ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

«ΦΙΕΡΑΤΕΞ» Περιφρουρούν Το Εργοστάσιο Ώστε Να Εμποδίσουν Ενδεχόμενες Κινήσεις Μεταφοράς Εξοπλισμού

Σε καθημερινή περιφρούρηση των εγκαταστάσεων του εργοστασίου προχώρησαν οι εργαζόμενοι της «Βαφεία Πλεκτήρια ΦΙΕΡΑΤΕΞ», στη Νέα Σάντα Κιλκίς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από την εργοδοσία από τις 5 Ιούνη μέχρι τέλος του μήνα. Καθημερινά βρίσκονται έξω από το εργοστάσιο και εναλλάσονται σε βάρδιες, ώστε να εμποδίσουν ενδεχόμενες κινήσεις μεταφοράς εξοπλισμού.

Στο πλευρό τους βρέθηκε και σήμερα ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του ΚΚΕ εκφράζοντας τη στήριξη του Κόμματος.

Οι εργαζόμενοι φοβούνται για την επόμενη μέρα, καθώς πιστεύουν ότι η εργοδοσία μεθοδεύει το κλείσιμο της επιχείρησης. Άλλωστε η εταιρία έχει ανακοινώσει ότι το μέτρο της διαθεσιμότητας ενδέχεται «να παραταθεί και τους λοιπούς καλοκαιρινούς μήνες, ανάλογα με τις συνθήκες και την πορεία της αγοράς».

Η εργοδοσία επικαλείται τις συνθήκες της αγοράς και μείωση παραγγελιών. Ισχυρισμοί που σύμφωνα με τους εργαζόμενους δεν ευσταθούν. Όπως καταγγέλλουν, το προηγούμενο διάστημα έρχονταν παραγγελίες και η εταιρεία τις έδιωχνε με απώτερο σκοπό να δημιουργηθεί αβεβαιότητα και να υπάρχει πάτημα για τη μείωση του αριθμού του εργατικού δυναμικού, αλλά και να εξωθήσει μέρος των εργαζομένων σε αποχώρηση.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν διασφάλιση των θέσεων εργασίας και οικονομική ενίσχυση από το κράτος για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές τους υποχρεώσεις. Διεκδικούν επίσης διασφάλιση των αποζημιώσεών τους σε περίπτωση που η επιχείρηση κλείσει.

Το κλαδικό Συνδικάτο Ιματισμού Δέρματος Κλωστοϋφαντουργίας Υποδηματοποιίας Κεντρικής Μακεδονίας καταγγέλλει τα «αστεία προσχήματα της εργοδοσίας» και απαιτεί να σταματήσει να παίζει με τις ζωές των εργαζόμενων και να πάρει πίσω τα αντεργατικά της σχέδια. Ζητά: Να διασφαλιστούν όλα τα δεδουλευμένα, οι μισθοί και τα ένσημα των εργαζόμενων. Να σταματήσουν οι μεθοδεύσεις με την απόρριψη παραγγελιών. Να λειτουργήσει κανονικά η επιχείρηση και να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί, πως σύμφωνα και με δημοσιεύματα, η οικογένεια Ανεζουλάκη, που κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών της ΦΙΕΡΑΤΕΞ, κατέχει εδώ και δεκαετίες και μειοψηφική θέση στην εταιρεία ένδυσης Μινέρβα, την οποία τους προηγούμενους μήνες ενίσχυσε.
 
Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου