ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Η «Ακροαριστερή» Είναι Η Πιο Χρήσιμη Ψήφος

Αν υπήρχε η παραμικρή αμφιβολία για το πόσο χρήσιμη είναι η ψήφος στην αντικαπιταλιστική Αριστερά, οι λυσσαλέες επιθέσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, που κραύγαζε ότι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που απεργούν για να σταματήσουν τη διάλυση των νοσοκομείων στα Παίδων είναι «ακροαριστεροί», ήρθαν να τη διαλύσουν. Αν το να απεργείς για να μην καταδικάζονται χιλιάδες μικρά παιδιά σε λίστες αναμονής για μια σωτήρια χειρουργική επέμβαση είναι «αριστερισμός», τότε είμαστε όλοι και όλες «αριστεριστές».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έτρεξε να κλιμακώσει την επίθεση Γεωργιάδη δηλώνοντας ότι οι απεργοί στα Παίδων κάνουν «επαναστατική γυμναστική». Χρόνια είχαμε να ακούσουμε τέτοια γελοία κυβερνητική προπαγάνδα. Είναι άλλη μια απόδειξη ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ξεπεράσει ακόμη και τα αίσχη της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Καλύτερα «επαναστατική γυμναστική» παρά εγκληματική γυμναστική, σαν αυτή που κάνει η κυβέρνηση οργανώνοντας κοινές αεροπορικές ασκήσεις μαζί με το Ισραήλ την ώρα της γενοκτονίας στη Γάζα. Η επαναστατική Αριστερά στέκεται στο πλευρό της Παλαιστίνης, ο Μητσοτάκης είναι συνένοχος με τον Νετανιάχου.

Κίνημα


«Επαναστατική γυμναστική» δεν είναι οι απεργίες των εργατών ούτε οι καταλήψεις της νεολαίας. Το κίνημα των φοιτητικών καταλήψεων στάθηκε και στέκεται εμπόδιο στα σχέδια του Μητσοτάκη και των υπουργών του που θέλουν να παραδώσουν τα πανεπιστήμια στις μεγάλες επιχειρήσεις. Ήδη το κερδοσκοπικό fund της CVC που ελέγχει κλινικές θέλει να φτιάξει τη δική του «Ιατρική σχολή». Ο Γεωργιάδης είναι με τα αρπακτικά, η αντικαπιταλιστική Αριστερά με τις καταλήψεις. Ο δικός μας πολιτικός χώρος έχει βοηθήσει ώστε να υπάρχει το όπλο των καταλήψεων στη φαρέτρα της νεολαίας, από το Πολυτεχνείο του 1973 μέχρι σήμερα, σε όλα τα πενήντα χρόνια της Μεταπολίτευσης.

Οι απεργίες αυτή τη στιγμή έχουν «προεκλογικές σκοπιμότητες», λένε οι Γεωργιάδηδες. Ισχύει ακριβώς το αντίστροφο. Η ψήφος στην αντικαπιταλιστική Αριστερά στις κάλπες δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τις απεργίες και μετά τις εκλογές. Δεν είμαστε οπαδοί του κοινοβουλευτικού δρόμου που έχει αποδείξει τόσες φορές ότι δεν οδηγεί πουθενά. Αγωνιζόμαστε ώστε το εργατικό κίνημα να μπορεί να επιβάλλει το δίκιο του με τις δικές του δυνάμεις.

Αυτή η στρατηγική επιλογή είναι πολύτιμη, ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία. Πώς θα ξεφορτωθούμε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας; Με τις επιλογές του Κασσελάκη που καλεί τον Μητσοτάκη να συγκρίνουν τα «Πόθεν έσχες» τους, για να δούμε ποιος έχει τις μεγαλύτερες καταθέσεις εκατομμυρίων; Με μια αντιπολίτευση που επιμένει ότι «μένουμε Ευρώπη» και αποδέχεται την ΕΕ-φρούριο των κλειστών συνόρων;

Οι κυβερνήσεις που υπηρετούν τη ρατσιστική πολιτική της «απώθησης» των προσφύγων είναι ένοχες για εγκλήματα σαν αυτό της Πύλου, όπου πάνω από 600 πρόσφυγες, κυρίως γυναίκες και παιδιά, πνίγηκαν σε ένα ναυάγιο που προκλήθηκε από την προσπάθεια του Λιμενικού να τους διώξει προς την Ιταλία αντί να τους σώσει. Η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιεί τη ρατσιστική πολιτική που εκθειάζουν οι φασίστες της Λεπέν και του AfD. Και ύστερα έχει το θράσος να λέει ότι φράζει το δρόμο προς την ακροδεξιά.

Το έγκλημα στην Πύλο ήρθε να προστεθεί στο έγκλημα των Τεμπών και σε όλα τα εγκλήματα των ιδιωτικοποιήσεων. Ο αντικαπιταλισμός δεν είναι κάποια μακρινή προοπτική, είναι ζωτική ανάγκη στο εδώ και τώρα. Ψηφίζοντας ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Ανατρεπτική Συνεργασία στις κάλπες των Ευρωεκλογών την Κυριακή κάνουμε ένα βήμα για να φέρουμε αυτή τη μεγάλη Ανατροπή πιο κοντά. Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα και η Εργατική Αλληλεγγύη καλούν όλες και όλους να δώσουμε και αυτή τη μάχη μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου