ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ Νέες Επιθέσεις Των Χούθι

Οι Χούθι της Υεμένης εντείνουν και αυτοί τις επιχειρήσεις κατά του Ισραήλ, των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

Εκπρόσωπος των Χούθι ανακοίνωσε σήμερα πως επιτέθηκαν σε δύο εμπορικά πλοία που είχαν ελλιμενιστεί στο λιμάνι της Χάιφα και σε ένα τρίτο μακριά από το λιμάνι σε συνεργασία με τη σιιτική πολιτοφυλακή «Ισλαμική Αντίσταση Ιράκ». Ωστόσο, την πληροφορία αυτή διέψευσε στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, αντισυνταγματάρχης, Πίτερ Λέρνερ.

 

Το πρωί της Πέμπτης είχε ανακοινωθεί από τη βρετανική εταιρία ναυτιλιακής ασφάλειας Ambrey πως είχε δεχθεί επίθεση από τους Χούθι ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο ενώ έπλεε στη βόρεια Ερυθρά Θάλασσα. Οι εκπομπές του πλοίου σταμάτησαν ενώ έπλεε 118 ν.μ. ανατολικά της περιοχής Μασάουα της Ερυθραίας με κατεύθυνση τη διώρυγα του Σουέζ. Οι Χούθι είχαν ανακοινώσει ότι το πλοίο ονομάζονταν «Athens Voyager».

Οι Χούθι σύμφωνα με τον στρατιωτικό εκπρόσωπό τους Γιαχία Σαρί είχαν στοχοποιήσει τρία πλοία σε Ερυθρά και Αραβική Θάλασσα με πυραύλους και drone. Τα δύο πλοία που έπλεαν στην Ερυθρά λέγονται «Rosa» και «Vantage Dream» και το τρίτο έπλεε στην Αραβική Θάλασσα λέγεται «Maersk Seletar».

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters»)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου