ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Ένα Επαναστατικό Κίνημα Συγκλονίζει Την Κένυα - ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

 Ηλίας Κυρούσης


Μεγάλα γεγονότα συγκλονίζουν την Κένυα. Ένα μαζικό επαναστατικό κίνημα ξέσπασε στη χώρα με αφορμή την προσπάθεια της κυβέρνησης του Γουίλιαμ Ρούτο – ενός πιστού υπηρέτη των ΗΠΑ –  να επιβάλλει ένα αβάσταχτο φορολογικό νομοσχέδιο στους εργαζόμενους και τους φτωχούς της χώρας για να μπορέσει να πληρώσει τα ληστρικά δάνεια στους ιμπεριαλιστές.

Πριν από μερικούς μήνες φαινόταν ότι η χώρα οδεύει προς τη χρεοκοπία. Αλλά χάρη σε μια πώληση ομολόγων 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Φεβρουάριο, η κυβέρνηση κατάφερε, την τελευταία στιγμή, να συγκεντρώσει αρκετά χρήματα για να αποφύγει την αθέτηση πληρωμών στους δανειστές.

Βουλευτικές Εκλογές Στη Γαλλία : Να Καταψηφιστεί Η Δεξιά Και Ακροδεξιά! Να Προετοιμαστούμε Για Ταξικό Πόλεμο!

 

 Το γαλλικό τμήμα της Επαναστατικής Κομμουνιστικής Διεθνούς (RCI) για τις αυριανές βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία.

 Révolution - γαλλικό τμήμα της RCI

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΨΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ /// ΣΔΚΕ - Εργατική Δημοκρατία

 ΣΔΚΕ-Εργατική Δημοκρατία

Κόλαφος για την “ΝΔ” η τεράστια αποχή και η μεγάλη μείωση του εκλογικού ποσοστού και του αριθμού των ψήφων της


Η τεράστια αποχή από τις λεγόμενες ευρωεκλογές (60% περίπου) όπως και η μεγάλη μείωση του εκλογικού ποσοστού και του αριθμού των ψήφων της «Νέας Δημοκρατίας», αποτέλεσαν αληθινό κόλαφο για την κυβερνητική παράταξη της Μητσοτακικής δεξιάς. Γεγονός που υποχρέωσε τον υπερφίαλο πρωθυπουργό της να βγει σαν βρεγμένη γάτα και να ζητήσει ένα μεγαλοπρεπές συγνώμη από τον εξαγριωμένο λαό. Και επιπλέον να υποσχεθεί πως θα διορθώσει την ληστρική κυβερνητική πολιτική. Εφ’  όσον του το επιτρέψουν, βέβαια, τα αφεντικά του, ντόπια και ξένα.

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

ΚΚΕ Για Την Ομιλία Του Μητσοτάκη Στην ΚΟ Της ΝΔ

 

 

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το εξής σχόλιο για την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΟ της ΝΔ:

Στ. Κασσελάκης : Έχω Υποσχεθεί Στους Πολίτες Ότι Αυτό Το Σάπιο Σύστημα Θα Το Σπάσω

                                                           Στ. Κασσελάκης: Έχω υποσχεθεί στους πολίτες ότι αυτό το σάπιο σύστημα θα το σπάσω - Ανοιχτή πρόκληση στον Μητσοτάκη για  έλεγχο οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ από Ανεξάρτητους Ορκωτούς Λογιστές

Ανάρτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Δ. Τεμπονέρας, Α. Κοτσακάς και Χ. Τσιόκας Αποχωρούν Από Το Οργανωτικό Σκέλος Του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

 Δ. Τεμπονέρας, Α. Κοτσακάς και Χ. Τσιόκας αποχωρούν από το οργανωτικό σκέλος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ – Οι πρώτες αντιδράσεις

Την απόφασή τους να αποχωρήσουν από το οργανωτικό σκέλος του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησαν οι Διονύσης Τεμπονέρας, Αντώνης Κοτσακάς και Χάρης Τσιόκας μέσω επιστολής τους την οποία απέστειλαν στη γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής και θα καταθέσουν και στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Όπως αναφέρουν παραμένουν «στο ιδεολογικό και στο πολιτικό πλαίσιο, όπως αυτά έχουν καθοριστεί διαχρονικά με τις αποφάσεις συλλογικών οργάνων» και καθιστούν σαφές ότι παραιτούνται από τα όργανα εφόσον προχωρήσει η «μετάλλαξη» του κόμματος από τον πρόεδρο με την οποία διαφωνούν.

O ΣΥΒΧΨΑ Στηρίζει Και Θα Συμμετάσχει στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Παρασκευή 28/6/24 19:00

                                       

στάλθηκε με email

Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Της Τετάρτης 26 Ιούνη

                                 

Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Αποδυναμωμένη Κυβέρνηση, Οργανώνουμε Την Εργατική Πάλη, Παλεύουμε Για Εργατική Εναλλακτική


 
Την Τετάρτη 19 Ιούνη πραγματοποιήθηκε στη Νομική της Αθήνας η εκδήλωση του ΣΕΚ για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες σύντροφοι και συντρόφισσες από την Αθήνα και -διαδικτυακά- άλλες πόλεις. Την εισήγηση έκανε ο Π. Γκαργκάνας, διευθυντής της Εργατικής Αλληλεγγύης και ακολούθησαν παρεμβάσεις. Στη συνέχεια δημοσιεύουμε τα βασικά σημεία της εισήγησης και των παρεμβάσεων.

Η έκταση της ήττας της ΝΔ είναι τεράστια και δεν μπορούνε να την κρύψουν με κανένα τρόπο. Έχασε 900 χιλιάδες ψήφους σε σχέση με τις εκλογές του Ιούνη. Σημασία έχει και το ποσοστό, έπεσε στο 28%: όχι απλά κάτω από τους στόχους που είχαν βάλει, είναι ποσοστό πολιτικής κρίσης. Δεν υπήρξε ποτέ κυβέρνηση που να στάθηκε με τέτοιους είδους ποσοστό. Επιστρέψαμε σε ποσοστά 2012 όταν είχαμε τη μεγαλύτερη πολιτική κρίση.

Η Καθημερινή, μια εφημερίδα που συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση, δημοσίευσε τα στοιχεία από το έξιτ πολ της μέρας των εκλογών και τα οποία δείχνουν το εξής: από τους 900 χιλιάδες ψηφοφόρους που έχασε η ΝΔ, περίπου 400 χιλιάδες απείχαν. Από τους υπόλοιπους, 250 χιλιάδες΄πήγανε προς το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, την Πλεύση Ελευθερίας και τον Λοβέρδο. Η Καθημερινή καταγράφει αυτές τις ψήφους σαν απώλειες προς την κεντροαριστερά. Και άλλες 200 χιλιάδες ψήφοι πήγαν προς την ακροδεξιά, Βελόπουλο, Νίκη, Λατινοπούλου.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Η Κυβέρνηση Της ΝΔ Κάνει Πλάτες Στην Ακροδεξιά Και Στους Φασίστες

 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την αστυνομική απαγόρευση της αντιφασιστικής διαδήλωσης, που διοργανώνουν οργανώσεις της αριστεράς και αντιφασιστικές πρωτοβουλίες και ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη 25 Ιούνη στην Πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου, ως απάντηση σε προκλήσεις και επιθέσεις φασιστικών ομάδων στο Ηράκλειο.

Η ΕΛΑΣ, με εντολή του υπουργείου και της κυβέρνησης της ΝΔ, απαγορεύει τη αντιφασιστική διαδήλωση γιατί την ίδια ώρα καλούν σε συγκέντρωση οι φασίστες στο «μνημείο» τους στη Λ. Ηρακλείου. Είναι η ίδια πρόκληση με αυτή της 1η Νοέμβρη του 2023 με την ΕΛΑΣ και την κυβέρνηση να χρησιμοποιούν την «θεωρία των δύο άκρων», ταυτίζοντας το αντιφασιστικό κίνημα με τους φασίστες.

Κλείνει Το Καθημερινό Φύλλο Της Εφημερίδας «Αυγή»

 

                                                 Εφημερίδα «Αυγή»

Σοκ για την ιστορική εφημερίδα. Θα ακολουθηθεί μοντέλο εξυγίανσης σε «Αυγή» και «Κόκκινο 105,5». Τι αποφάσισε το εκτελεστικό γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ και το Δ.Σ. της εταιρείας. Η ΕΣΗΕΑ καλεί την ηγεσία του κόμματος να αναθεωρήσει.

Κέρκυρα : Νεκρός Τεχνικός Του ΔΕΔΔΗΕ

Φωτό από το corfupress.com

Την ζωή του έχασε ένας τεχνικός του ΔΕΔΔΗΕ που έπαθε ηλεκτροπληξία κατά την διάρκεια εργασιών στο Νησάκι της Κέρκυρας, το μεσημέρι της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά ΜΜΕ, το συνεργείο της ΔΕΗ είχε κληθεί να αντιμετωπίσει βλάβη στην περιοχή, καθώς μια μπετονιέρα είχε κόψει καλώδια ηλεκτροδότησης.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον εργαζόμενο στο νοσοκομείο, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον επαναφέρουν, δυστυχώς κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τρίτης 25 Ιούνη, ένας εργάτης σκοτώθηκε σε εργοτάξιο πίσσας, στη Λεπενού Αγρινίου, μετά την εκδήλωση φωτιάς.
 
Πηγή : 902

ΑΓΡΙΝΙΟ Νεκρός Εργάτης Από Φωτιά Σε Εργοτάξιο Πίσσας

 

Ένας εργάτης σκοτώθηκε σε εργοτάξιο πίσσας, στη Λεπενού Αγρινίου, μετά την εκδήλωση φωτιάς, ενώ τα τοπικά μέσα κάνουν λόγο και για έναν αγνοούμενο. 

Δημοσιεύματα κάνουν λόγο και για δύο τραυματίες.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για εκτεταμένη φωτιά και εκρήξεις στις εγκαταστάσεις, που βρίσκονται σε δασική έκταση, και στην οποία υπάρχουν εύφλεκτες ύλες.

Η ΑΥΓΗ Της Κυριακής 23 Ιουνίου

                                                      

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Γαλλία : Μετά Τις Ευρωεκλογές 2024

 

της Κατερίνας Μάτσα

 Οι Ευρωεκλογές του 2024 προκάλεσαν πολιτικό σεισμό με επίκεντρο τη Γαλλία και μετασεισμούς στην Ευρώπη και τον κόσμο. Ο Γαλλογερμανικός άξονας της ΕΕ έχει υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες. Η γερμανική σοσιαλδημοκρατία συνετρίβη, το ίδιο και το κόμμα τού Μακρόν. Η μεγάλη αποχή και η άνοδος της Ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη είναι αδιάψευστες αποδείξεις του κλονισμού του αστικού πολιτικού συστήματος διακυβέρνησης και μιας χωρίς προηγούμενο πολιτικής κρίσης εξουσίας.

Συζήτηση Στο ΙΛΙΟΝ Για Το Εργατικό Κίνημα

         ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ


                                                               

Πέμπτη 27 Ιουνίου, 7:30 μ.μ., Πλατεία Τσουκλείδη

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ Για Σπίρτζη / Δεν Σχολιάζουμε Τις Δηλώσεις Κάποιου Που Συνειδητά Προκαλεί Για Τα 15 Λεπτά Δημοσιότητας

 Ο Χρήστος Σπίρτζης

«Θέλουμε να ελπίζουμε ότι τουλάχιστον ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές της 9ης Ιουνίου» αναφέρουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τις δηλώσεις Σπίρτζη

Απάντηση στον Χρήστο Σπίρτζη για τα όσα υποστήριξε σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τον Στέφανο Κασσελάκη δίνουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως σημειώνουν από την Κουμουνδούρου, «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να σχολιάσει τις δηλώσεις κάποιου, ο οποίος συνειδητά προκαλεί για να εξασφαλίζει, επί καθημερινής βάσης, τα 15 λεπτά δημοσιότητας που (πιστεύει ότι) του αναλογούν...».

Τα Κέρδη Τους Είναι Δικά Μας /// ΠΡΙΝ

                                                              Τα κέρδη τους είναι δικά μας

 
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Πριν στις 22.6.2024

▸ Πάνω από 2,5 δισ. κέρδη είχαν τα διυλιστήρια στην Ελλάδα το 2022 και το 2023. Κέρδη που χαρακτηρίστηκαν «ουρανοκατέβατα», αλλά δεν ήταν καθόλου έτσι. Προέρχονται από τη λεηλασία του λαού, που πληρώνει πανάκριβα καύσιμα και την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Αυτά τα κέρδη δεν έπρεπε να υπάρχουν. Μετά το χαστούκι των ευρωεκλογών, ο Κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως το κράτος θα εισπράξει περίπου 300 εκατ. από έκτακτη φορολογία 33% στα υπερκέρδη του 2023, τα οποία θα πάνε στους συνταξιούχους. Ο Μητσοτάκης αρνήθηκε φορολογία 90%, γιατί θα ήταν «τιμωρία της επιχειρηματικότητας»(!) και «δήμευση των κερδών»… Η κυβέρνηση θέλει να μας κάνει να ζούμε με ό,τι περισσεύει από το «μεγάλο φαγοπότι» του κεφαλαίου και να πούμε κι ευχαριστώ… Εμείς διεκδικούμε όλο τον πλούτο που παράγουμε και που μας κλέβουν.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χιλιάδες Διαδήλωσαν Στο Κέντρο Της Αθήνας Για Να Μην Κλείσει Η ΛΑΡΚΟ

 https://antarsya.gr/sites/default/files/field/image/larko2.jpg

Στην πρώτη γραμμή στάθηκαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και οι οικογένειές τους ενώ στο πλάι τους βρέθηκαν δεκάδες σωματεία και φορείς.

Η κυβέρνηση ξεπουλάει στο ιδιωτικό κεφάλαιο άλλο ένα κομμάτι δημόσιας περιουσίας χαρίζοντάς το "εκκαθαρισμένο" από ελλείμματα και εργαζόμενους που αντιστέκονται και διεκδικούν.

Είναι η πολιτική αυτής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων που δημιούργησαν τα χρέη της ΛΑΡΚΟ αλλά και η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα πρόστιμα για "παραβίαση των όρων του ελεύθερου ανταγωνισμού".

ΥΕΜΕΝΗ Ελληνόκτητο Πλοίο Έπληξαν Οι Χούθι

 

Tο πλήγμα στο ελληνόκτητο εμπορικό πλοίο Transworld Navigator, το οποίο είχε ανακοινώσει την Κυριακή ο εκπρόσωπος των ανταρτών Χούθι της Υεμένης, επιβεβαίωσε σήμερα το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Central Command ή CENTCOM).

Στην ενημέρωση της CENTCOM αναφέρεται πως το ελληνόκτητο M/V Transworld Navigator υπό σημαία Λιβερίας επλήγη γύρω στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής από drone των Χούθι, το πλήρωμα ανέφερε «ήσσονος σημασίας τραυματισμούς και περιορισμένης έκτασης ζημιές», αλλά συνέχισε το ταξίδι του. Υπογραμμίζεται επίσης πως ήταν η τέταρτη φορά που το συγκεκριμένο πλοίο δέχθηκε επίθεση από τους Χούθι.

Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

ΥΕΜΕΝΗ Ακυβέρνητο Πλέει Εμπορικό Πλοίο Που Χτυπήθηκε Από Τους Χούθι

 

Εμπορικό πλοίο που έπλεε 96 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Νισχτούν, της Υεμένης, χτυπήθηκε από τους Χούθι.

Ο βρετανικός φορέας ασφάλειας της ναυσιπλοΐας UKMTO ανακοίνωσε ότι ο καπετάνιος και το πλήρωμα του πλοίου υποχρεώθηκαν να το εγκαταλείψουν, καθώς άρχισε να πλημμυρίζει.

Το πλήρωμα παραλήφθηκε από άλλο σκάφος, ενώ το πλοίο πλέει ακυβέρνητο.

(Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Ανακοίνωση ΚΚΕ Για Ευρωεκλογές : Λανθασμένα Συμπεράσματα Για Την Επόμενη Μέρα - ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ


 Στις πρόσφατες ευρωεκλογές, το ΚΚΕ τυπικά συνέχισε την πορεία ανόδου των ποσοστών του που σημειώνει στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. Το κόμμα έλαβε 9,25% και 367.769 ψήφους δηλαδή 67.000 ψήφους παραπάνω από τις Ευρωεκλογές του 2019 όπου έλαβε 5,35% και 302.603 ψήφους. Ωστόσο, για τους φίλους και τα μέλη του κόμματος, το αποτέλεσμα αυτό δεν πρέπει να αξιολογηθεί απλά με κριτήριο το αν αυξήθηκαν ή μειώθηκαν οι ψήφοι σε σύγκριση με το 2019, αλλά με βάση τις δυνατότητες που υπάρχουν για τις δυνάμεις του κομμουνισμού σήμερα, εν έτει 2024.

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ : Με Καθυστέρηση Δυο Ετών, Η Κυβέρνηση Της ΝΔ Υιοθετεί Τη Θέση Μας Για Τη Φορολόγηση Των Υπερκερδών Των Διυλιστηρίων

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

 

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Με καθυστέρηση δυο ετών, η κυβέρνησης της ΝΔ υιοθετεί τη θέση μας για τη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων


 

Παλιές Και Νέες Συνδρομές Στο ΠΡΙΝ

 Παλιές και νέες συνδρομές στο Πριν

Η μάχη για την οικονομική ανεξαρτησία του Πριν και τη δυνατότητα απρόσκοπτης έκδοσής του είναι διαρκής. Καθώς τελειώνει το πρώτο εξάμηνο του 2024 και μπαίνουμε βαθύτερα στο καλοκαίρι οφείλουμε να υπενθυμίσουμε την ανάγκη να ανανεωθούν οι εξάμηνες συνδρομές στο Πριν ή και να υπάρξουν και νέοι συνδρομητές πριν ξεκινήσουν οι καλοκαιρινές άδειες. Η συνδρομή στο Πριν είναι η καλύτερη εξασφάλιση για το ότι θα έχεις την εφημερίδα στη συσκευή ή στο τηλέφωνό σου, όπου κι αν βρίσκεσαι.

Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να στηρίξουμε την κυκλοφορία του Πριν και από τα περίπτερα και στα αστικά κέντρα και στην περιφέρεια. Τα σημεία πώλησης έχουν συρρικνωθεί κι αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τον Τύπο, αλλά έχει τη δική του αξία να αγοράσουμε το Πριν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, σε έναν επαρχιακό τόπο, στο νησί, παντού.

ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ ΣΗΜΑΙΑ 965 - 22/6/24 | Κάτω Η Αντεργατική Πολιτική! Αγωνιστικός Φραγμός Στην Εργασιακή Βαρβαρότητα!

 

Ευρωεκλογές 2024 : Αποτελέσματα Και Προοπτικές /// ΕΕΚ

 Απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΕΕΚ – Τροτσκιστές

 

                                                 

 

Το ΠΡΙΝ Που Κυκλοφορεί Το Διήμερο 22-23 Ιουνίου


                           Πρωτοσέλιδο Εφημερίδας - ΠΡΙΝ - 2024-06-22

«Κεντροαριστερά» : Πολιτική Παρακμή Και «Παζάρια» Μηχανισμών - ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

                                   

 Πηγή : marxismos

 

H AYΓΗ Του Σαββάτου 22 Ιουνίου

                                    

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Σπύρος Φυτράκης / Πέθανε Ο Ποινικολόγος Και Υπερασπιστής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Ο Σπύρος Φυτράκης

 Από το 1965 που ξεκίνησε την πορεία του στο δικαστικό χώρο είχε κερδίσει τον σεβασμό στις αγορεύσεις του από το δικαστικό σώμα 

Έφυγε από τη ζωή ο δικηγόρος και ποινικολόγος Σπύρος Φυτράκης, αναγνωρισμένος για την προσήλωσή του στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των αξιών.

H AYΓΗ Tης Παρασκευής 21 Ιουνίου

                               

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Στ. Κασσελάκης : Να Υιοθετήσει Άμεσα Η Κυβέρνηση Και Την Πρόταση Του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Για Φορολόγηση Των Υπερκερδών Τραπεζών Και Εταιρειών Ενέργειας

Στ. Κασσελάκης: Να υιοθετήσει άμεσα η κυβέρνηση και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για φορολόγηση των υπερκερδών τραπεζών και εταιρειών ενέργειας

 

Ανάρτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Κάτω Τα Χέρια Από Τη ΛΑΡΚΟ!

 ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 


Στηρίζουμε Τον Αγώνα Των Εργαζόμενων Της ΛΑΡΚΟ /// ΝΑΡ

                                                               

Ανακοίνωση του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Όλοι, όλες στις 20 Ιούνη, 12.00 μ. στο Σύνταγμα

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ - Δυναμώνουμε την Αλληλεγγύη

Πορεία Στο Σύνταγμα Με Σύνθημα «Κάτω Τα Χέρια Από Τη ΛΑΡΚΟ»

 ΛΑΡΚΟ, κινητοποιήσεις

Σε εξέλιξη είναι στην πλατεία Συντάγματος η συγκέντρωση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, και των οικογενειών τους, με τη συμμετοχή συνδικαλιστικών οργανώσεων του δημόσιου και του ιδιωτικού, σε ένδειξη στήριξης στον αγώνα τους.

Αφορμή για την κινητοποίηση, μετά τη μικρή δικαστική νίκη που πέτυχαν την Τρίτη, η τροπολογία της κυβέρνησης, σε νομοσχέδιο το οποίο ενσωματώνει ευρωπαϊκή οδηγία για τα αυτοκινούμενα οχήματα, με την οποία επιταχύνει το κλείσιμο του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ και την απόλυση των εργαζομένων.

Ντάνιελ Χαγκάρι : Η Χαμάς «Δεν Μπορεί Να Εξαλειφθεί» – «Είναι Ριζωμένη Στις Καρδιές Ανθρώπων»

 Ντάνιελ Χαγκάρι: Η Χαμάς «δεν μπορεί να εξαλειφθεί» – «Είναι ριζωμένη στις καρδιές ανθρώπων»

Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF), ο Ντάνιελ Χαγκάρι, εξέφρασε χθες Τετάρτη, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης στο Channel 13, την άποψη ότι η Χαμάς «δεν μπορεί να εξαλειφθεί» και ότι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί ο στόχος της απελευθέρωσης των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας είναι μέσω συμφωνίας ανταλλαγής αιχμαλώτων.

Είναι η πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς που κορυφαίος ισραηλινός αξιωματούχος εκφράζει δημοσίως την άποψη ότι το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα «δεν μπορεί να εξαλειφθεί», αμφισβητώντας έναν από τους διακηρυγμένους στόχους του πολέμου όπως τους όρισε ο ισραηλινός πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Της Πέμπτης 20 Ιούνη

                                                                     

H AYΓΗ Της Πέμπτης 20 Ιουνίου

                                    

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

ΚΚΕ Να Σταματήσει Η Συμμετοχή Της Χώρας Στην Επιχείρηση «Aspides».

 

                                                               

Σε ανακοίνωση του για την αναχώρηση της φρεγάτας “Ψαρά” για την Ερυθρά Θάλασσα το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

Η ΓΣΕΕ Στηρίζει Τον Αγώνα Των Εργαζομένων Στη ΛΑΡΚΟ

                                                                

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
19/6/24
Η ΓΣΕΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ

Η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στη Λάρκο, οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.
Η Συνομοσπονδία στηρίζει και τις αγωνιστικές δράσεις των Εργατικών Κέντρων, καλώντας τους εργαζόμενους να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους μετέχοντας στο αυριανό Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.
Οι θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων στη Λάρκο πρέπει να διασφαλιστούν και η επιχείρηση να συνεχίσει τη λειτουργία της με βάση τις ρεαλιστικές προτάσεις των εργαζομένων της.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΑΔΕΔΥ Κήρυξη Στάσης Εργασίας Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024

 adedy

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κήρυξη στάσης εργασίας Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, ώρα 11:00πμ έως τη λήξη του ωραρίου για τους εργαζόμενους, με κάθε σχέση εργασίας, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες σε Αττική και Στερεά Ελλάδα, απαιτώντας από την Κυβέρνηση να πάρει πίσω την τροπολογία με την οποία επιδιώκει να εκκαθαρίσει την ΛΑΡΚΟ από τους εργαζόμενους και να προχωρήσει στην εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης. Ζητάμε την απόσυρση της τροπολογίας και άμεσα την ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ.

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, στη συγκέντρωση των Σωματείων τους την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, ώρα 12:00, στο Σύνταγμα.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ Βυθίστηκε Το Ελληνόκτητο Πλοίο Tutor Μετά Τις Επιθέσεις Των Χούθι

 

Βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της Χοντέιντα, στην Ερυθρά Θάλασσα της Υεμένης, το ελληνόκτητο πλοίο Tutor με σημαία Λιβερίας, που είχε πληγεί την περασμένη εβδομάδα από δύο επιθέσεις των Χούθι, ανακοίνωσε ο  βρετανικός φορέας για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας (United Kingdom Maritime Trade Operations / UKMTO) 

Το Tutor ανήκει στην ελληνική Evalend Shipping. Τα 22 μέλη του πληρώματος του πλοίου, όλοι υπήκοοι Φιλιππίνων είχαν απομακρυνθεί από το πολεμικό πλοίο USS Philippine Sea, ενώ ένα μέλος του πληρώματος αγνοείται. 

Τη Δευτέρα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως από τα πλήγματα των Χούθι την προηγούμενη εβδομάδα, σκοτώθηκε ένας ναυτικός από τις Φιλιππίνες που ήταν μέλος του πληρώματος του Tutor.

Πηγή : 902

N. Παππάς : Εντολή Μητσοτάκη Σε Θεοδωρικάκο Να Συνεχίσει Στα Βήματα Σκρέκα - Η Ν.Δ. Δεν Καταπολεμά Την Ακρίβεια, Την Οργανώνει Και Την Αξιοποιεί

                                                       N. Παππάς: Εντολή Μητσοτάκη σε Θεοδωρικάκο να συνεχίσει στα βήματα Σκρέκα -  Η Ν.Δ. δεν καταπολεμά την ακρίβεια, την οργανώνει και την αξιοποιεί



«Εντολή Μητσοτάκη σε Θεοδωρικάκο να συνεχίσει στα βήματα Σκρέκα. Η Ν.Δ. δεν καταπολεμά την ακρίβεια. Την οργανώνει και την αξιοποιεί»

Ο κ. Μητσοτάκης, παρόλο που υπάρχει 3 δισ. ευρώ υπερπλεόνασμα αντί για τον στόχο των 800 εκατ. ευρώ, έδωσε εντολή στον κ. Θεοδωρικάκο να συνεχίσει στα βήματα του κ. Σκρέκα.

Δεν καταπολεμά την ακρίβεια. Την οργανώνει και την αξιοποιεί.

ΑΡΠΑ Στερεάς Ελλάδας : Όλοι Στην Κινητοποίηση Των Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Στο Σύνταγμα Την Πέμπτη

                                                       

ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ


                                                         

 

 
▸Η Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση που οργανώνουν οι εργαζόμενοι της Λάρκο στο Σύνταγμα την Πέμπτη 20.6 στις 12.00 το μεσημέρι, τη μέρα που η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να περάσει στη Βουλή τη ν-τροπολογία για οριστικό λουκέτο και απόλυση των εργατών

Όχι στο ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ! Στηρίζουμε τον αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ γιατί η νίκη του αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ θα είναι νίκη για όλους!!

Αντιπολεμική - Αντιιμπεριαλιστική Συγκέντρωση Και Διαδήλωση Στους Δρόμους Του Περιστερίου

 ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ


 

 

Για Τον Ενιαίο Φορέα Της Κεντρο-Αριστεράς /// ΠΑΝΘΗΡΑΣ *29

                                                            ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ

 Και όμως κινείται... Στο χώρο της κεντροαριστεράς και της αριστεράς έχουμε εξελίξεις μετά την ήττα της ΝΔ και την μη εκπλήρωση των προσδοκιών του ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές.

Η αλήθεια είναι ότι "δικαιώνεται" η επιμονή του Δ.Τεμπονέρα για σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων ενάντια στην ΝΔ. Περισσότεροι πλέον, βλέπουν ενιαίο φορέα της κεντροαριστεράς και της αριστεράς. Ακόμα και ο Κασσελάκης και ο Ανδρουλάκης...

Η τοποθέτηση μας είναι και ξεκινάει από την πάγια θέση μας για να υπερασπιστούν τα λαϊκά συμφέροντα και ανάγκες, πρέπει να ανατρέψουμε το καθεστώς του Μητσοτάκη.... με ότι αυτό σημαίνει... ακόμα και η mini σύγκλιση ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ. Όμως πιστεύουμε ότι την ηγεμονία στο ενιαίο φορέα (άμα προκύψει...) πρέπει να είναι του ΣΥΡΙΖΑ και του Κασσελάκη... Άρα πρέπει τώρα και άμεσα να πάρει πρωτοβουλίες για την έκφραση του φορέα, ήδη 7 στους 10 πολίτες βλέπουν με θετικό μάτι αυτήν την εξέλιξη....γιατί όχι και εμείς ;;;;

ΠΑΝΘΗΡΑΣ *29

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Για Τις Ευρωεκλογές Της 9ης Ιουνίου /// Κομμουνιστική -Τροτσκιστική Ένωση (4η Διεθνής)

                                                                Ευρωεκλογές

15.6.2024


Η Διοίκηση της

Κομμουνιστικής-Τροτσκιστικής Ένωσης (4η Διεθνής)

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Με Νέα Ορμή Στον Δρόμο Για Την Ανατροπή

 

Οι μάχες στο νέο μετεκλογικό τοπίο ξεκίνησαν από την πρώτη στιγμή και βγάζουν ανάγλυφα τις νέες δυνατότητες και τα νέα καθήκοντα, τόσο κινηματικά όσο και πολιτικά.

Τα αντιρατσιστικά συλλαλητήρια την Παρασκευή 14 Ιούνη, στον ένα χρόνο από το έγκλημα στην Πύλο, πήραν μεγάλες διαστάσεις. Όχι μόνο πανελλαδικά, αλλά και με διεθνείς δράσεις. Από το Παρίσι ως το Πακιστάν φούντωσε η οργή, αγκαλιάζοντας τις κινητοποιήσεις εδώ, από την Ξάνθη και τα Γιάννενα ως την Καλαμάτα και τα Χανιά.

Η εγκληματική υποκρισία της κυβέρνησης του Μητσοτάκη ήρθε στο προσκήνιο χάρη στις κινητοποιήσεις μας σε τέτοιο βαθμό, ώστε το BBC να φέρει στην δημοσιότητα αποκαλύψεις για τα συστηματικά pushbacks, με τον λιμενικό γιο του Μπαλτάκου να ομολογεί άθελά του τα κυβερνητικά ψέματα.

Το Σάββατο 15 Ιούνη, οι χιλιάδες που διαδήλωσαν στο Pride στην Αθήνα κουρέλιασαν και τις κουτοπονηριές του Μητσοτάκη για τα ομόφυλα ζευγάρια. «Ένας νόμος δεν αρκεί» ήταν το επίσημο σύνθημα και οι διαδηλωτές έδειξαν πώς μπορούμε να πάμε παραπέρα.

Η ΑΥΓΗ Της Τετάρτης 19 Ιουνίου

                               

Θεσσαλονίκη / Εργατικό Δυστύχημα Με Θύμα 58χρονο - Έπεσε Από Ύψος 15 Μέτρων

 Οικοδομή

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ο 58χρονος εργάτης που εκτελούσε εργασίες έπεσε από τον έκτο όροφο στο κενό, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του

Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στις Συκιές Θεσσαλονίκης, με 58χρονο εργάτη να χάνει τη ζωή του, μετά από πτώση από σκαλωσιά σε οικοδομή, στην οδό Μεγάρων.

Όπως αναφέρει το voria.gr, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ο 58χρονος, που εκτελούσε εργασίες, έπεσε από τον έκτο όροφο και ύψος 15 μέτρων στο κενό, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Πηγή : Αυγή

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ Της Ημέρας (18.06.2024)

 


Το NPA-l'Anticapitaliste Εντάσσεται Στο Νέο Λαϊκό Μέτωπο Για Να Αντιταχθεί Στην Ακροδεξιά Και Στον Μακρόν

 

Η ηγεσία του NPA-l'Anticapitaliste συνεδρίασε το βράδυ της Τρίτης και αποφάσισε ομόφωνα να ανταποκριθεί θετικά στο κάλεσμα των 7 οργανώσεων που ξεκίνησαν το Λαϊκό Μέτωπο.

Την ώρα που το RN και οι σύμ­μα­χοί του είναι σε θέση να πά­ρουν την εξου­σία, το Λαϊκό Μέ­τω­πο είναι φο­ρέ­ας ελ­πί­δας για την κοι­νω­νι­κή και πο­λι­τι­κή αρι­στε­ρά, ενά­ντια στις φι­λε­λεύ­θε­ρες με­ταρ­ρυθ­μί­σεις, για τους αντι­ρα­τσι­στι­κούς, πε­ρι­βαλ­λο­ντι­κούς, φε­μι­νι­στι­κούς και ΛΟ­ΑΤ­ΚΙ αγώ­νες και για όλα τα κι­νή­μα­τα για ίσα δι­καιώ­μα­τα.

Σύνταγμα [20/6] Συλλαλητήριο Σωματείων ΛΑΡΚΟ Κατά Της Κατάπτυστης Τροπολογίας | Στάσεις Εργασίας Από ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, ΕΚΠ

 Από τη σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

 

ΑΔΕΔΥ, ΕΚ Αθήνας και ΕΚ Πειραιά ενώνουν τις φωνές τους με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία τους και καλούν, την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, στη συγκέντρωση που πραγματοποιούν στο Σύνταγμα και ώρα 12μ. κατά της τροπολογίας που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή, με την οποία επιδιώκει να προχωρήσει στην εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της ΛΑΡΚΟ και να την εκκαθαρίζει από τους εργαζομένους, προτού εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει.

Στέφανος Κασσελάκης / Απαντά Στις Χυδαιότητες Του Κούγια - «Ο Αρμόδιος Εισαγγελέας Γνωρίζει Τι Πρέπει Να Πράξει»

 Ο Στέφανος Κασσελάκης

 

«Είμαι 100% περήφανος που προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις να στείλουμε τους Κούγιες αυτού του τόπου στο χρονοντούλαπο του Μεσαίωνα»

Αποστομωτική απάντηση στις ομοφοβικές χυδαιότητες του Αλέξη Κούγια δίνει ο Στέφανος Κασσελάκης, τονίζοντας ότι είναι υπερήφανος που προσπαθεί να στείλει «τους Κούγιες αυτού του τόπου στο χρονοντούλαπο του Μεσαίωνα».