συμφερόντων.

Η ίδια τονίζοντας ότι οι συγγενείς των θυμάτων περιμένουν απαντήσεις από τη δημόσια τηλεόραση ξεκαθαρίζει ότι οι ίδιοι επιφυλάσσονται για κάθε νόμιμο δικαίωμα τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ:

«Ζητάμε την άμεση παραίτηση του Προέδρου της ΕΡΤ κ. Ζούλα και του Γενικού Δ/ντή  Eνημέρωσης κ. Καφαράκη οι οποίοι είναι οι απόλυτα υπεύθυνοι για το άνευ προηγουμένου «ξεχαρβάλωμα» του Ενημερωτικού Τομέα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Δηλώνουμε ανεπιφύλακτα ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στεκόμαστε δίπλα τους και συνυπογράφουμε την αναφορά - καταγγελία του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΤΟΜΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ  ΤΕΜΠΩΝ 28-2-2023.

Εάν δεν έχουν την ευθιξία να παραιτηθούν, ζητάμε από τον Υφυπουργό κ. Μαρινάκη και τον Πρωθυπουργό, να τους αποπέμψουν, αποδεικνύοντας ότι δεν είναι οι εντολείς τους».

Πηγή : Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου