ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

ΕΕΚ – Λευτεριά Στην Παλαιστίνη

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα 8/6/2024

 


Κάτω ο Ιμπεριαλισμός και Σιωνισμός
From the River to the sea Palestine will be Free


Tην Παρασκευή 7 Ιουνίου, με τη συμπλήρωση 8 μηνών από την έφοδο των Παλαιστινιακών ένοπλων αντιστασιακών οργανώσεων και τη διάρρηξη της ανοικτής φυλακής στην οποία το Ισραήλ έχει επί δεκαετίες φυλακίσει τον Παλαιστινιακό λαό της Γάζας, το ανάλγητο κράτος του Ισραήλ, η ακροδεξιά του κυβέρνηση και οι φασίστες υπουργοί που στηρίζουν τον υπόδικο Νετανιάχου, διέπραξαν μια ακόμη αποτρόπαιη πράξη. Βομβάρδισαν με την πολεμική τους αεροπορία, έναν καταυλισμό προσφύγων στη Γάζα με δεκάδες νεκρούς. Την προηγούμενη ημέρα, Πέμπτη 6 Ιουνίου διέπραξαν έναν θανατηφόρο βομβαρδισμό κατά σχολείου της UNRWA (της υπηρεσίας του ΟΗΕ αρωγής και βοήθειας στους πρόσφυγες) με 40 νεκρούς, εκ των οποίων τα 14 παιδιά και 9 γυναίκες. 77 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 221 τραυματίστηκαν στη διάρκεια 24 ωρών.

Στους 8 μήνες από την έναρξη των βομβαρδισμών από στεριάς, θάλασσας και αέρος, 15.162 παιδιά έχουν σκοτωθεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς. Συνολικά, έχουν σκοτωθεί / δολοφονηθεί 36.700 άνθρωποι εκ των οποίων οι 10.000 είναι γυναίκες. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 83.530… Ο “πιο ηθικός στρατός του κόσμου”, κατά την ισραηλινή προπαγάνδα διαστροφής της αλήθειας, αποδεικνύεται ο πιο ανήθικος δολοφόνων παιδιών και γυναικών. Στο στόχαστρό του έχει τα σχολεία και τα νοσοκομεία. Ακόμη και την υπηρεσία του ΟΗΕ UNRWA δεν διστάζει να κατηγορεί ως τρομοκρατική οργάνωση, αποκαλύπτοντας έτσι το πραγματικό δολοφονικό του πρόσωπο. Δικαίως, ο ΟΗΕ προσθέτει τον στρατό του Ισραήλ στη μαύρη λίστα όσων βλάπτουν παιδιά.

Και παρόλα αυτά, οι διακηρύξεις του Νετανιάχου και των στρατηγών του σιωνιστικού κράτους για “ολοκληρωτική εξόντωση της Χαμάς” στον ένα μήνα από τις 7 Οκτώβρη, διαψεύδονται. Μπήκαμε στον ένατο αιματηρό μήνα και ακόμη η νίκη του Ισραήλ δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα. Μόνο πόλεμος, αίμα, καταστροφή και αποανθρωποποίηση, όπως δείχνουν οι εορτασμοί των ακροδεξιών φασιστών Ισραηλινών όταν μαθαίνουν για βομβαρδισμούς σχολείων…

Αντίθετα, οι φλόγες του πολέμου εξαπλώνονται, από τα σύνορα του Λιβάνου, μέχρι την Ερυθρά θάλασσα, όπου οι ναυτικές δυνάμεις όλων των ιμπεριαλιστικών χωρών δρουν, σε συντονισμό με το Ισραήλ, μαζί και οι φρεγάτες που η κυβέρνηση Μητσοτάκη στέλνει (η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» επέστρεψε, για να τη διαδεχθεί η φρεγάτα «ΨΑΡΑ»). Όλος ο αντιδραστικός, σαπισμένος κόσμος του ιμπεριαλιστικού καπιταλισμού εκστρατεύει κατά του λαού της Παλαιστίνης και των αραβικών και άλλων λαών της Μέσης Ανατολής, για να κρατήσουν τον έλεγχο στα πετρέλαια και το φυσικό αέριο και τον γεωπολιτικό έλεγχο της στρατηγικής αυτής περιοχής. Η άλλη όψη, είναι, φυσικά, ο πόλεμος δι’ αντιπροσώπου στην Ουκρανία – ανοίγοντας και οι δυο πολεμικές πυρκαγιές τις πύλες προς τον Γ’ παγκόσμιο πόλεμο και την θερμοπυρηνική καταστροφή. Είναι οι αντιφάσεις του ιστορικά ξεπερασμένου και σε κρίση καπιταλισμού που εξωτερικεύονται σε καταστροφικούς πολέμους, ενώ στο εσωτερικό κάθε χώρας οδηγούν σε ταξικό πόλεμο κατά των εργατών και των φτωχών, μετατρέποντας την Ευρώπη σε εμπόλεμη ζώνη κατά των μεταναστών -που η πολιτική τους παράγει- και κατά των λαών στην Ανατολική Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική.

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ-Τροτσκιστές), υποστηρίζει αποφασιστικά τον Παλαιστινιακό λαό, για τον άμεσο τερματισμό του γενοκτονικού πολέμου στη Γάζα, για λευτεριά και εθνικό αυτοπροσδιορισμό του παλαιστινιακού λαού, για την ίδρυση του ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους σε όλη την έκταση της ιστορικής Παλαιστίνης, για μια κοσμική δημοκρατία χωρίς εθνοτικές και θρησκευτικές διακρίσεις, όπου Μουσουλμάνοι, Χριστιανοί και Εβραίοι θα μπορούν να ζουν μαζί – σε μια σοσιαλιστική δημοκρατία και σοσιαλιστική ομοσπονδία των λαών της Μέσης Ανατολής.

Κάτω ο ιμπεριαλισμός και ο σιωνισμός – Όχι στις ψευτολύσεις τύπου Όσλο με τον παραπλανητικό τίτλο “δύο κράτη για δύο λαούς” που αναθερμαίνει το γεράκι του πολέμου και χρηματοδότης του Νετανιάχου Μπάιντεν, η ΕΕ, και τα ακραία σιωνιστικά λόμπι των ΗΠΑ, όπως AIPAC.

Πόλεμο στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών και του σιωνισμού! Λευτεριά στην Παλαιστίνη! Κάτω η κυβέρνηση Μητσοτάκη, των ανδρεικέλων συνεργατών του ιμπεριαλισμού και των σιωνιστών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου